Κατοικίες με 70% εξοικονόμηση ενέργειας

Διαβάστηκε από 5815 αναγνώστες -

Οι προκατασκευασμένες κατοικίες της εταιρείας έχουν «κερδίσει» τους έλληνες καταναλωτές και πλέον επεκτείνονται και στο εξωτερικό, εκμεταλλευόμενες τα σημαντικά ανταγωνιστικά τους πλεονεκτήματα, τα οποία και εξηγεί στο «ΠΡΑΣΙΝΟ ΣΠΙΤΙ & ΚΤΙΡΙΟ», ο διευθύνων σύμβουλος της «ΚοφινAΣ α.ε.», Μιχάλης Κοφινάς.

 
Eρ.: Οι κατοικίες της εταιρείας «Κοφινάς», έχουν αρχίσει πλέον να εξάγονται και στο εξωτερικό. Ποια είναι τα πλεονεκτήματα που τις κάνουν να ξεχωρίζουν σε τόσο υψηλό βαθμό;
Πιστεύουμε στην αρχή που λέει ότι το καλό το προϊόν πάντα θα πουλάει.  ΓιΆαυτό και ως εταιρία έχουμε εστιάσει στην ποιότητα, τόσο της κατασκευής όσο και των υλικών αυτής. Πότε δεν προχωρήσαμε με βάση τον εγχώριο ανταγωνισμό. Ανέκαθεν το βλέμμα μας ήταν στραμμένο στην παγκόσμια αγορά. Δεν είναι τυχαίο ότι τα υλικά μας όπως η Σουηδική ξυλεία,το Καναδικό OSB, κτλ. θεωρούνται τα βέλτιστα ακόμα και σε παγκόσμια κλίμακα. Εύλογο είναι λοιπόν ότι οι κατασκευές μας εξάγονται  εφόσον ο ιδιαίτερος τρόπος δόμησης υπερπληρεί ακόμα και τις πιο αυστηρές προϋποθέσεις των αναπτυγμένων τεχνολογικά χωρών.

Eρ.: Πως επιτυγχάνεται η υψηλή ενεργειακή απόδοση των προκατασκευασμένων κατοικιών;
Θα λέγαμε ότι αυτό έχει επιτευχθεί με εμπεριστατωμένη έρευνα. 
Η ενεργειακή απόδοση είναι αποτέλεσμα πολλών παραγόντων που λαμβάνουμε εξίσου υπόψη. 
Οι τεράστιοι  συντελεστές θερμική αγωγιμότητας και ο φυσικός αερισμός της τοιχοποιίας και της σκεπής μας, η  ποιότητα των μονωτικών υλικών, η σωστή τοποθέτηση τους , η χρήση βιοκλιματικού σχεδιασμού και η ορθή ενεργειακή μηχανολογική μελέτη είναι μερικά από τα στοιχεία που μας αποφέρουν πολύ υψηλή ενεργειακή απόδοση. 

Eρ.: Τα σπίτια που κατασκευάζει η εταιρεία έχουν καταφέρει να αποσπάσουν ακόμη και πιστοποιητικά ενεργειακής κλάσης Α. Πως «μεταφράζεται» αυτό στην καταναλισκόμενη ενέργεια, αλλά και -κυρίως- στα πάγια ενεργειακά έξοδα ενός σπιτιού;
Σε σύγκριση με μία συμβατική κατασκευή τα σπίτια με ενεργειακή κλάση Α  μπορούν να επιτύχουν εξοικονόμηση ενέργειας έως και 70%. 
Αυτό είναι και πρακτικά το ποσοστό που μπορούν να μειωθούν τα πάγια ενεργειακά έξοδα της κατοικίας όπως το πετρέλαιο ή οι λογαριασμοί του ηλεκτρικού ρεύματος κτλ. 

Eρ.: Γιατί να προτιμήσει κανείς την εταιρεία «Κοφινάς»; Ποια τα ανταγωνιστικά της πλεονεκτήματα;
Σίγουρα όσα προαναφέρθηκαν είναι κάποια από τα αδιαμφισβήτητα πλεονεκτήματα της εταιρίας μας. 
Παρόλα αυτά θεωρούμε ότι το μεγαλύτερο μας πλεονέκτημα είναι  η έρευνα και η τεχνολογική καινοτομία η οποία αποδεικνύεται με πολυάριθμες πιστοποιήσεις και εγγυήσεις. 
Συνεχώς εισάγουμε νέα στοιχεία στην κατασκευή των σπιτιών τα οποία δοκιμάζουμε πειραματικά και τα «πιστοποιούμε» από διεθνείς οργανισμούς όπως το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, στο οποίο δοκιμάστηκε για την αντοχή του εξολοκλήρου το εργοστασιακό σύστημα δόμησης της εταιρείας «Κοφινάς» και ξεπέρασε κάθε φυσικό όριο αντοχής. 

Ιστορικό
Το 1977 ο Νικόλαος Κοφινάς, έχοντας εργαστεί 10 χρόνια σε διάφορες κατασκευαστικές εταιρείες, αποκτά την πείρα που χρειάζεται για να υλοποιήσει τις καινοτόμες για την εποχή ιδέες του και δημιουργεί έκθεση προκατασκευασμένων σπιτιών στα σημερινά γραφεία της εταιρείας στη Λεωφόρο Μεσογείων της Αγίας Παρασκευής, ιδρύοντας παράλληλα και την Κοφινάς Ο.Ε. 
Η εταιρεία Κοφινάς Ο.Ε. ανταποκρινόμενη στην αύξηση των απαιτήσεων και με έμφαση στη βελτίωση των υπηρεσιών που παρέχονται στον πελάτη διευρύνει το 1985 την έκθεσή της στην Αγία Παρασκευή, ενώ δημιουργεί και μια καινούργια στη λεωφόρο Μαρκοπούλου. Αξίζει να σημειωθεί ότι στις καινούργιες εκθέσεις δινόταν και η δυνατότητα στον πελάτη να επιλέξει επιμέρους υλικά που θα συμπεριλάμβανε το σπίτι του.
Το 1993 η κατασκευή οικιών που μεταφέρονταν με γερανούς έρχεται σε δεύτερη μοίρα, αφού πλέον η εταιρεία Κοφινάς Ο.Ε. δίνει βάση στα προκατασκευασμένα σπίτια τα οποία και κατασκευάζει επί τόπου στο οικόπεδο. Για να αποδείξει την πρωτοπορία της στον χώρο της προκατασκευής, διοργανώνει για πρώτη φορά στα ελληνικά δρώμενα Έκθεση προκατασκευασμένων σπιτιών που πραγματοποιήθηκε στον προαύλιο χώρο του Ζαππείου μεγάρου.
Η δίψα της οικογενείας και των συνεργατών της για την εξέλιξη της υπάρχουσας κατασκευής σε συνδυασμό με εξειδικευμένες στατικές μελέτες και Γερμανούς μηχανικούς δημιουργούν το 2000 το μοναδικό σύστημα βιδωτής τοιχοποιίας στην Ευρώπη. Πλέον η Κοφινάς A.Ε. εξάγει την τοιχοποιία της και εργοδηγοί της στέλνονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα στο εξωτερικό για επίβλεψη αλλά και για έρευνα κατασκευαστικών τεχνολογιών.
Η τεράστια πείρα της εταιρείας στις ξύλινες κατασκευές και η διαρκής τεχνολογική έρευνα, κυρίως στο εξωτερικό, οδηγούν την εταιρεία Κοφινάς στην ενασχόλησή της και με τα ξύλινα Φινλανδικά σπίτια το 2009. Τέλος, η εταιρεία εισάγει την καλύτερης ποιότητας ξυλεία στην Ευρώπη για να δομήσει σπίτια και με φινλανδικούς κορμούς. 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ