Γραφείο ή κατοικία με τα Eco Pods

Διαβάστηκε από 1575 αναγνώστες -

Η Βρετανική εταιρεία Echo, παρήγε ένα νέο modular pod, το Echo Pod, επιφάνειας 3 τ.μ., το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί αυτόνομα ως γραφείο ή δώμα κήπου, ενώ σε συνδυασμό με άλλα pods δημιουργεί μια εκτός δικτύου αυτόνομη κατοικία.

 

Η κάθε μονάδα Eco Pod χαρακτηρίζεται, εσωτερικά και εξωτερικά, από τις ανάγεκς του εκάστοτε πελάτη και στηρίζεται σε ευθμιζόμενα πόδια, ώστε να μπορεί να εγκατασταθεί σε σχετικά ανώμαλο επίπεδο. Η μόνωση των pods είναι είτε από ξύλο έιτε από μαλλί προβάτου.

Σύμφωνα με την Echo, οι μονάδες χαρακτηρίζονται νομικά, στο Ηνωμένο Βασίλειο, ως τροχόσπιτα και έτσι η απόκτηση άδειας είναι πολύ ευκολότερη από ότι για μια συμβατική κατοικία.

Τα επιλεγόμενα έξτρα κομμάτια για λειτουργία εκτός δικτύου περιλαμβάνουν ηλιακές συστοιχίες για ηλεκτρισμό και ζεστό νερό, στην οροφή. Η ηλεκτρική ενέργεια αποθηκεύεται σε μια συστοιχία μπαταριών, η οποία, μετά τη φόρτιση, προσφέρει ως και πέντε μέρες συνεχούς, 12V ρεύματος, τροφοδοτώντας αποδοτικό LED φωτισμό και συσκευές χαμηλής κατανάλωσης. Επιπρόσθετα, οι μονάδες μπορούν να εμπλουτιστούν με μια τουαλέτα κομποστοποίησης, μια ξυλόσομπα με δοχείο αποθήκευσης για ζεστό νερό και μια κουζίνα ξύλου.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ