Η αυτοπαραγωγή σας κάνει οικονομία και προστετεύει το περιβάλλον

Πόσο πληρώνετε για ρεύμα;

Διαβάστηκε από 3357 αναγνώστες -

Το πρόγραμμα Net Metering επιτρέπει στον ιδιώτη καταναλωτή να παράγει μόνος του φθηνή ηλεκτρική ενέργεια μέσω εγκατάστασης φωτοβολταϊκών.

 
Τι είναι;
 
To Net Metering είναι μια συμφωνία με την επιχείρηση ηλεκτρισμού, που επιτρέπει στον καταναλωτή να εγκαταστήσει ένα σύστημα αυτοπαραγωγής ενέργειας πιο συχνά με φωτοβολταϊκά για να καλύψει τη δικιά του κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος, όσο διαρκεί η σύμβαση με τον πάροχο (25 χρόνια).  

Πώς λειτουργεί;

Στο εγκατεστημένο φωτοβολταϊκό σύστημα τοποθετούνται δύο μετρητές, εκ των οποίων ο ένας μετρά την εισερχόμενη και ο άλλος την εξερχόμενη ενέργεια. Ο συμψηφισμός που πραγματοποιείται σε ετήσια βάση είναι λογιστικός, δηλαδή συμψηφίζεται η ενέργεια που καταναλώνετε και η ενέργεια που παράγεται.
 
Πλεονεκτήματα:
  • Δεν πληρώνεται το ειδικό τέλος μείωσης εκπομπών αέριων ρύπων στους λογαριασμούς του ρεύματος για την ενέργεια που παράγετεΈχετε πλέον σταθερούς λογαριασμούς και δεν επηρεάζεστε από απότομες διακυμάνσεις τιμών
  • Δεν φορολογείστε για την ποσότητα ενέργειας που παράγεται από τα φωτοβολταϊκά σας 
  • Σε συνδυασμό με ένα σύστημα αντλίας θερμότητας ξεμπερδεύετε μια και καλή με το πρόβλημα ψύξης και θέρμανσης του χώρου σας
  • Βοηθάτε στην μείωση των παραγόμενων αέριων ρύπων που θα προερχόντουσαν από την καύση λιγνίτη για την παραγωγή αντίστοιχης ποσότητας ενέργειας με αυτή που παράγετε μόνη σας.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

προτασεισ αγορασ: ΑΥΤΟ-ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΡΕΥΜΑΤΟΣ