Μάθε να εξοικονομείς ενέργεια στο σπίτι σου

Διαβάστηκε από 1616 αναγνώστες -

Το ΕΙΠAΚ εγκαινιάζει από τον Ιούνιο μια σειρά τακτικών συναντήσεων σε μηνιαία βάση με τίτλο Passive House Evenings @ Impact Hub και θέμα την εξοικονόμηση ενέργειας στα κτίρια μέσα από τη λογική του προτύπου του παθητικού κτιρίου.

 
Το Ελληνικό Ινστιτούτο Παθητικού Κτιρίου, στα πλαίσια της όσο το δυνατόν πληρέστερης ενημέρωσης της κοινότητας των μηχανικών και όλων των εμπλεκομένων στον κλάδο της οικοδομής αλλά και του ευρύτερου κοινού εγκαινιάζει μια σειρά τακτικών συναντήσεων σε μηνιαία βάση με τίτλο Passive House Evenings @ Impact Hub και με αποκλειστικό θέμα την εξοικονόμηση ενέργειας στα κτίρια μέσα απο τη λογική του προτύπου του παθητικού κτιρίου. Στελέχη του ΕΙΠΑΚ, πιστοποιημένοι σχεδιαστές παθητικών κτιρίων και άλλοι ειδικοί θα δίνουν απαντήσεις και λύσεις σε κάθε πρόβλημα εξοικονόμησης ενέργειας απασχολεί τον κάθε μηχανικό ή τον κάθε πολίτη.

Η πρώτη συνάντηση θα γίνει σε συνεργασία με την υποστήριξη και τη χορηγία επικοινωνίας της κοινότητας KENAKtools τη Δευτέρα 2 Ιουνίου στις 6.00 μμ στον χώρο του Athens Impact Hub, Καραϊσκάκη 28, Ψυρρή και θα επαναλαμβάνεται τακτικά κάθε μήνα.

Την ατζέντα της συνάντησης θα την καθορίζουν με ηλεκτρονική ψηφοφορία οι ίδιοι οι συμμετέχοντες. Κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να θέτει το θέμα που θα ήθελε να συζητηθεί στέλνοντας ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με τα στοιχεία επικοινωνίας του και λίγα λόγια για το θέμα στο [email protected]. Ακολούθως οι διοργανωτές θα επεξεργάζονται τα θέματα και θα θέτουν τα 10 πιο ενδιαφέροντα σε ηλεκτρονική ψηφοφορία. Τρία απο αυτά με τις περισσότερες προτιμήσεις θα συζητιούνται στην επόμενη συνάντηση.

Ο αριθμός των συμμετοχών σε κάθε συνάντηση θα περιορίζεται στα 30 άτομα ώστε να γίνεται αποδοτική συζήτηση. Ο χώρος θα διαθέτει τραπέζια όπου θα μπορούν να ανοιχτούν σχέδια, να χρησιμοποιούνται φορητοί υπολογιστές, θα υπάρχει free wifi, οθόνη προβολής και πίνακας σημειώσεων. Θα προσφέρονται δωρεάν καφές και φυσικοί χυμοί. Επίσης εταιρείες μέλη του ΕΙΠΑΚ θα παρουσιάζουν ενημερωτικό υλικό από συστήματα δόμησης και εξοπλισμούς εξοικονόμησης ενέργειας.

Η συμμετοχή στο κάθε event θα είναι δωρεάν, αλλά απαιτείται ηλεκτρονική προεγγραφή. Θα τηρείται σειρά προτεραιότητας. Για περισσότερες πληροφορίες: Επισκεφθείτε το site: http://www.eipak.org/phevenings1

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

προτασεισ αγορασ: ΚΤΙΡΙΑ ΜΗΔΕΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ

  • Ανάπτυξη και χρηματοδότηση έργων ΕΕ και ΑΠΕ

    Ενεργειακός και περιβαλλοντικός σχεδιασμός ΕΠΕ από την εταιρεία ΕΥΔΙΤΗ. Ενεργειακός έλεγχος κτιρίων και εγκαταστάσεων, αδειοδότηση, μελέτη και εγκατάσταση ΦΒ (net metering), υβριδικά συστήματα ηλεκτροδότησης και παραγωγής νερού καθώς και θερμογράφηση κτιρίων. τηλ: 210 6446330 Περισσότερα
  • Η ιδανική επιλογή!

    Η τεχνική εταιρεία ΑΦΟΙ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗ ΤΕΧΝΙΚΗ Ο.Ε.  δραστηριοποιείται στο χώρο της κατασκευής από το 1980. Το αντικείμενο είναι μελέτη επίβλεψη και κατασκευή ιδιωτικών έργων, τα οποία είναι κατοικίες αλλά και επαγγελματικοί χώροι. Τα τελευταία πέντε χρόνια έχουν επεκταθεί και σε ανακαινίσεις κατοικιών με έμφαση στην ενεργειακή αναβάθμισή τους. τηλ: 210 6199391 Περισσότερα