ΚΝΧ Basic Course: το έξυπνο ξενοδοχείο είναι πραγματικότητα

Διαβάστηκε από 1876 αναγνώστες -

Γνωρίζετε ίσως ήδη ότι η τεχνολογία ΚΝΧ είναι η πιο ολοκληρωμένη, ανοιχτή τεχνολογία κτιριακού αυτοματισμού και ενοποίησης διαφορετικών συστημάτων στον κόσμο με περισσότερα από 370 κατασκευαστικά μέλη να την υποστηρίζουν σε διεθνή κλίμακα.

 
Εφαρμόζεται σε κάθε τύπου κτιρίου και έχει ιδιαίτερη απήχηση στα ξενοδοχεία και τουριστικά συγκροτήματα επειδή προσφέρει εξοικονόμηση ενέργειας, λεπτομερή διαχείριση και επιχειρηματική βελτιστοποίηση της ξενοδοχειακής μονάδας. 

Το πιστοποιημένο ΚΝΧ εκπαιδευτικό κέντρο της Quantum σε συνεργασία με την ΕΕΤΕΜ Ζακύνθου διοργάνωσε για πρώτη φορά το Πιστοποιημένο Σεμινάριο ΚΝΧ Basic Course από τις 13 έως τις 16 Νοεμβρίου. 16 μηχανικοί που θέλουν να αξιοποιήσουν την τεχνολογία ΚΝΧ κυρίως στις πολυάριθμες ξενοδοχειακές επιχειρήσεις του νησιού παρακολουθήσανε με μεγάλο ενδιαφέρον το διεθνώς αναγνωρισμένο σεμινάριο. 

Αυτοματισμοί ξενοδοχείων με ΚΝΧ: εξοικονόμηση ενέργειας, άνεση και ασφάλεια
Καθότι ο τουρισμός παρουσιάζει ανοδική πορεία στο νησί, προσκλήθηκε από την Quantum o κ. Μάκης Τζουγανάτος, ιδιοκτήτης της εταιρείας Line control και αντιπρόσωπος της κατασκευάστριας εταιρείας προϊόντων ΚΝΧ Eelectron η οποία διαθέτει προϊοντικές λύσεις εστιασμένες στα ξενοδοχεία. Ο κος Τζουγανάτος, χρησιμοποιώντας ειδικά σχεδιασμένες μονάδες, έδειξε πως μπορεί ένα ξενοδοχείο να αξιοποιήσει την τεχνολογία ΚΝΧ και να πετύχει εξοικονόμηση ενέργειας, λεπτομερή απεικόνιση και διαχείριση των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων και επιχειρηματική βελτιστοποίηση για τον επιχειρηματία ξενοδόχο.

Προγραμματισμός στο Mobile ΚΝΧ Lab
Από την πρώτη κιόλας ημέρα, στο πρακτικό μέρος του Πιστοποιημένου σεμιναρίου ΚΝΧ Basic Course, οι συμμετέχοντες προγραμμάτισαν σε ειδικές εκπαιδευτικές μονάδες ΚΝΧ συσκευές από διαφορετικές εταιρίες και έτσι βιώσανε κυριολεκτικά πως συσκευές από διαφορετικούς κατασκευαστές επικοινωνούν μεταξύ τους χωρίς κανένα πρόβλημα. 

Επίσης, ο εισηγητής, κος Γιώργος Λάζος συνδέθηκε με ένα πραγματικό έργο ΚΝΧ και παρουσίασε τις δυνατότητες οπτικοποίησης, ελέγχου και προγραμματισμού από απόσταση.

Οι συμμετέχοντες συζητάνε για τις νέες προοπτικές που προσφέρει η τεχνολογία ΚΝΧ
Μετά από 4 ημέρες γεμάτες ΚΝΧ ο κος Κούτσης Γεράσιμος, Ηλεκτρολόγος Μηχανικός στην εταιρεία Δ.ΣΠΙΝΟΣ & ΣΙΑ Ε.Ε "ENVIRONMENTAL SYSTEMS DYNAMICS" σχολίασε "Το σεμινάριο που παρακολουθήσαμε ήταν ενδιαφέρον και πλήρως κατατοπιστικό για τις
τεχνολογικές δυνατότητες που έχουμε σαν επαγγελματίες μηχανικοί.
Μάθαμε να σκεφτόμαστε και να συνεργαζόμαστε και αφήνει μεγάλα περιθώρια για να εμβαθύνουμε σε αυτή τη τεχνολογία."
 
Πριν τις εξετάσεις για την πιστοποίηση του ΚΝΧ Partner, ο κος Κάνδυλας Τιμόθεος, ηλεκτρολόγος εγκαταστάτης δήλωσε "Το σεμινάριο ΚΝΧ είναι απαραίτητο εφόδιο για όλους όσους θέλουν να παραμείνουν στο χώρο!!!",ενώ ο κος Γκώστας Νικόλαος είπε από την πλευρά του "Το σεμινάριο ήταν πολύ εποικοδομητικό, είμαι πολύ ευχαριστημένος που μου άνοιξε νέους ορίζοντες. Το συστήνω ανεπιφύλακτα".

Σχετικό ρεπορτάζ κάλυψε η Ionian TV, το οποίο παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων και μπορείτε να δείτε εδώ: http://ioniantv.gr/ekpedefsi-se-korifea-technologia-zakinthos-seminaria-gia-prasini-energia 

Επόμενη στάση του ΚΝΧ Mobile εκπαιδευτικού κέντρου, η Θεσσαλονίκη από τις 4 έως και τις 7 Δεκεμβρίου.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ