Έξι μαγικές απομονωμένες κατοικίες για οff-grid living

Διαβάστηκε από 2343 αναγνώστες -

Όποιος φαντάζεται πως για να ζει ενεργειακά αυτόνομα θα πρέπει να περάσει τη ζωή μέσα σε μια σπηλιά ή σε σκηνή κάμπινγκ, έχει μείνει πίσω! Γνωστοί αρχιτέκτονες απ όλο τον κόσμο αποδεικνύουν ότι δε χρειάζεται να θυσιάσει κανείς την άνεση ή το στυλ για να ζήσει οικολογικά.

 
Μπορεί το να ζει κανείς χωρίς τις υπηρεσίες κοινής ωφέλειας (ΔΕΗ, νερό κτλ) και  χρησιμοποιώντας μόνο φυσικούς πόρους, όπως τον ήλιο και τον αέρα, να φαντάζει άβολο ή ανέφικτο, ωστόσο δεν είναι τίποτα από τα δύο: η ζωή εκτός δικτύου είναι ένας σύγχρονος τρόπος για να χαράξει κανείς μια πράσινη πορεία ζωής. 


Καταφύγιο du Gouter - Αρχιτεκτονική ομάδα Group-H

Χτισμένο σε υψόμετρο 3.800 μέτρων πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, το κομψό du Gouter είναι ένα υπέροχο αλπικό καταφύγιο που σχεδίασε η αρχιτεκτονική ομάδα Group-H. Τροφοδοτείται ενεργειακά από τον ήλιο και τον άνεμο και είναι το κτίριο με το μεγαλύτερο υψόμετρο σε ολόκληρη τη Γαλλία.


Alpine Capsule - Ross Lovegrove 

Σχεδιασμένο να ταιριάζει με το περιβάλλον του, το φουτουριστικό Alpine Capsule είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά δημιουργήματα του Ross Lovegrove. Τροφοδοτούμενο από ηλιακούς συλλέκτες και ανεμογεννήτρια κάθετου άξονα, διαθέτει επίστρωση από ανακλαστικό γυαλί που επιτρέπει στους κατοίκους του μαγευτική θέα 360 μοιρών!


Chamfer House - Ομάδα S-Archetype

Το μικρό, κομψό και μετακινούμενο σπίτι που σχεδίασε η S-Archetype δημιουργήθηκε για να λειτουργεί εκτός δικτύου σε οποιαδήποτε τοποθεσία. Διαμορφωμένο σαν κύβος και  κατασκευασμένο από οικολογικά υλικά, διαθέτει ένα φωτεινό, ανοικτό εσωτερικό, κατάλληλο για ένα σύγχρονο, νομαδικό τρόπο ζωής. 


Stamp House - Ομάδα Charles Wright Architects

Χτισμένο στις όχθες του νερού στο Queensland της Αυστραλίας, το παράξενο Stamp House  σχεδιάστηκε από την ομάδα Charles Wright Architects. Διαμορφωμένο σαν εξάκτινο αστέρι και κατασκευασμένο από προκάτ σκυρόδεμα, η μοναδική αυτή εκτός δικτύου κατοικία έχει τη δυνατότητα να αψηφά ακόμα και τους πιο επικίνδυνους κυκλώνες. 


MercuryHouseOne - Ομάδα Architecture and Vision

Μικροσκοπικό, χαριτωμένο και τροφοδοτούμενο με ηλιακή ενέργεια, το MercuryHouseOne είναι ένα κομψό lounge που μοιάζει με σπασμένο αυγό! Φέροντας την τελευταία λέξη σε τεχνολογίες βίντεο, ήχο και φωτισμό, αυτή η φορητή κάψουλα μπορεί να μεταφερθεί και να εγκατασταθεί σε οποιοδήποτε τοποθεσία.


Floating Hotel - Ομάδα Sigge Architects

Στον απόηχο του Παγκοσμίου Κυπέλλου, το πολυτελές πλωτό ξενοδοχείο σχεδιάστηκε από τους Sigge Architects για το αντίστοιχο Κύπελλο του 2022 στο Κατάρ. Κομψό, καμπυλωτό και ενεργειακά αυτόνομο, σχεδιάστηκε ως μια εναλλακτική επιλογή καταλύματος για τους λάτρεις του ποδοσφαίρου, που θα επισκεφτούν το αραβικό κράτος για τη μεγαλύτερη ποδοσφαιρική διοργάνωση του κόσμου.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ