Net Metering, η τελευταία «τάση» στην παραγωγή ρεύματος!

37.178 επισκέψεις στο άρθρο

Το Net Metering μειώνει την συνολική ετήσια αξία ρεύματος από 65 έως 80%!! Παράλληλα αναβαθμίζει ενεργειακά το ακίνητό σου, ενώ είναι φιλικό προς το περιβάλλον, συμβάλλοντας στη μείωση των επικίνδυνων ρύπων!

RECOM – TECHNOLOGIES
ENERGY EXPERTS ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Ι Κ Ε
Το Net Metering μειώνει την συνολική ετήσια αξία ρεύματος από 65 έως 80%!!!
Το Net Metering μειώνει την αξία ρεύματος, δηλαδή τις χρεώσεις που καθορίζονται από την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας. Ανάλογα με το μέγεθος του συστήματος και τη συνολική ετήσια κατανάλωση, το Net Metering μπορεί να μηδενίσει πλήρως τις ανταγωνιστικές χρεώσεις και να μειώσει δραματικά τις ρυθμιζόμενες χρεώσεις πλην των χρεώσεων Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας.  Η χρέωση ΥΚΩ παραμένει αμετάβλητη πριν και μετά την εγκατάσταση ενός συστήματος Net Metering. 

Η μείωση των ρυθμιζόμενων χρεώσεων πλην ΥΚΩ εξαρτάται από το προφίλ κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας. Όση περισσότερη ενέργεια καταναλώνουμε τις ώρες που τα φωτοβολταϊκά παράγουν ηλεκτρική ενέργεια, τόσο μεγαλύτερη και η μείωση. Στην πράξη, η μείωση στις ρυθμιζόμενες χρεώσεις πλην ΥΚΩ με τη χρήση φωτοβολταϊκών, κυμαίνεται στις κατοικίες από 30 έως 50%, και στις επιχειρήσεις από 40 έως 65%. Τελικά, το Net Metering μπορεί να μειώσει την συνολική ετήσια αξία ρεύματος από 65 έως 80% ανάλογα με το ποσοστό της ηλεκτρικής ενέργειας που καταναλώνεται τις ώρες λειτουργίας των φωτοβολταϊκών.
 
Το Net Metering αυξάνει την ενεργειακή κατηγορία του ακινήτου!
Τα νοικοκυριά έχουν οικονομική σταθερότητα στους λογαριασμούς Στις επιχειρήσεις δίνεται η δυνατότητα ανάκτησης του ΦΠΑ, μείωσης του φορολογητέου ποσού λόγω της ετήσιας απόσβεσης του συστήματος, ενώ αποτελεί και επιλέξιμη δαπάνη κατά την ένταξη της επιχείρησης σε προγράμματα επιχορήγησης. Τέλος, η εγκατάσταση του συστήματος Net Metering αυξάνει την ενεργειακή κατηγορία του ακινήτου, λόγω παραγωγής ενέργειας από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας!

Με σωστούς υπολογισμούς και την τοποθέτηση πχ μιας αντλίας θερμότητας, μπορείς να απαλλαγείς από τα έξοδα ψύξης – θέρμανσης!
Υπό συγκεκριμένες συνθήκες και κατόπιν υπολογισμών, μπορείς  να απαλλαγείς από το χρόνιο πρόβλημα θέρμανσης και ψύξης στο σπίτι ή την επιχείρηση σου, αντικαθιστώντας τα συστήματα παραγωγής θερμότητας που χρησιμοποιούν πετρέλαιο ή φυσικό αέριο, με σύστημα αντλίας θερμότητας, όπου μαζί με το υπάρχον φωτοβολταϊκό σύστημα απαλλάσσεσαι για πάντα εκτός από το κόστος ρεύματος και από το κόστος θέρμανσης-ψύξης.
 
Ασε το περιβάλλον βιώσιμο για τα παιδιά σου. Το Net Metering δεν επιβαρύνει το σύστημα και τους υπόλοιπους καταναλωτές!
Συμβάλεις στη μείωση εκπομπών CO2 και άλλων επικίνδυνων ρύπων. Η χρήση της ηλιακής ενέργειας συνεπάγεται λιγότερες εκπομπές ρύπων, όπως τα καρκινογόνα μικροσωματίδια, τα οξείδια του αζώτου, οι ενώσεις του θείου, κ.λπ. Οι ρύποι αυτοί επιφέρουν σοβαρές βλάβες στην υγεία και το περιβάλλον.
 

ΝΑΝΟΔΟΜΗ
OLYMPIC