Πύργος κατοικιών με πιστοποίηση LEED Gold στο Μαϊάμι

Διαβάστηκε από 1998 αναγνώστες -

Η αρχιτεκτονική εταιρεία Studio Gang Architects παρουσίασε το νέο, επιβλητικό της πρότζεκτ: έναν κατοικήσιμο πύργο με πιστοποίηση LEED Gold στο Μαϊάμι!

 

Το πρότζεκτ δεν έχει ακόμα όνομα, διαθέτει όμως 14 ορόφους και θα βρίσκεται στην περιοχή Buena Vista του Μαϊάμι. Η συνολική του επιφάνεια ανέρχεται σε 14.864 τετραγωνικά μέτρα, διαιρεμένα σε 76 οικιστικές μονάδες και αρκετό κοινόχρηστο χώρο.

Όλα τα διαμερίσματα διαθέτουν ένα μικρό μπαλκόνι με θέα το διάσημο κόλπο Biscayne, ενώ οι ένοικοι θα μπορούν να λιάζονται στο lounge και την πισίνα στην ταράτσα. Το κτίριο διαθέτει και χώρο για εμπορικά καταστήματα στο ισόγειο. Η πρόσοψη είναι σχεδιασμένη σύμφωνα με το στυλ του Studio Gang, όπου οι εσωτερικές επιφάνειες εκτείνεται προς τα έξω, σε μια δυναμική χωρική διάταξη.

Τα μέτρα εξοικονόμησης ενέργειας που έχουν αποκαλυφθεί μέχρι τώρα περιλαμβάνουν συλλογή βρόχινου νερού και ηλιακή σκίαση. Ωστόσο, μιας και το Studio Gang στοχεύει στο πιστοποιητικό LEED Gold, μια κτιριακή πιστοποίηση που σχεδιάστηκε από το Green Building Council των ΗΠΑ για την προώθηση περιβαλλοντικά υπεύθυνων κτιρίων, οι περαιτέρω “πράσινες” παράμετροι θα είναι σίγουρα πολλαπλές, η ανακοίνωση των οποίων αναμένεται.

Το κτίριο θα ολοκληρωθεί το 2016.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ