Η επένδυση στην ενεργειακή απόδοση του δικού σας κτιρίου είναι πρώτα και κύρια ζήτημα οικονομικής λογικής.

Το μέλλον στα παθητικά κτίρια

Διαβάστηκε από 1704 αναγνώστες -

Η ενεργειακά αποδοτική κατασκευή και ανακαίνιση γίνεται όλο και λιγότερο ακριβή κάθε χρόνο και έτσι καθίσταται ακόμη πιο ελκυστική για τους ιδιοκτήτες των κτιρίων

 
Η πρόσφατη πρόοδος στα δομικά στοιχεία υψηλής ενεργειακής απόδοσης υπήρξε ρηξικέλευθη, γεγονός που ανάγκασε εμπειρογνώμονες από όλο τον κόσμο να υποστηρίξουν πώς οι τρέχουσες κατασκευαστικές πρακτικές μπορούν να καταστούν κατάλληλες για το μέλλον, κατά την παρουσία τους στο 18o Διεθνές Συνέδριο Παθητικού Κτιρίου, το οποίο διεξήχθη στις 25-27 Απριλίου, στο ¶αχεν της Γερμανίας.

«Η ενεργειακά αποδοτική κατασκευή και ανακαίνιση γίνεται όλο και λιγότερο ακριβή κάθε χρόνο και έτσι καθίσταται ακόμη πιο ελκυστική για τους ιδιοκτήτες των κτιρίων», εξήγησε σχετικά ο Δρ Wolfgang Feist, διευθυντής του Ινστιτούτου Παθητικού Κτιρίου και καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Ίνσμπρουκ.

Το βραβείο για κουφώματα «Component Award», που απονεμήθηκε στο συνέδριο στο ¶αχεν, αποδεικνύει ότι με την χρήση των τεχνολογιών του Παθητικού Κτιρίου μπορεί να επιτευχθεί σημαντική εξοικονόμηση. «Η επένδυση στην ενεργειακή απόδοση του δικού σας κτιρίου είναι πρώτα και κύρια ζήτημα οικονομικής λογικής. Η βελτιωμένη άνεση είναι ένα πρόσθετο πλεονέκτημα, όπως είναι και η σημαντική συμβολή στην καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής», είπε ο Feist.

Το γεγονός ότι και η ίδια η αρχιτεκτονική επίσης επωφελείται από το πρότυπο του Παθητικού Kτιρίου πάντως, τεκμηριώθηκε στο ¶αχεν με την απονομή ενός άλλου βραβείου. Κατά την έναρξη του συνεδρίου, απονεμήθηκε το Βραβείο «2014 Passive House Award» σε έξι κτίρια και μία συνοικία: μια πολυκατοικία στο Βερολίνο (Γερμανία), ένα αναβαθμισμένο κτίριο στη Νέα Υόρκη (ΗΠΑ), ένα κτίριο σεμιναρίων στο Goesan (Νότια Κορέα), ένα μουσείο τέχνης στο Ravensburg (Γερμανία), ένα κτιριακό συγκρότημα στο Espoo (Φινλανδία), μια μονοκατοικία στη Φιλαδέλφεια (ΗΠΑ), και μια ολόκληρη συνοικία Παθητικών Κτιρίων στη Χαϊδελβέργη (Γερμανία). 

Το βραβείο δόθηκε στο πλαίσιο του χρηματοδοτούμενου από την ΕΕ προγράμματος PassREg (Passive House Regions with Renewable Energies) και ενισχύεται περαιτέρω από το Γερμανικό Ομοσπονδιακό Υπουργείο Οικονομίας και Ενέργειας.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

προτασεισ αγορασ: ΚΤΙΡΙΑ ΜΗΔΕΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ

  • Η ιδανική επιλογή!

    Η τεχνική εταιρεία ΑΦΟΙ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗ ΤΕΧΝΙΚΗ Ο.Ε.  δραστηριοποιείται στο χώρο της κατασκευής από το 1980. Το αντικείμενο είναι μελέτη επίβλεψη και κατασκευή ιδιωτικών έργων, τα οποία είναι κατοικίες αλλά και επαγγελματικοί χώροι. Τα τελευταία πέντε χρόνια έχουν επεκταθεί και σε ανακαινίσεις κατοικιών με έμφαση στην ενεργειακή αναβάθμισή τους. τηλ: 210 6199391 Περισσότερα
  • Ανάπτυξη και χρηματοδότηση έργων ΕΕ και ΑΠΕ

    Ενεργειακός και περιβαλλοντικός σχεδιασμός ΕΠΕ από την εταιρεία ΕΥΔΙΤΗ. Ενεργειακός έλεγχος κτιρίων και εγκαταστάσεων, αδειοδότηση, μελέτη και εγκατάσταση ΦΒ (net metering), υβριδικά συστήματα ηλεκτροδότησης και παραγωγής νερού καθώς και θερμογράφηση κτιρίων. τηλ: 210 6446330 Περισσότερα