Ποιες είναι οι ΚΝΧ ευκαιρίες στην σημερινή κτιριακή αγορά;

Διαβάστηκε από 1369 αναγνώστες -

Δυστυχώς, ο κλάδος της κτιριακής κατασκευής έχει πληγεί ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, γεγονός που έχει πιέσει ιδιαίτερα τον τεχνικό κόσμο.

 
Οι ανακαινίσεις
Ωστόσο, ενώ οι νέες κατασκευές έχουν μειωθεί ιδιαίτερα, με εξαίρεση τις μεγάλες κατοικίες αυξημένων αναγκών και απαιτήσεων, ο τομέας των ανακαινίσεων αποτελεί μία αναδυόμενη και πολλά υποσχόμενη νέα αγορά. Με τις τιμές των ακινήτων να μειώνονται συνεχώς, είναι καλύτερη επιλογή για κάποιον σήμερα να αγοράσει και να ανακαινίσει ένα ακίνητο, παρά να κατασκευάσει ένα από την αρχή.

Η τουριστική βιομηχανία αποτελεί ακόμα μία ενδιαφέρουσα αγορά για τον τεχνικό κόσμο, ιδιαίτερα μετά την επιτυχημένη πορεία της τα τελευταία χρόνια. Υπάρχουν πολλά ξενοδοχεία που χρειάζονται ανακαίνιση, προκειμένου να γίνουν βιώσιμα ενώ άλλα, χρειάζονται ανακαίνιση και για να βελτιστοποιηθούν επιχειρηματικά.

Νέα ξενοδοχεία

Επίσης δεν είναι καθόλου μικρό το ενδιαφέρον για την ανέγερση νέων ξενοδοχειακών μονάδων αφού, όπως είπαμε, ο τουρισμός αποτελεί μία από τις βαριές βιομηχανίες της χώρας μας.

Καθότι ζούμε και σε μία εποχή αυξημένης περιβαντολλογικής ευαισθητοποίησης, οδηγίες όπως η LEED (σε διεθνή κλίμακα) και ο ΚΕΝΑΚ (σε εθνικό επίπεδο), έρχονται να αυξήσουν τον πή&ch i;η των προδιαγραφών και των απαιτήσεων όσον αφορά την ενεργειακή συμπεριφορά των κτιρίων.

Net metering
Δεν πρέπει να ξεχνάμε και την αγορά του Net Metering καθώς και το project της έξυπνης πόλης που θα μπει σε εφαρμογή από το 2020 και μετά σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Στην Ελλάδα βρίσκεται σε εξέλιξη πιλοτικό πρόγραμμα αλλαγής 200.000 συμβατικών μετρητών ηλεκτρικής ενέργειας με έξυπνους προκειμένου να ξεκινήσουν δοκιμαστικές εφαρμογές που αφορούν το project της έξυπνης πόλης.

Η σύνθεση των παραπάνω δεδομένων δημιουργεί μία νέα ενδιαφέρουσα αγορά για τον τεχνικό κόσμο, διαφορετικής όμως προσέγγισης από την παλιά εποχή της καλπάζουσας, ίσως και αλόγιστης κατασκευής. Θα λέγαμε ότι ίσως περνάμε σε μία εποχή μίας ιδιόμορφης αξιοποίησης ή αλλιώς “tunning” της ακίνητης περιουσίας με ίσως πιο ρεαλιστικά δεδομένα ως σημείο αναφοράς.

Τι ζητάνε οι πελάτες σήμερα;
Συνοψίζοντας θα μπορούσαμε να πούμε ότι σήμερα διακρίνονται οι παρακάτω κατηγορίες πελατών που ενδιαφέρονται για:
  • Μερική ανακαίνιση και ενεργειακή αναβάθμιση κατοικιών που δεν πρέπει να καταστραφεί το κτίριο π.χ. περνώντας νέα καλώδια.
  • Ολική ανακαίνιση και ενεργειακή αναβάθμιση κατοικιών.
  • Κατασκευή νέων μεγάλων κατοικιών με αυξημένες ανάγκες και απαιτήσεις και άριστο ενεργειακό προφίλ.
  • Κατασκευή ή αγορά και ανακαίνιση εξοχικών κατοικιών αλλοδαπών τουριστών ενεργειακά βέλτιστων και με δυνατότητα απομακρυσμένης πρόσβασης και ελέγχου.
  • Κατασκευή νέων βιώσιμων ξενοδοχειακών μονάδων με άριστο ενεργειακό προφίλ
  • Ανακαίνιση και ενεργειακή αναβάθμιση υπαρχόντων ξενοδοχειακών μονάδων με στόχο την ανάπτυξη, τη βιωσιμότητα και την επιχειρηματική βελτιστοποίηση.
Το checklist της επιτυχίας
Η αγορά σήμερα απαιτεί από τον τεχνικό κόσμο τα παρακάτω:
  1. Υψηλού επίπεδου τεχνογνωσία
  2. Δυνατότητα του τεχνικού κόσμου να επικοινωνεί την αξία που αποκτά ο πελάτης αγοράζοντας τις λύσης που προσφέρονται. Η αξία που αγοράζει ο πελάτης είναι και το μοναδικό πράγμα που τον ενδιαφέρει.
  3. Δυνατότητα τεκμηρίωσης της αξίας της προσφερόμενης λύσης με εγγύηση επιστροφής χρημάτων.

Τα παραπάνω αποτελούν σήμερα το checklist της επιτυχίας για τον τεχνικό κόσμο με ιδιαίτερη έμφαση στην σημερινή κτιριακή αγορά όπως αναφέρθηκε παραπάνω.

Ποια απάντηση δίνει η τεχνολογία ΚΝΧ - KNX RF
Στο τομέα του κτιριακού αυτοματισμού, η διεθνώς αναγνωρισμένη τεχνολογία ΚΝΧ μπορεί να υπερκαλύψει τις ανάγκες και τις απαιτήσεις τόσο της σημερινής όσο και της μελλοντικής κτιριακής αγοράς.

Ακόμα περισσότερο στον τομέα των ανακαινίσεων είναι διαθέσιμη πλέον η ασύρματη τεχνολογία ΚΝΧ RF με την οποία μπορεί κάποιος να μετατρέψει ένα κτίριο σε έξυπνο και smart grid ready σε ελάχιστο χρονικό διάστημα χωρίς να το καταστρέψει για να περάσει καλώδια.

Επιπλέον με τις δυνατότητες επικοινωνίας, που προσφέρει η τεχνολογία ΚΝΧ, με άλλα πρωτόκολλα επικοινωνίας και συστήματα (ανοιχτά ή κλειστά) βρισκόμαστε στην εποχή που η τεχνολογική εξέλιξη μας έχει ξεπεράσει και όλα γίνονται αλλά πρέπει να ξέρουμε πως.

Όλα τα παραπάνω αποτελούν ένα μέρος της θεματολογίας που αναπτύσσουμε σε ένα πιστοποιημένο KNX Basic Course στο οποίο επίσης θα μάθετε:
  • Πως να σχεδιάζετε ένα κτίριο με ΚΝΧ ώστε να έχετε στο τέλος έναν ευχαριστημένο πελάτη.
  • Πως να ενημερώνετε για την αξία που προσφέρει η τεχνολογία ΚΝΧ Π.χ. Τελικό χρήστη, αρχιτέκτονα, επενδυτή, ξενοδόχο.
  • Τι πρέπει να προσέξετε κάνοντας ένα KNX Start-up, ώστε να μην πέσετε θύμα της επιτυχίας σας.
  • Ποια είναι τα τελευταία διεθνή καινοτόμα προϊόντα στον κόσμο του ΚΝΧ.
  • Πως να προγραμματίζετε και θέτετε σε λειτουργία ένα έργο ΚΝΧ.
  • Πως να κάνετε ένα προχωρημένο ΚΝΧ Demo Room με λίγες σωστά επιλεγμένες ΚΝΧ συσκευές.

Για πρώτη φορά σε ένα πιστοποιημένο KNX Basic Course θα πραγματοποιηθούν:
ΚΝΧ RF Show:
  • Επίδειξη προγραμματισμού ασύρματων ΚΝΧ RF συσκευών με την τελευταία έκδοση του ETS, το ETS 5.
  • Θα συζητήσουμε πώς θα μπορούσατε να μετατρέψετε την κατοικία σας, σε ένα έξυπνο και smart-grid-ready κτίριο και να την οπτικοποιήσετε, στην κυριολεξία σε ένα σαββατοκύριακο.
  • Στην συνέχεια θα μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε και ως Demo σε υποψήφιους πελάτες, ακόμα και όταν είστε εκτός αυτής, μέσω της ταμπλέτα σας ή του κινητού σας.

KNX + Sonos Show:
  • Επίδειξη προγραμματισμού και διασύνδεσης μίας εγκατάστασης ΚΝΧ, με το καινοτόμο ασύρματο Hi-Fi σύστημα ήχου Sonos.
  • Θα δείτε πως μπορεί να αξιοποιήσει ένα έξυπνο κτίριο ένα σύστημα ήχου, πέρα από τη χρήση του ως σύστημα αναπαραγωγής μουσικής.


Αν σας ενδιαφέρουν όσα διαβάσετε και θα θέλατε να επεκτείνετε το πελατολόγιο σας ικανοποιώντας τις παραπάνω απαιτητικές κατηγορίες πελατών της σημερινής κτιριακής αγοράς τότε μπορεί να δηλώσετε συμμετοχή σε ένα από τα επόμενα πιστοποιημένα KNX Basic Courses:

Αθήνα 11-12-13-14 Ιουνίου 2015
Θεσσαλονίκη 18-19-20-21 Ιουνίου 2015

Κάντε κλικ παρακάτω για περισσότερες λεπτομέρειες και δηλώσεις συμμετοχής.

www.knxtraining.gr

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ