Οδηγός χειμερινής επιβίωσης

Διαβάστηκε από 46336 αναγνώστες -

Ο χρόνος που απομένει για να γλιτώσουμε έξοδα και άσκοπες δαπάνες σε θέρμανση είναι μέχρι τα πρώτα κρύα να μας υπενθυμίσουν αυτό που αφήνουμε κάθε αρχή καλοκαιριού πίσω μας: την ενεργειακή θωράκιση του σπιτιού μας.

 
Mε τις σκέψεις ανακατεμένες ακόμα από τις πολιτικές εξελίξεις του καλοκαιριού και την αστάθεια που επέφεραν στη ψυχολογία όλων μας, αρχίζουν να έρχονται οι πρώτες ανησυχίες για τον επερχόμενο χειμώνα. Υποσχέσεις για φθηνότερα καύσιμα, πτώση των τιμών της αγοράς, δυσκολίες στη ρευστότητα, capital controls, έννοιες που έχουν μπει για τα καλά στη καθημερινότητα μας. Πως άραγε όλα αυτά θα επηρεάσουν όλους μας το φετινό χειμώνα; 

Ο μόνος τρόπος να ανταπεξέλθει κάποιος στις σημερινές δυσκολίες είναι με σύνεση και προγραμματισμό. Ειδικά ο τελευταίος αποτελεί αναγκαιότητα για όσους θέλουν να εξασφαλίσουν ένα «ανθρώπινο» περιβάλλον διαβίωσης για τους ίδιους και τις οικογένειες τους. Και ο καλύτερος τρόπος για να επιτευχθεί αυτό είναι με την ενεργειακή θωράκιση του σπιτιού μας.

Λέγοντας «ενεργειακή θωράκιση» δεν σημαίνει απαραίτητα κάποια δαπανηρή πρόταση εξοικονόμησης χρημάτων και περιβαλλοντολογικών πόρων. Περισσότερο υποδεικνύει την αναβάθμιση του σπιτιού – κτιρίου με τέτοιο τρόπο ώστε να μειωθούν οι απώλειες του. Και αυτό από μόνο του μεταφράζεται αυτόματα σε εξοικονόμηση χρημάτων. Ξεκινώντας από απλές ενέργειες μέχρι πολυσύνθετες επεμβάσεις, είναι σημαντικό να μην λυπηθούμε τα χρήματα που ξοδεύουμε διότι αυτά επιστρέφονται πίσω στο πολλαπλάσιο μέσω της μείωσης των λειτουργικών εξόδων. Ας δούμε για άλλη μια φορά ποιες ενέργειες μπορεί να πραγματοποιηθούν – έστω και τώρα – για να προετοιμαστούμε καλύτερα για το χειμώνα.
 
Ιατρικό Check Up!
Όπως το ανθρώπινο σώμα έτσι και το σπίτι συμπεριφέρεται σαν ζωντανός οργανισμός. Ζεσταίνεται, κρυώνει και είναι φτιαγμένο να αντέχει τις εξωτερικές συνθήκες, εξασφαλίζοντας σταθερότητα στο εσωτερικό του. Ένας προληπτικός έλεγχος επομένως είναι απαραίτητος για να εξασφαλίσουμε ότι όλα λειτουργούν σωστά.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ