Με προϋπολογισμό 700 εκατ. ευρώ αναμένεται το νέο πρόγραμμα «Εξοικονομώ κατ Οίκον» για επενδύσεις ενεργειακής θωράκισης κατοικιών.

Ήδη, έχει υπάρξει κατΆ αρχήν συνεννόηση με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για προχρηματοδότηση της ενεργειακής αναβάθμισης κατοικιών από τον κρατικό προϋπολογισμό και στη συνέχεια είσπραξη των ενισχύσεων από τα κονδύλια του νέου ΕΣΠΑ 2014-2020.

Με 700 εκατ. ευρώ το νέο «Εξοικονομώ κατ Οίκον»

Διαβάστηκε από 2578 αναγνώστες -

Με προϋπολογισμό 700 εκατ. ευρώ αναμένεται το νέο πρόγραμμα «Εξοικονομώ κατ Οίκον» για επενδύσεις ενεργειακής θωράκισης κατοικιών που θα ενταχθεί στο ΕΣΠΑ 2014-2020, σύμφωνα με τον υπουργό ΠΕΚΑ, Γιάννη Μανιάτη.

 
Σε συνάντηση που είχε ο υπουργός ΠΕΚΑ, Γιάννης Μανιάτης στη Βουλή με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ) και της Διεθνούς Ένωσης Ιδιοκτητών Ακινήτων, Στράτο Παραδιά, και τον Γενικό Δ/ντή ΠΑΣΥΔΙΠ και συντονιστή του Φορέα Παθητικών Συστημάτων και Συστημάτων Εξοικονόμησης Ενέργειας, Παντελή Πατενιώτη, δήλωσε ότι αναμένεται να δοθεί μεγάλη ρευστότητα στο χώρο της οικοδομής ενώ συντηρούνται οι θέσεις εργασίας που έχουν δημιουργηθεί. 

Αναλυτικότερα, οι κ.κ. Παραδιάς και Πατενιώτης ενημερώθηκαν από τον Υπουργό ΠΕΚΑ, Γιάννη Μανιάτη, για την πρόσφατη απόφαση χρηματοδότησης του «Εξοικονομώ κατ΄Οίκον» μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων 2014 με στόχο να καλυφθούν όλες οι υφιστάμενες ανάγκες, αλλά και για τις πρόνοιες που λαμβάνονται - από κοινού με το Υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας - ώστε να συνεχιστεί η επιτυχής υλοποίηση του Προγράμματος στη νέα Προγραμματική Περίοδο. Ήδη, έχει υπάρξει κατΆ αρχήν συνεννόηση με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για προχρηματοδότηση της ενεργειακής αναβάθμισης κατοικιών από τον κρατικό προϋπολογισμό και στη συνέχεια είσπραξη των ενισχύσεων από τα κονδύλια του νέου ΕΣΠΑ 2014-2020.

Από την πλευρά του μάλιστα ο κ. Παραδιάς επεσήμανε ότι η ενεργειακή αναβάθμιση στις κατοικίες στη σημερινή Ελλάδα μπορεί να γίνει μόνο με γενναία βοήθεια προς τους ιδιοκτήτες και με σημαντικές ελαφρύνσεις από τη φορολογία του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ). 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ