Παράγεις το ρεύμα σου

18.486 επισκέψεις στο άρθρο

Βάζεις φωτοβολταϊκά, παράγεις το δικό σου ρεύμα και έχεις το δημόσιο δίκτυο για να το αποθηκεύεις. Μόνο τις μέρες που δεν έχει ήλιο ή κάνεις βαριά χρήση παίρνεις έξτρα απ το δίκτυο.

RECOM – TECHNOLOGIES
ENERGY EXPERTS ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Ι Κ Ε
Σταμάτα να πληρώνεις το ηλεκτρικό ρεύμα, είναι πανάκριβό και δεν παράγεται από καθαρή ενέργεια.
  • Βάζεις φωτοβολταϊκά και παράγεις το δικό σου ρεύμα
Κάνεις μια εγκατάσταση με φωτοβολταϊκά, που μπαίνει είτε στην σκεπή/ταράτσα είτε σε μια μικρή έκταση δίπλα στο σπίτι σου. Τα φωτοβολταϊκά παίρνουν την ενέργεια του ήλιου και την κάνουν ηλεκτρική. Έτσι παράγεις ο ίδιος το ρεύμα που χρειάζεται το σπίτι σου. Ταυτόχρονα συνδέεσαι με το κεντρικό δίκτυο της ΔΕΗ και αποθηκεύεις προσωρινά το ρεύμα σου, για να το χρησιμοποιήσεις όποτε το χρειαστείς(η μέθοδος αυτή στην αγορά λέγεται net metering)
  • Αποθηκεύεις το ρεύμα σου στο δημόσιο δίκτυο 
Κανονικά σε μία εγκατάσταση που παράγεις θα χρειαζόταν ένας χώρος  με μεγάλη μπαταρία για να αποθηκεύεις ενέργεια. Αυτό που συμφέρει περισσότερο όμως είναι να συνδεθείς με το δημόσιο δίκτυο  στο οποίο αποθηκεύεις την ενέργεια που παράγεις. Από το δίκτυο μετά παίρνεις πίσω όσο ρεύμα χρειάζεσαι. Αν στο τέλος του μήνα έχεις δώσει στο δημόσιο δίκτυο παραπάνω ρεύμα απ όσο έχει κάψει το χρησιμοποιείς τον επόμενο. Αλλιώς πληρώνεις την διαφορά.
  • Θες να κάψεις περισσότερο ρεύμα; Συμπληρώνει το δημόσιο δίκτυο
Η διαφορά με το να αυτονομηθείς τελείως, αγοράζοντας και την απαραίτητα μεγάλη μπαταρία, είναι ότι το δεν πρόκειται να μείνεις ποτέ από ρεύμα ότι χρήση και να κάνεις. Καις όσο θες χωρίς κανένα περιορισμό και χωρίς το άγχος να ελέγχεις κάθε φορά πόσες συσκευές είναι ανοιχτές. Σε περίπτωση που δεν έχει ηλιοφάνεια για πολλές μέρες και τα φωτοβολταϊκά σου δεν μπορούν να δουλέψουν στο full, πάλι το δημόσιο δίκτυο σου δίνει το συμπλήρωμα που χρειάζεσαι.
  • 30τμ φωτοβολταϊκά αρκούν για ένα μέσο σπίτι
Για ένα μέσο σπίτι 100 τμ η λύση που πραγματικά συμφέρει είναι μια εγκατάσταση 30-40τμ  που θα κοστίσει περίπου 4.500ευρώ ( σε αυτή την τιμή προσθέστε και τα εργατικά). Θα καλύπτεις το μεγαλύτερο μέρος από το ρεύμα που χρειάζεσαι και θα συμπληρώνεις από το δημόσιο δίκτυο όταν έχει πολλή συννεφιά ή κάνεις βαριά χρήση.

ΝΑΝΟΔΟΜΗ
OLYMPIC