Meridiist Infinite: Το κινητό «άπειρης» ενέργειας

Διαβάστηκε από 2105 αναγνώστες -

Το 2008, η Tag Heuer παρουσίασε το πρώτο κινητό τηλέφωνο της, το Meridiist. Τώρα λανσάρει μια βελτιωμένη έκδοση του κινητού, το Meridiist Infinite, το οποίο φέρεται να μπορεί να διατηρηθεί ενεργειακά, επ άπειρο.

 

Το Meridiist Infinite προσφέρει κάτι επιπλέον από ένα απλό smart phone: ένα ενσωματωμένο φωτοβολταϊκό πάνελ που το κρατά φορτισμένο επ άπειρο, εφόσον υπάρχει φως.

Το διαφανές πάνελ είναι ενσωματωμένο στην οθόνη του τηλεφώνου, ανάμεσα στην εξωτερική του επιφάνεια και την οθόνη LCD. Έχει κατασκευαστεί χρησιμοποιώντας την τεχνολογία λετπού υμένα Wysips της Sunpartner Technologies και αποτελείται από δύο στρώματα - ένα ημι-κυλινδρικό υπόστρωμα κρυσταλλοειδή φακό, μέσω του οποίου εστιάζεται το φως, και ένα φακοειδές φιλμ που περιέχει λεπτές λωρίδες φωτοβολταϊκών κυττάρων, οι οποίες συλλαμβάνουν το φως.

Αν και η Tag Heuer δεν έχει δηλώσει ακριβώς πόση ηλεκτρική ενέργεια μπορεί να παραχθεί με αυτόν τον τρόπο, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι τουλάχιστον αρκετή για να αφήσετε το τηλέφωνο να παραμείνει σε κατάσταση αναμονής για όσο διάστημα λαμβάνει επαρκή φυσικό ή τεχνητό φως - ακόμη και αν η μπαταρία είναι άδεια. Η τεχνολογία έχει ονομαστεί Perpetual Power Reserve.

Δεν υπάρχουν προδιαγραφές για το ίδιο το τηλέφωνο ακόμη, εκτός από το γεγονός ότι το σώμα του θα κατασκευαστεί εξ ολοκλήρου από τιτάνιο, ανθρακονήματα και καουτσούκ. Μόνο 1.911 τηλέφωνα θα κατασκευαστούν (προς τιμήν του πρώτου κατοχυρωμένου με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας το 1911, ταμπλό χρονογράφου της εταιρείας), ενώ η έναρξη πωλήσεων έχει προγραμματιστεί για τον επερχόμενο Ιούλιο. 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ