Αυτοσυντηρούμενη οικιακή μονάδα που λειτουργεί εκτός ηλεκτρικού δικτύου

Διαβάστηκε από 2628 αναγνώστες -

Σήμερα, μια ζωή τελείως εναρμονισμένη με τη φύση είναι μάλλον αδύνατη. Αυτό δε σημαίνει πως θα πάψουμε να βρίσκουμε λύσεις για πιο οικολογικό ζειν! Η αυτοσυντηρούμενη καμπίνα Tintaldra σέβεται τόσο τις ανάγκες μας, όσο και το περιβάλλον.

 

Στο έργο της “Tintaldra”, η εταιρεία βιώσιμου αρχιτεκτονικού σχεδιασμού Modscape συνδυάζει αρμονικά πρακτικότητα, design και αειφορία. Κατασκευασμένη για έναν πελάτη που περνά τον περισσότερο χρόνο του στο εξωτερικό, η καμπίνα εμβαδού 96 τ.μ. χρειάζεται ελάχιστη συντήρηση.

Χτισμένη στις νότιες όχθες του ποταμού Murray, στη Βικτώρια της Αυστραλίας, το οίκημα διαθέτει επένδυση από ένα κράμα ψευδάργυρου και αλουμινίου. Το μινιμαλιστικό design, προσδίδει μια αίσθηση ιδιόμορφης καλύβας, η οποία είναι πλήρως εναρμονισμένη με το περιβάλλον.

Σε αντίθεση με το λιτό εξωτερικό του, ο εσωτερικός σχεδιασμός περιλαμβάνει καθαρές, σύγχρονες γραμμές και επίπλωση. Δρύινα δάπεδα, ξύλινη επένδυση και ένα τζάκι ξύλου Nectre προσθέτει μια ρουστίκ πινελιά στην κατά τα άλλα μοντέρνα όψη.

Η εντελώς εκτός ηλεκτρικού δικτύου κατασκευή είναι εξοπλισμένη με ηλιακούς συλλέκτες, μια σηπτική δεξαμενή και μια δεξαμενή βρόχινου νερού που εξασφαλίζει τις ελάχιστες δυνατές περιβαλλοντικές επιπτώσεις. Το έργο ολοκληρώθηκε με κόστος 132.000 ευρώ.


 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ