Η εταιρεία grennfootprint παρέχει πλέον στους πελάτες της και μία ολοκληρωμένη Οικονομοτεχνική Μελέτη Εξοικονόμησης (Ο.Μ.Ε.).

Tηλ.: 210-6236388, www.greenfootprint.gr

Ενεργειακός χάρτης αναβάθμισης κτιρίου

Διαβάστηκε από 2361 αναγνώστες -

Η σημασία του Πιστοποιητικού Ενεργειακής Απόδοσης μπορεί να απαξιώθηκε από τις κρατικές ενέργειες, η λύση όμως συνεχίζει να υφίσταται μέσω της εταιρείας grennfootprint με ελάχιστο κόστος & μέγιστη απόδοση.

 
Η σημασία του Πιστοποιητικού Ενεργειακής Απόδοσης (Π.Ε.Α.), το οποίο και αναμενόταν να λειτουργήσει ως η «Πράσινη Ταυτότητα» στην αγορά ακινήτων, μπορεί να απαξιώθηκε από τις κρατικές ενέργειες, η λύση όμως συνεχίζει να υφίσταται μέσω της εταιρείας grennfootprint, η οποία και παρέχει πλέον στους πελάτες της και μία ολοκληρωμένη Οικονομοτεχνική Μελέτη Εξοικονόμησης (Ο.Μ.Ε.). Πρόκειται ουσιαστικά για έναν οδικό χάρτη συνολικής βελτίωσης  του Περιβαλλοντικού Αποτυπώματος ενός κτιρίου και αναβάθμισης της Ενεργειακής Ταυτότητας του, που δίνεται στον ιδιοκτήτη του, προσδιορίζοντας το ελάχιστο κόστος και τη μέγιστη απόδοση.

Οι 6 χρήσεις της μελέτης
Η οικονομοτεχνική μελέτη 
που προσφέρει στους πελάτες 
της η greenfootprint είναι ιδιαίτερα 
χρήσιμη για κάθε ιδιοκτήτη κτιρίου, 
για τους εξής λόγους:
1. Την εκπλήρωση των σημερινών και μελλοντικών υποχρεώσεων του ιδιοκτήτη 
σε σχέση με το κράτος.
2. Τον σωστό χρηματοοικονομικό προγραμματισμό της Ενεργειακής Αναβάθμισης του ακινήτου.
3. Τον περιορισμό του κόστους λειτουργίας ενός ακινήτου.
4. Την αναβάθμιση της εμπορικής αξίας του ακινήτου.
5. Την μελλοντική μείωση της φορολογίας 
του ακινήτου. 
6. Την μετάβαση σε πιο βιώσιμο μοντέλο διαβίωσης χαμηλότερου περιβαλλοντικού αποτυπώματος.

4 βήματα για την υλοποίησή της
1ο Βήμα: Πραγματοποιείται λεπτομερής καταγραφή των ενεργητικών και παθητικών χαρακτηριστικών του ακινήτου ώστε να εκδοθεί αξιόπιστο ΠΕΑ.
2ο Βήμα: Τα στοιχεία του ακινήτου που καταγρά-φονται συμπληρώνονται αν απαιτηθεί από μετρήσεις κατανάλωσης ενέργειας , που θα αναδείξουν το προφίλ κατανάλωσης, τις παθογένειες στην λειτουργία των συστημάτων και την καθημερινή πρακτική των ενοίκων.
3ο Βήμα: Διερευνώνται οι δυνατότητες αναβάθμισης των υπαρχόντων συστημάτων και προτείνονται καλές πρακτικές διαχείρισης του ενεργειακού φορτίου τους.
4ο Βήμα: Προτείνονται και αξιολογούνται σε σχέση με τον χρόνο απόσβεσης οι βέλτιστες λύσεις συνδυασμένης επέμβασης στα παθητικά και ενεργητικά χαρακτηριστικά του κτιρίου με στόχο την κατακόρυφη βελτίωση της ενεργειακής του κατηγορίας.

Κατευθύνσεις χρηματοδότησης
1η Κατεύθυνση: Χρήση του επιδοτούμενου προγράμματος «Εξοικονόμηση κατ Οίκον» αν το ακίνητο και το ετήσιο εισόδημα του ιδιοκτήτη μπορούν να υπαχθούν σε αυτό.
2η Κατεύθυνση: Χρήση ιδίων κεφαλαίων σε στάδια και με προτεραιότητες που προτείνονται στη μελέτη, ανάλογα των δυνατοτήτων του ιδιοκτήτη που δεν επιθυμεί να προχωρήσει σε δανεισμό.
3η Κατεύθυνση: Χρήση εξειδικευμένου τραπεζικού δανεισμού για ενεργειακές αναβαθμίσεις. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι για ένα καλό οικονομικό προφίλ ιδιοκτήτη οι παρεμβάσεις ενεργειακής αναβάθμισης έως 15.000 ευρώ χρηματοδοτούνται χωρίς προσημείωση και με επιτόκιο 4,5-5%.

Το προφίλ της εταιρείας
Η δραστηριότητα της  greenfootprint εκτείνεται σε όλο το φάσμα των ενεργειακών υπηρεσιών που ολοένα και περισσότερο γίνονται απαραίτητες στον κτιριακό τομέα και περιλαμβάνει από απλές και γρήγορες λύσεις βελτίωσης και παρακολούθησης της ενεργειακής αποδοτικότητας  σε υπάρχοντα κτίρια κατοικίας, πολυκατοικίες και κτίρια γραφείων μέχρι τον ενεργειακό σχεδιασμό κτιρίων με μηδενικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα.
 Οι προτάσεις της συνδυάζουν  τον βιοκλιματικό-παθητικό σχεδιασμό του κελύφους του κτιρίου με τα κατάλληλα επιλεγμένα και προσεκτικά διαστασιολογημένα ενεργητικά μηχανολογικά συστήματα  με υψηλό δείκτη απόδοσης. Συμπληρωματικά, προτείνονται λύσεις αυτοπαραγωγής ενέργειας που στο άμεσο μέλλον θα καταστούν οικονομικά αποδοτικότερες. Το ερευνητικό έργο της αφορά την εξέλιξη μεταφερόμενων ή λυόμενων κατοικιών με μηδενικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα με δυνατότητες εφαρμογής στον τουρισμό, στις κατασκευές, στις αγροτικές εργασίες και στην εφήμερη κατοικία.

¶ρθρο του Λεωνίδα Μαυρίδη, Αρχιτέκτονα M.Sc. Environmental Design

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

προτασεισ αγορασ: ΚΤΙΡΙΑ ΜΗΔΕΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ

  • Ανάπτυξη και χρηματοδότηση έργων ΕΕ και ΑΠΕ

    Ενεργειακός και περιβαλλοντικός σχεδιασμός ΕΠΕ από την εταιρεία ΕΥΔΙΤΗ. Ενεργειακός έλεγχος κτιρίων και εγκαταστάσεων, αδειοδότηση, μελέτη και εγκατάσταση ΦΒ (net metering), υβριδικά συστήματα ηλεκτροδότησης και παραγωγής νερού καθώς και θερμογράφηση κτιρίων. τηλ: 210 6446330 Περισσότερα
  • Η ιδανική επιλογή!

    Η τεχνική εταιρεία ΑΦΟΙ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗ ΤΕΧΝΙΚΗ Ο.Ε.  δραστηριοποιείται στο χώρο της κατασκευής από το 1980. Το αντικείμενο είναι μελέτη επίβλεψη και κατασκευή ιδιωτικών έργων, τα οποία είναι κατοικίες αλλά και επαγγελματικοί χώροι. Τα τελευταία πέντε χρόνια έχουν επεκταθεί και σε ανακαινίσεις κατοικιών με έμφαση στην ενεργειακή αναβάθμισή τους. τηλ: 210 6199391 Περισσότερα