Ένα γεμάτο τρίωρο συζήτησης, ανταλλαγής απόψεων και προβληματισμού, πάνω σε θέματα που αφορούν την δομή, αλλά και τη λειτουργία των Παθητικών Κτιρίων

Σημαντική ήταν η συμβολή των παραβρισκόμενων μηχανικών όλων των ειδικοτήτων στην ανάπτυξη της συζήτησης

Τα βασικότερα θέματα που αναπτύχθηκαν ήταν αφενός η δυνατότητα μετατροπής μια συμβατικής οικοδομής, ενός διαμερίσματος σε παθητικό ή ακόμα να του δοθούν χαρακτηριστικά παθητικού κτιρίου και αφετέρου η αντιμετώπιση του προβλήματος της υγρασίας σε ένα παθητικό κτίριο

Kαταρρίφθηκαν γνωστοί και επαναλαμβανόμενοι «μύθοι» γύρω από το παθητικό κτίριο, όπως το «δεν ανοίγω τα παράθυρα», «δεν είναι υγιεινός ο μηχανικός αερισμός», «το παθητικό κτίριο είναι ακριβό» και άλλα

Στο τέλος της συζήτησης ανανεώθηκε το ραντεβού στο ίδιο μέρος (Impact Hub of Athens) για την Τετάρτη 2 Ιουλίου

Στις 2 Ιουλίου το 2ο Passive House Evening από το ΕΙΠΑΚ

Διαβάστηκε από 1278 αναγνώστες -

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 1o Passive House Evening, που πραγματοποιήθηκε στις 2 Ιουνίου, από το Ελληνικό Ινστιτούτο Παθητικού Κτιρίου σε συνεργασία με την κοινότητα KENAKtools στο Impact Hub, και το ραντεβού για την επόμενη συνάντηση ανανεώθηκε για την Τετάρτη 2 Ιουλίου.

 
Ένα γεμάτο τρίωρο συζήτησης, ανταλλαγής απόψεων και προβληματισμού, πάνω σε θέματα που αφορούν την δομή, αλλά και τη λειτουργία των Παθητικών Κτιρίων, βάσει θεμάτων που επιλέχθηκαν ύστερα από προτάσεις των συμμετεχόντων και ηλεκτρονική ψηφοφορία στην ιστοσελίδα του ΕΙΠΑΚ.

Σημαντική ήταν η συμβολή των παραβρισκόμενων μηχανικών όλων των ειδικοτήτων στην ανάπτυξη της συζήτησης πάνω σε απορίες που συναντούν καθημερινά πάνω στην δουλειά τους από τον απλό κόσμο, που θέλει να μάθει αυτή την νέα φιλοσοφία δόμησης κτιρίων.

Τα βασικότερα θέματα που αναπτύχθηκαν ήταν αφενός η δυνατότητα μετατροπής μια συμβατικής οικοδομής, ενός διαμερίσματος σε παθητικό ή ακόμα να του δοθούν χαρακτηριστικά παθητικού κτιρίου και αφετέρου η αντιμετώπιση του προβλήματος της υγρασίας σε ένα παθητικό κτίριο.

Επίσης καταρρίφθηκαν γνωστοί και επαναλαμβανόμενοι «μύθοι» γύρω από το παθητικό κτίριο, όπως το «δεν ανοίγω τα παράθυρα», «δεν είναι υγιεινός ο μηχανικός αερισμός», «το παθητικό κτίριο είναι ακριβό» και άλλα.

Στο τέλος της συζήτησης ανανεώθηκε το ραντεβού στο ίδιο μέρος (Impact Hub of Athens) για την Τετάρτη 2 Ιουλίου. Στόχος είναι τα θέματα που πρόκειται να τεθούν προς συζήτηση να αναδειχθούν πάλι από τους ίδιους τους παραβρισκόμενους μέσα από ψηφοφορία, που θα ανακοινωθεί στις σελίδες του ΕΙΠΑΚ και της KENAKtools.

Για περισσότερες πληροφορίες: Passive House Evenings @ Impact Hub No2 : Τετάρτη 2 Ιουλίου

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ