Chargeboard: Φορτίστε το Smartphone σας καθώς κάνετε σκέιτ!

Διαβάστηκε από 1703 αναγνώστες -

Η εναλλακτική μετακίνηση είναι ένα θέμα που μας απασχολεί όλο και περισσότερο. Ακόμα καλύτερα, όταν μπορεί να μας λύσει τα χέρια και σε πρακτικό επίπεδο. Το Chargeboard φτιάχτηκε για να μετακινούμαστε διασκεδαστικά, καθώς φορτίζουμε το κινητό μας!

 

Σχεδιασμένο από τον Bjorn van den Hout ως πτυχιακή εργασία για το Willem de Kooning Academy του Ρότερνταμ, το Chargeboard μετατρέπει την κινητική ενέργεια σε ρεύμα. Για το σκοπό αυτό διαθέτει δύο δυναμό στους πίσω άξονες, 6V το καθένα, και αποθηκεύει την παραγόμενη ενέργεια σε μια μπαταρία των 5V. Πρακτικά, αυτό σημαίνει πως με μία ώρα σκέιτ φορτίζoυμε πλήρως τη μπαταρία του κινητού μας! Η μπαταρία που διαθέτει η σανίδα φτάνει μέχρι και για οκτώ πλήρης φορτίσεις κινητού.

Η ξύλινη σανίδα και ο λευκός σκελετός συνιστούν ένα απλό, μινιμαλιστικό σχέδιο, ενώ ο έξυπνος σχεδιασμός το καθιστά κι ένα φορητό docking station, για να ακούμε την αγαπημένη μας μουσική, ανακουφισμένοι από την κούραση των διαδρομών!

Παρόλο που το Chargeboard σχεδιάστηκε για το iPhone 4 και το 4S, το εξωτερικό USB και η υποδοχή βύσματος 3.5mm επιτρέπει τη φόρτιση και χρήση κι άλλων συσκευών.

Μήπως πρέπει να αρχίσουμε το skateboard;!

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ