PATH: ένα προκατασκευασμένο σπίτι με θετικό ενεργειακό ισοζύγιο

Διαβάστηκε από 2663 αναγνώστες -

Σε διάφορα σχήματα και μεγέθη, από διαφορετικά υλικά και με ποικίλα συστήματα αυτονομίας, η σειρά προκατασκευασμένων σπιτιών PATH καλύπτει όλες τις ανάγκες και τα βαλάντια όσων χρειάζονται αυτονομία, άνεση και οικονομία!

 

Με το παρατσούκλι “Starck with Riko”, η νέα σειρά προκάτ σπιτιών του Γάλλου σχεδιαστή και αρχιτέκτονα Philippe Starck και του Σλοβένου ειδικού προκατασκευασμένων κατοικιών Riko, είναι διαθέσιμη σε πολλά σχήματα και μεγέθη, ενώ όλες οι οικίες της σειράς μπορούν να παράγουν πολύ περισσότερη ενέργεια από όση χρειάζονται!

Οι επιλογές είναι πολλές: 34 διαφορετικά σχέδια κάτοψης, μεγέθη από 40 έως 350 τ.μ., ένα μέχρι οκτώ δωμάτια κατανεμημένα σε έναν ή δύο ορόφους είναι μόνο οι βασικές από αυτές. Ο ενδιαφερόμενος μπορεί ακόμα να διαλέξει την εξωτερική επένδυση του σπιτιού -μόνο γυαλί, μόνο ξύλο ή συνδυασμός των δύο, τον τύπο της σκεπής, την εσωτερική διαρρύθμιση, ακόμα και την εσωτερική επένδυση.

Όλες οι οικίες της σειράς P.A.T.H. διαθέτουν τριπλά τζάμια πάχους 63 χλμ και μόνωση από πετροβάμβακα, υαλοβάμβακα ή κυτταρίνη, τύπος που καθορίζεται από την περιοχή που βρίσκεται το σπίτι. Επιλογές για έξτρα παροχές δε θα μπορούσαν βέβαια να λείπουν από την εξίσωση, ως εκ τούτου υπάρχουν ανεμογεννήτριες στέγης σε μοντέλα των 450 και των 1000 watt, αποτελεσματικές ξυλόσομπες SPEETA, καθώς επίσης και συστήματα συλλογής και διήθησης βρόχινου νερού.

Το σύνολο των κατοικιών ανταποκρίνεται στο ενεργειακό πρότυπο BEPOS για κτίρια θετικού ενεργειακού ισοζυγίου, το οποίο υποστηρίζεται από τη γαλλική κυβέρνηση.

Το εικονιζόμενο σπίτι ονομάζεται Montfort, βρίσκεται στη Γαλλία και είναι προς επίδειξη των δυνατοτήτων της εταιρείας (show-home). Είναι εξοπλισμένο με λέβητα αερίου και ηλιακή συστοιχία οροφής, η οποία αποτελείται από 36 πάνελ DualSun, που παράγουν ηλεκτρική ενέργεια και ζεστό νερό, συν 22 στάνταρ φωτοβολταϊκά πάνελ. Συνολικά, η συστοιχία παράγει ονομαστική ενέργεια 11,8 MWh ετησίως, περίπου 50% περισσότερη από ότι καταναλώνει!

Οι προκατασκευασμένες οικίες P.A.T.H. κοστίζουν μεταξύ ¤2.500 και 4.500 ανά τετραγωνικό μέτρο, ανάλογα με τις επιλογές, ενώ ο χρόνος παράδοσης από την παραγγελία ανέρχεται περίπου στους έξι μήνες.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ