Ξέρεις ότι υπάρχουν υφάσματα με φωτοβολταϊκά;

14.288 επισκέψεις στο άρθρο

Συνθετικές ίνες υφάσματος με ενσωματωμένα φωτοβολταϊκά! Υφάσματα που σου προσφέρουν ενέργεια μέχρι και για ψυγείο, πανιά σε ιστιοπλοϊκά δίνουν ρεύμα σε όλο το σκάφος και «ηλιακά» ρούχα σου φορτίζουν το κινητό!

ΚΑ ΜΑΝ ΤΑΝΓΚ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ - COCOON SOLAR SYSTEMS - WESPER
MP - Μ.Π ENERGY SOLUTIONS - ΠΕΤΣΙΟΣ
  • Βγήκαν υφάσματα με φωτοβολταικά που παράγουν ενέργεια
Επιστήμονες, έχουν αναπτύξει ένα επαναστατικό προϊόν στον κλάδο της ηλιακής ενέργειας, χρησιμοποιώντας τεχνολογίες λεπτού υμένα και οργανικών φωτοβολταϊκών: το «ηλιακό ύφασμα»!
Συνθετικές ίνες υφάσματος καλύπτονται από ένα κυλινδρικό ειδικό υλικό, το οποίο καταφέρνει να παράγει ηλεκτρικό ρεύμα όταν το βλέπει ο ήλιος.
  • Υπάρχουν τέντες παραλίας και σκηνές που παρέχουν ρεύμα για υπολογιστές κινητά ακόμα και ψυγειάκι.
Κρύα μπύρα – παραλία, έτοιμη! Ποιο μπιτσόμπαρο και ποια ζεματιστή άμμος! Μια τέντα 6x6 από ηλιακό ύφασμα μπορεί να σου προσφέρει αρκετή ενέργεια για να τροφοδοτήσει λάμπες, laptop, ανεμιστήρες, μέχρι και ένα μικρό ΨΥΓΕΙΟ!
Μια ηλιακή σκηνή της Orange, εκτός από την «παραδοσιακή» χρήση της ενέργειας που σου προσφέρει ο ήλιος (φορτίσεις κινητών, τροφοδοσία σε λάμπες κλπ) δίνει και ένα μπόνους χαρακτηριστικό: Με ένα μήνυμα από το κινητό, λάμπει ώστε να μπορείς να την ξεχωρίζεις εύκολα και να μην ψάχνεσαι που έχεις στήσει!
  • Βγήκαν και πανιά σε ιστιοπλοϊκά που δίνουν ενέργεια στο σκάφος.
Τι άλλο μπορείς να ζητήσεις από ένα πανί στο σκάφος σου; Να σου ψήνει και καφέ!
Χρησιμοποιώντας την τεχνολογία του ηλιακού υφάσματος, ένα πανί στο ιστιοπλοϊκό έχει τη δυνατότητα να τροφοδοτήσει όλα τα ηλεκτρικά όργανα του σκάφους, από το βαθύμετρο μέχρι… το «μάτι» για ελληνικό!
  • Πας για περίπατο ή τρέξιμο; Φορτίζεις ταυτόχρονα και το κινητό!
Η τεχνολογία του ηλιακού υφάσματος μπορεί να ενσωματωθεί και στην ενδυμασία. Με τα «ηλιακά» σου ρούχα, μπορείς να βγεις για περίπατο ή για τρέξιμο και παράλληλα να φορτίζεις και το κινητό σου!
Και όσον αφορά το χρώμα; Παρόλο που οι ίνες είναι διαφανής, «παίζοντας» με την πυκνότητά τους μπορούν να πάρουν χρώματα όπως μπλε, καφέ και πράσινο!

Εσείς τι λέτε; Είστε έτοιμοι για την επανάσταση της ηλιακής ενέργειας;