Ένα μπαρ στο Λίβερπουλ – στολίδι αστικής αναδιαμόρφωσης

Διαβάστηκε από 1411 αναγνώστες -

Αν η μόδα της αστικής αναδιαμόρφωσης, με τις υποβαθμισμένες περιοχές που αναδεικνύονται και μετατρέπονται σε δημιουργικούς πόλους έλξης, έχει αγγίξει την Ελλάδα, δε θα μπορούσε να έχει αφήσει απ έξω μια πόλη σαν το Λίβερπουλ!

 

Τα πρότζεκτ που σχετίζονται με την αστική αναδιαμόρφωση παρουσιάζουν συνήθως μεγάλο ενδιαφέρον. Αυτό το μπαρ με την οροφή σε σχήμα βάφλας στην καλλιτεχνική περιοχή του Λίβερπουλ αποτελεί ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον παράδειγμα.

Το μπαρ “Constellation” είναι ένας ανοιχτός, εξωτερικός χώρος που βασίζεται στην πράσινη βελανιδιά και τα τριγωνικά σχήματα. Εμπνευσμένοι από την τοποθεσία και την αρχιτεκτονική των γειτονικών αποθηκών, οι σχεδιαστές Hugh και Howard Miller ανέπτυξαν το σχέδιο με σκοπό να ταιριάζει στην περιοχή.

Η ζιγκ ζαγκ σκεπή του κτιρίου εκτείνεται πάνω από μια τούβλινη αποθήκη, ενώ η κάτω πλευρά της αποτελεί ένα ψηφιδωτό από τρίγωνα, που ρίχνουν λεπτές σκιές στο χώρο του μπαρ. Χάρη στην εναλασσόμενη μορφή του, ο θόλος δημιουργεί διαφορετικές εντυπώσεις σε κάθε σημείο του χώρου. Παράλληλα, το συμμετρικό πρότυπό του προσδίδει μια ομοιορφία, δημιουργώντας ένα συνεκτικό σύνολο.

10 ξύλινες κολώνες υποστηρίζουν το στέγαστρο στη θέση του, δημιουργώντας έτσι τρεις χώρους. Οι δύο πρώτοι φιλοξενούν το μπαρ, ενώ ο τρίτος στεγάζει τον DJ. Ο κύριος όγκος υποστηρίζεται από πλαστικοποιημένα ξύλινα δοκάρια, που επιτρέπουν την παροχέτευση των ομβρίων υδάτων.

Τα συνοδευτικά έπιπλα περιλαμβάνουν παγκάκια και τραπέζια από ξύλο πράσινης βελανιδιάς και μια σειρά από σκαμπό που αφήνουν άπλετο χώρο για χορό, ενώ για γλάστρες χρησιμοποιήθηκαν ανακυκλωμένες οικοδομικές σακούλες.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ