Σπίτι – ένα με το δάσος!

Διαβάστηκε από 2346 αναγνώστες -

Τι θα λέγατε για ένα δεντρόσπιτο χωρίς το δέντρο; Η γιαπωνέζικη αρχιτεκτονική εταιρεία UID έχει να σας προσφέρει ακριβώς αυτό!

 

Με τον τίτλο +node, το κέδρινο σπίτι των 115 τετραγωνικών μέτρων βρίσκεται στην καρδιά του δάσους και έχει υπέροχη θέα σε μια καταπράσινη επικλινή δασική έκταση στη νότια Ιαπωνία. Το οίκημα αποτελείται από δύο τεράστια ατσάλινα πλαίσια κάθετα τοποθετημένα μεταξύ τους. Το πλαίσιο που βρίσκεται από κάτω κρατάει τον επάνω όροφο σε ένα ύψος 10 μέτρων από το έδαφος, ενώ ένα τετράγωνο άνοιγμα στην άκρη του πλαισίου επιτρέπει στα δέντρα να μεγαλώνουν μέσα από το οίκημα!

Οι δημιουργοί της σχεδίασαν την κατοικία εξ ολοκλήρου από ξύλο, ώστε να προσαρμόσουν το κτίσμα αρμονικά στη δασική περιοχή. Γραφείο, κουζίνα, τραπεζαρία και σαλόνι βρίσκονται στον επάνω όροφο, ενώ στο κατώτερο επίπεδο βρίσκεται η κρεβατοκάμαρα και το παιδικό δωμάτιο. Φεγγίτες και μεγάλα τζάμια προσφέρουν τη θέα του τοπίου και γεμίζουν το εσωτερικό με φυσικό φως. Στο τέλος της ορθογώνιας προβολής, οι αρχιτέκτονες δημιούργησαν ορθογώνια ανοίγματα για να επιτρέπουν στα δέντρα να μεγαλώνουν μέσα από τη δομή.

Οι σχεδιαστές του ισχυρίζονται πως το έργο τους και η τοποθεσία βρίσκονται στο κομβικό σημείο σύνδεσης φύσης και ανθρώπου, και δε διαφωνούμε!


 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ