Διακρατική συνεργασία ΝΑ Ευρώπης για βελτίωση ενεργειακής απόδοσης

Διαβάστηκε από 1547 αναγνώστες -

Η υποστήριξη της Δημόσιας Διοίκησης στη ΝΑ Ευρώπη για την ανάπτυξη και διατήρηση πολιτικών και μηχανισμών βελτίωσης ενεργειακής αποδοτικότητας κτιρίων, αποτελεί τον σκοπό του έργου TRACE, στα πλαίσια του Προγράμματος Διακρατικής Συνεργασίας South East Europe.

 

Το έργο TRACE (Transnational Cooperation for the Improvement of Buildings Energy  Performance and Efficiency) απευθύνεται κυρίως στη ∆ηµόσια ∆ιοίκηση σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο (όπως ∆ήµοι & Περιφερειακές Ενότητες), σε Αιρετούς & διαµορφωτές πολιτικής, σε Στελέχη της ∆ηµόσιας ∆ιοίκησης, σε Ενεργειακούς Επιθεωρητές, Ενεργειακά Γραφεία (εθνικά και περιφερειακά), Συµπράξεις ∆ηµοσίου – Ιδιωτικού τοµέα (πχ. Εταιρείες Ενεργειακών Υπηρεσιών) και στην Κτηµαταγορά.

Στη χώρα µας το έργο υλοποιείται από το ΚΑΠΕ σε συνεργασία µε τον ∆ήµο Πειραιά (επικεφαλής εταίρος), ενώ η κοινοπραξία του TRACE αποτελείται από 13 εταίρους από τις χώρες Ελλάδα, Αλβανία, Αυστρία, Βουλγαρία, Βοσνία – Ερζεγοβίνη, Ιταλία, Κροατία, Ρουµανία, Σλοβενία. Η διάρκεια του έργου είναι 2 έτη.

Οι δράσεις του έργου µεταξύ άλλων περιλαµβάνουν:

  • Διεξαγωγή έρευνας για το ρόλο που µπορούν να διαδραµατίσουν οι τοπικές και περιφερειακές αρχές στην προώθηση της ενεργειακής απόδοσης των κτιρίων
  • Συλλογή και ανάλυση καλών πρακτικών
  • Διοργάνωση σεµιναρίων κατάρτισης για τα στελέχη τοπικών και περιφερειακών αρχών
  • Διοργάνωση ενηµερωτικών ηµερίδων πληροφόρησης
  • Διοργάνωση εκπαιδευτικών επισκέψεων
  • Διαµόρφωση σχεδίων δράσης για την προώθηση της ενεργειακής απόδοσης των κτιρίων
  • Διοργάνωση του τελικού Συνεδρίου του έργου στην Ελλάδα

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόµενοι µπορούν να απευθύνονται στο ΚΑΠΕ, κο Κ. Σιούλα, τηλ. 210 6603264, e-mail: [email protected] ή στο διαδικτυακό τόπο του έργουhttp://www.see-trace.eu

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ