Volta ENGO Public: Ένας πράσινος σταθμός φόρτισης μέσα σε πανεπιστήμιο

Διαβάστηκε από 1581 αναγνώστες -

Αν είσαι φοιτητής στο Πανεπιστήμιο Webster στο Σεντ Λούις, είσαι πολύ τυχερός: πλέον έχεις πρόσβαση στον οικολογικό σταθμό φόρτισης του Πανεπιστημίου, όπου μπορείς ανά πάσα στιγμή να φορτίσεις το κινητό ή το gadget σου! Οι υπόλοιποι απλώς θα περιμένουμε!

 

Ο σταθμός Engo Public της εταιρείας βιώσιμης τεχνολογίας Volta, μπορεί να επαναφορτίσει μέχρι και 14 συσκευές ταυτόχρονα, χωρίς να λαμβάνει ηλεκτρική ενέργεια από το δίκτυο. Η απαραίτητη ισχύς παράγεται αφενός από ηλιακούς συλλέκτες και αφετέρου από κινητικά ενεργειακά πλακάκια. Οι συλλέκτες μετατρέπουν το ηλιακό φως σε ηλεκτρική ενέργεια, ενώ τα πράσινα πλακάκια που βρίσκονται μπροστά στο σταθμό συλλέγουν ενέργεια από τα βημάτων των ανθρώπων που περπατούν επάνω τους, και στη συνέχεια το αποθηκεύουν σε μια μπαταρία.

Οι χρήστες μπορούν είτε να συνδέσουν είτς να φορτίσουν τις συσκευές τους ασύρματα. Στη δεύτερη περίπτωση, το μόνο που χρειάζεται να κάνουν είναι να τοποθετήσουν τη συσκευή πάνω στο ειδικό “ηλεκτρονικό μαξιλάρι” και η φόρτιση ξεκινά αυτόματα! Κάθε σταθμός διαθέτει συνολικά 12 φορτιστές, δύο ασύρματα μαξιλάρια και δύο θύρες USB.

Εκτός από την παροχή ηλεκτρικής ενέργειας σε μια σειρά από συσκευές, όπως κινητά, ρολόγια και ταμπλέτες, ο σταθμός είναι επίσης σημείο δωρεάν Wi-Fi, ενώ διαθέτει και τηλέφωνο έκτακτης ανάγκης, το οποίο συνδέει τους χρήστες με το τμήμα Δημόσιας Ασφάλειας του πανεπιστημίου.

Η εγκατάσταση του σταθμού στο πανεπιστήμιο Webster, σηματοδοτεί το ντεμπούτο της EnGo στις ΗΠΑ, σε δημόσιο χώρο.

Δείτε εδώ πώς λειτουργεί το EnGo Public!

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ