Σχέδιο «Εξοικονομώ – Αναβαθμίζω στις Επιχειρήσεις»

Διαβάστηκε από 1951 αναγνώστες -

Παρουσίαση του σχεδίου ενίσχυσης επιχειρήσεων, η εφαρμογή του οποίου έχει ξεκινήσει από το Υπουργείο Ανάπτυξης της Κύπρου για ΜΜΕ εγκατεστημένες στο νησί.

 
Όπως μας ενημέρωσε η εταιρεία "bima", το σχέδιο αποσκοπεί στην ενεργειακή αναβάθμιση μεγάλης κλίμακας κτιριακών εγκαταστάσεων, οι οποίες χρησιμοποιούνται από φυσικά ή νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου που είναι ιδιοκτήτες ή ένοικοι κτιριακών εγκαταστάσεων Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων (ΜΜΕ) που ασκούν οικονομική δραστηριότητα.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΣΧΕΔΙΟΥ

Ο σκοπός του σχεδίου προβλέπεται να επιτευχθεί με την αξιοποίηση κινήτρων υπό τη μορφή μη επιστρεπτέων χρηματοδοτικών ενισχύσεων (κατά την πρώτη Πρόσκληση Υποβολής Προτάσεων) με το ενδεχόμενο αναθεώρησης στις υπόλοιπες Προσκλήσεις.

Δικαίωμα υποβολής αίτησης έχει κάθε φυσικό ή νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου που είναι ιδιοκτήτης ή ένοικος κτιριακών εγκαταστάσεων Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων (ΜΜΕ) που ασκούν οικονομική δραστηριότητα.

Το Σχέδιο περιλαμβάνει τους ακόλουθους δύο (2) τύπους αναβάθμισης:
  1. Ολοκληρωμένη Ενεργειακή Αναβάθμιση Κτιρίων, για επίτευξη ενεργειακής κατηγορίας τουλάχιστον Β στο Πιστοποιητικό Ενεργειακής Απόδοσης (ΠΕΑ) ή για εξοικονόμηση ενέργειας τουλάχιστον 40% σε σχέση με τη συνολική κατανάλωση ενέργειας του κτιρίου πριν την αναβάθμιση.
  2. Ολοκληρωμένη Ενεργειακή Αναβάθμιση Κτιρίων για να γίνουν Κτίρια με Σχεδόν Μηδενική Κατανάλωση Ενέργειας, όπως αυτό ορίζεται σε Διάταγμα που εκδίδεται από τον Υπουργό Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού δυνάμει των περί Ρύθμισης της Ενεργειακής Απόδοσης των Κτιρίων Νόμων του 2006 έως 2012.

Οι χορηγίες που θα παραχωρούνται στους δικαιούχους που θα ενταχθούν στο Σχέδιο ανέρχονται σε :
  • 50% επί του συνολικού εγκεκριμένου προϋπολογισμού της πρότασης για τον πρώτο τύπο επενδύσεων και
  • 75% επί του συνολικού εγκεκριμένου προϋπολογισμού της πρότασης για τον δεύτερο τύπο επενδύσεων.
Οι επιλέξιμες δαπάνες καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα μέτρων εξοικονόμησης ενέργειας στα κτίρια, μεταξύ των οποίων είναι θερμομόνωση του κελύφους των κτιρίων, αντικατάσταση συστημάτων θέρμανσης/κλιματισμού, εγκατάσταση συστημάτων ΑΠΕ για θέρμανση/ψύξη, εφαρμογή συστημάτων εξοικονόμησης ηλεκτρικής ενέργειας κλπ. Το μέγιστο ποσό χορηγίας ανά επιχείρηση ανέρχεται στις ¤200.000. Η μορφή ενίσχυσης που εφαρμόζεται στο σχέδιο, είναι η ενίσχυση Ήσσονος Σημασίας (de minimis).

Η σειρά προτεραιότητας θα καθορίζεται με βάση τη σειρά υποβολής των πλήρως συμπληρωμένων προτάσεων (άμεση αξιολόγηση).

Λήξη Υποβολής Προτάσεων: 23/12/2016

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στην εταιρείαQ 

bima (Business Innovation Management
ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΑΓΚΡΑΤΙΟΥ 4
116 34 ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛ.: 210 7518344
FAX: 210 7518316
ΜΟΒ.: 6948 597659

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

προτασεισ αγορασ: ΚΤΙΡΙΑ ΜΗΔΕΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ

  • Η ιδανική επιλογή!

    Η τεχνική εταιρεία ΑΦΟΙ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗ ΤΕΧΝΙΚΗ Ο.Ε.  δραστηριοποιείται στο χώρο της κατασκευής από το 1980. Το αντικείμενο είναι μελέτη επίβλεψη και κατασκευή ιδιωτικών έργων, τα οποία είναι κατοικίες αλλά και επαγγελματικοί χώροι. Τα τελευταία πέντε χρόνια έχουν επεκταθεί και σε ανακαινίσεις κατοικιών με έμφαση στην ενεργειακή αναβάθμισή τους. τηλ: 210 6199391 Περισσότερα
  • Ανάπτυξη και χρηματοδότηση έργων ΕΕ και ΑΠΕ

    Ενεργειακός και περιβαλλοντικός σχεδιασμός ΕΠΕ από την εταιρεία ΕΥΔΙΤΗ. Ενεργειακός έλεγχος κτιρίων και εγκαταστάσεων, αδειοδότηση, μελέτη και εγκατάσταση ΦΒ (net metering), υβριδικά συστήματα ηλεκτροδότησης και παραγωγής νερού καθώς και θερμογράφηση κτιρίων. τηλ: 210 6446330 Περισσότερα