Jade Residence: Ενεργειακή απόδοση με θέα τον ωκεανό

Διαβάστηκε από 1748 αναγνώστες -

Η αρχιτεκτονική εταιρεία Ε/L Studio της Νέας Υόρκης, ολοκλήρωσε την κατασκευή του Jade Residence στο Wilwood του New Jersey, μιας παραλιακής κατοικίας με υπέροχη θέα στον ωκεανό αλλά και υψηλή ενεργειακή απόδοση.

 

Η Jade Residence είναι συνολικά 306 τ.μ., κατανεμημένα σε δύο ορόφους. Ο κάτω όροφος χωρίζεται σε δύο μονάδες προς ενοικίαση, ενώ η κύρια εξοχική κατοικία βρίσκεται στον επάνω όροφο. Συνολικά, η κατασκευή πήρε δύο χρόνια για να ολοκληρωθεί και κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου η E/L Studio εγκατέστησε πολλές δυνατότητες για αποθήκευση και να παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.

Η E/L Studio αποκάλυψε ότι η Jade Residence διαθέτει ένα γεωθερμικό σύστημα θέρμανσης και ψύξης, που βασίζεται γύρω από βαθιά θερμικά πηγάδια, καθώς και ένα ηλιακό σύστημα για παροχή ζεστού νερού.

Το κτίριο είναι προσανατολισμένο με τέτοιο τρόπο, ώστε η επικρατούσα αύρα αέρα να περνά στο εσωτερικό του, ενώ αυτόματες οθόνες φωτός εξασφαλίζουν σταθερό, διάχυτο, φυσικό φωτισμό, μεγιστοποιώντας την αποτελεσματικότητα των ηλιακών πάνελ της οροφής.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ