Ενεργειακή αναβάθμιση με μηδενικό κεφάλαιο

Διαβάστηκε από 2076 αναγνώστες -

Η greenfootprint παρέχει ενεργειακές υπηρεσίες και προτείνει λύσεις εξοικονόμησης ενέργειας που στοχεύουν στην ελαχιστοποίηση ή στην εξάλειψη του περιβαλλοντικού αποτυπώματος ενός κτιρίου.

 
Οι περισσότεροι ιδιοκτήτες ακινήτων σήμερα ενδιαφέρονται να προχωρήσουν σε λύσεις εξοικονόμησης ενέργειας, αλλά προβληματίζονται για πολλά θέματα όπως:
- Το κόστος που θα κληθούν να καταβάλουν
- Εύρεση των κατάλληλων λύσεων εξοικονόμησης για την κατοικία τους και την αποτελεσματικότητα των συστημάτων στην πράξη και όχι στα χαρτιά
- Η ποιότητα των υλικών και της εγκατάστασης και οι εγγυήσεις που θα έχουν σε μελλοντικές δυσλειτουργίες ή βλάβες.
Σε όλους τους παραπάνω προβληματισμούς η greenfootprint δίνει απλές και καθαρές απαντήσεις με φερεγγυότητα και πλήρη κοστολόγηση της πρότασης εξοικονόμησης ενέργειας, που αποσκοπεί στην ενεργειακή αναβάθμιση του ακινήτου χωρίς την οικονομική επιβάρυνση του ιδιοκτήτη.

Πώς το καταφέρνουμε;
Πολύ απλά, με τα εξής 5 βήματα:
1 Ο ιδιοκτήτης επικοινωνεί με την greenfootprint και ορίζουν μία ημέρα επίσκεψης ειδικευμένου μηχανικού της εταιρίας στο ακίνητό του. Ο ιδιοκτήτης από την αρχική επικοινωνία του με την greenfootprint ενημερώνεται για στοιχεία (όπως σχέδια, λογαριασμοί κλπ) που θα χρειαστεί να διαθέτει στη συνάντηση.
2 Ο ειδικευμένος μηχανικός της greenfootprint επισκέπτεται το ακίνητο, καταγράφει όλα τα απαραίτητα στοιχεία, συζητάει με τον ιδιοκτήτη και ενημερώνεται για τις απαιτήσεις του και λαμβάνει τα σχετικά έγγραφα.
3H greenfootprint εκπονεί την Οικονομοτεχνική Μελέτη Εξοικονόμησης (Ο.Μ.Ε.) και προτείνει τις βέλτιστες λύσεις εξοικονόμησης ενέργειας σε συνδυασμό με το χρηματοοικονομικό πακέτο επιδότησης ή/και δανειοδότησης που ταιριάζει στο οικονομικό προφίλ του ιδιοκτήτη.
4Ο ιδιοκτήτης, αφού ενημερώνεται για όλες τις λεπτομέρειες και τα ζητήματα τον απασχολούν, αποφασίζει τον τρόπο που επιθυμεί να πραγματοποιηθούν οι επεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας. Επισημαίνεται ότι δεν είναι δεσμευτικό η εγκατάσταση των συστημάτων να πραγματοποιηθεί από την greenfootprint αν ο ιδιοκτήτης κρίνει ότι διαθέτει πιο συμφέρουσα προς αυτόν προσφορά. Στην περίπτωση αυτή η greenfootprint επιβλέπει τις εργασίες και εγκρίνει τα υλικά, ώστε να εξασφαλιστεί η αρτιότητα και αποδοτικότητα των εγκατεστημένων συστημάτων.
5Αν η όλη διαδικασία πραγματοποιηθεί από την greenfootprint εγκαθίσταται ένα σύστημα μέτρησης της κατανάλωσης ενέργειας και δίνεται εγγύηση καλής λειτουργίας για τουλάχιστον όσο χρόνο διαρκεί η δανειοδότηση και αποσβένεται η επένδυση που κυμαίνεται συνήθως από 3,5 έως 6 χρόνια.

Η Oικονομοτεχνική Mελέτη Eξοικονόμησης (Ο.Μ.Ε.)
Η Οικονομοτεχνική Μελέτη Εξοικονόμησης (Ο.Μ.Ε.) της greenfootprint αποτελεί τον οδικό χάρτη συνολικής βελτίωσης του περιβαλλοντικού αποτυπώματος ενός κτιρίου και αναβάθμισης της ενεργειακής ταυτότητας του, με το ελάχιστο κόστος και τη μέγιστη απόδοση.

Που χρησιμεύει: 6 Λόγοι
-Για την εκπλήρωση των σημερινών και μελλοντικών υποχρεώσεων του ιδιοκτήτη σε σχέση με το κράτος.
-Για τον σωστό χρηματοοικονομικό προγραμματισμό της ενεργειακής αναβάθμισης του ακινήτου.
-Για τον περιορισμό του κόστους λειτουργίας του ακινήτου.
- Για την αναβάθμιση της εμπορικής αξίας του ακινήτου.
- Για την μελλοντική μείωση της φορολογίας του ακινήτου.
- Για την μετάβαση σε πιο βιώσιμο μοντέλο διαβίωσης χαμηλότερου περιβαλλοντικού αποτυπώματος.

Πως πραγματοποιείται: 4 Στάδια
1. Πραγματοποιείται λεπτομερής καταγραφή των ενεργητικών και παθητικών χαρακτηριστικών του ακινήτου.
2. Τα στοιχεία που καταγράφονται συμπληρώνονται από τα στοιχεία κατανάλωσης ενέργειας που θα αναδείξουν το προφίλ κατανάλωσης, τις παθογένειες στην λειτουργία των συστημάτων και την καθημερινή πρακτική των ενοίκων.
3. Διερευνώνται οι δυνατότητες αναβάθμισης των υπαρχόντων συστημάτων και προτείνονται καλές πρακτικές διαχείρισης του ενεργειακού φορτίου τους.
4. Προτείνονται και αξιολογούνται σε σχέση με τον χρόνο απόσβεσης οι βέλτιστες λύσεις συνδυασμένης επέμβασης στα παθητικά και ενεργητικά χαρακτηριστικά του κτιρίου με στόχο την κατακόρυφη βελτίωση της ενεργειακής του κατηγορίας.

Πως χρηματοδοτείται: 3 Κατευθύνσεις
1η Κατεύθυνση: Χρήση του επιδοτούμενου προγράμματος ¨Εξοικονόμηση κατ΄ Οίκον¨, αν το ακίνητο και το ετήσιο εισόδημα του ιδιοκτήτη μπορούν να υπαχθούν σε αυτό.

2η Κατεύθυνση: Χρήση ιδίων κεφαλαίων σε στάδια και με προτεραιότητες που προτείνονται στη μελέτη, αναλόγως των δυνατοτήτων του ιδιοκτήτη που δεν επιθυμεί να προχωρήσει σε δανεισμό.
3η Κατεύθυνση: Χρήση εξειδικευμένου τραπεζικού δανεισμού για ενεργειακές αναβαθμίσεις. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι για ένα καλό οικονομικό προφίλ ιδιοκτήτη οι παρεμβάσεις ενεργειακής αναβάθμισης έως 15.000¤ χρηματοδοτούνται χωρίς προσημείωση και με επιτόκιο 4,5-5%.

Tηλ.: 210-6236388
www.greenfootprint.gr

¶ρθρο του Λεωνίδα Μαυρίδη, Αρχιτέκτονα M.Sc. Environmental Design

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

προτασεισ αγορασ: ΚΤΙΡΙΑ ΜΗΔΕΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ

  • Η ιδανική επιλογή!

    Η τεχνική εταιρεία ΑΦΟΙ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗ ΤΕΧΝΙΚΗ Ο.Ε.  δραστηριοποιείται στο χώρο της κατασκευής από το 1980. Το αντικείμενο είναι μελέτη επίβλεψη και κατασκευή ιδιωτικών έργων, τα οποία είναι κατοικίες αλλά και επαγγελματικοί χώροι. Τα τελευταία πέντε χρόνια έχουν επεκταθεί και σε ανακαινίσεις κατοικιών με έμφαση στην ενεργειακή αναβάθμισή τους. τηλ: 210 6199391 Περισσότερα
  • Ανάπτυξη και χρηματοδότηση έργων ΕΕ και ΑΠΕ

    Ενεργειακός και περιβαλλοντικός σχεδιασμός ΕΠΕ από την εταιρεία ΕΥΔΙΤΗ. Ενεργειακός έλεγχος κτιρίων και εγκαταστάσεων, αδειοδότηση, μελέτη και εγκατάσταση ΦΒ (net metering), υβριδικά συστήματα ηλεκτροδότησης και παραγωγής νερού καθώς και θερμογράφηση κτιρίων. τηλ: 210 6446330 Περισσότερα