Μαδρίτη: 250.000 φώτα αντικαθίστανται για ενεργειακά αποδοτικότερο φωτισμό

Διαβάστηκε από 1645 αναγνώστες -

Η Philips ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να αναβαθμίσει το φωτισμό της πόλης της Μαδρίτης στην Ισπανία, με φώτα LED συνδεδεμένα στο internet.

 
Συνολικά 225.000 φώτα θα αντικατασταθούν στους δρόμους, για το μεγαλύτερο τέτοιο project που έχει γίνει μέχρι σήμερα, σύμφωνα με την εταιρεία. Η πόλη θα επωφεληθεί από τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας, το κόστος και την ποιότητα του φωτός.

Η Philips βρίσκεται αυτή τη στιγμή στη διαδικασία αναβάθμισης σε 91.000 φώτα του δρόμου με παρόμοια συνδεδεμένη τεχνολογία LED στο Μπουένος Άιρες της Αργεντινής. Το σχέδιο αυτό περιλαμβάνει το 70% των υποδομών φωτισμού της πόλης και μέχρι τώρα ήταν το μεγαλύτερο έργου φωτισμού πόλης, όπως αναφέρει η εταιρεία.

Από τα 225.000 φώτα του δρόμου που αναβαθμίζονται στη Μαδρίτη, τα 84.000 θα έχουν κάποιο είδος LED και άλλα ήδη εγκατεστημένα. Τα υπόλοιπα θα αντικατασταθούν απλά για πιο ενεργειακά αποδοτικό φωτισμό, χωρίς LED. Μόλις ολοκληρωθεί η εγκατάσταση, η Μαδρίτη θα μπορεί να παρακολουθεί και να ελέγχει το φωτισμό της από το υπάρχον σύστημα ελέγχου.

«Αυτή θα είναι η μεγαλύτερη τεχνολογική ανανέωση που έχει δει ποτέ η πόλη της Μαδρίτης», λέει ο δήμαρχος Ana Botella. «Μια αλλαγή που θα επιτρέψει την επίτευξη ορισμένων σημαντικών στόχων, όπως η μείωση της κατανάλωσης ενέργειας της πόλης χάρη σε ενεργειακά αποδοτικά φώτα, η επέκταση της διάρκειας ζωής του φωτισμού της πόλης και ο έλεγχος της φωτορύπανσης, επιτρέποντας τη ρύθμιση της έντασης του φωτός, όταν και όπου χρειάζεται».

Ο νέος φωτισμός αναμένεται να εξοικονομήσει 44% από τη χρήση ενέργειας για φωτισμό στη Μαδρίτη σε σύγκριση με την υπάρχουσα υποδομή. Τα κέρδη από αυτή την εξοικονόμηση θα χρησιμοποιηθούν για να αντισταθμίσουν το κόστος της αναβάθμισης της τεχνολογίας.

Tags: VIRAL
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Εορτασμοί για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Η πρώτη υποβρύχια βίλα έρχεται στις Μαλδίβες!

H περιβαλλοντική αλλαγή απειλεί...τη σοκολάτα!

Γλυπτά από πάγο ύψους 30 μέτρων!

Τελικά, πότε έκανε την εμφάνισή του ο Homo sapiens;

Η Ford γεμίζει το Λονδίνο «έξυπνα» παγκάκια!

Το καλύτερο λίπασμα είναι τα σκουπίδια σου!

Ανακαλύφθηκε μύκητας που διασπά το πλαστικό

Θαλάσσιο τέρας σε παραλία του Τέξας μετά τον τυφώνα Χάρβεϊ!

Δολοφονήθηκε η διάσημη φώκια Αργυρώ στη Σάμο (VIDEO)

Φουτουριστικό γιοτ που πλοηγείται μέσω iPad στην Κέρκυρα

Αποδέξου την πρόκληση της Greenpeace!!

Το αρχαιότερο απολίθωμα μανιταριού είναι 115 εκ. ετών!

Xάρτης με δεδομένα ρύπανσης από τη Google!

Τα μικροπλαστικά φτάνουν και στο αλάτι!

Υπόγειοι κάδοι στο κέντρο της Λάρισας

«Πράσινο» σπίτι… ακολουθεί τον ήλιο!

Σπατάλησε μόνο όσο νερό χρειάζεσαι (VID)

Ξύλινοι γίγαντες στα δάση της Κοπεγχάγης!

Βιταμίνες για ρύπανση!

περισσότερα »