Το πρώτο Παθητικό Κτίριο με πιστοποίηση Premium!

Διαβάστηκε από 1243 αναγνώστες -

Ένα κτίριο στο Kaufbeuren της Γερμανίας είναι το πρώτο που λαμβάνει την πιστοποίηση Passive House Premium, παράγοντας 5 φορές περισσότερη ενέργεια από όση χρησιμοποιεί!

 
Το House of Energy είναι ένα από τα πιο αειφόρα κτίρια του κόσμου. Έχει ετήσια ζήτηση θέρμανσης μόνο 8 kWh / τ.μ. και φωτοβολταϊκό σύστημα 250 τ.μ στη στέγη.

Η νέα κατηγορία πιστοποίησης «Passive House Premium», όπως και η «Passive House Plus» δημοσιεύθηκαν νωρίτερα φέτος, για να συμπεριλάβουν στα κριτήρια και τη μετάβαση της στις πηγές ενέργειας των κτιρίων από τα ορυκτά καύσιμα στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Για να πιστοποιηθεί ένα κτίριο ως Passive House Plus, δεν πρέπει να καταναλώνει περισσότερο από 45 kWh / τ.μ. ανανεώσιμης πρωτογενούς ενέργειας το χρόνο και να παράγουν τουλάχιστον 60 kWh / τ.μ. ανανεώσιμης ενέργειας ετησίως. Το αυστηρότερων παραμέτρων Passive House Premium υποδεικνύει τα στοιχεία στα 30 kWh / τ.μ. και 120 kWh / τ.μ. αντίστοιχα.

Το House of Energy υπολείπεται ελαφρώς από τις απαιτούμενες προϋποθέσεις για την παραγωγή ενέργειας με 103 kWh / τ.μ. σε ετήσια βάση, αλλά βραβεύτηκε με τη διαπίστευση Premium για τα άριστα επίπεδα διαχείρισης της ενέργειας. Η συνολική ζήτηση για ανανεώσιμη πρωτογενή ενέργεια είναι μόλις 21 kWh / τ.μ. ανά έτος, το οποίο είναι σχεδόν το ένα τρίτο λιγότερο από ό, τι απαιτείται, και ως εκ τούτου έχει τη δυνατότητα να αντισταθμίσει την ελαφρώς χαμηλότερη παραγωγή ενέργειας.

Για την επίτευξη της διαπίστευσης Premium, το 900 τ.μ. κτίριο χρησιμοποιεί μια ποικιλία τεχνολογιών - καμία από τις οποίες δεν είναι κάτι ασυνήθιστο για τα σημερινά δεδομένα. Η ενεργειακή απόδοση επιτυγχάνεται μέσω τριπλών τζαμιών στα παράθυρα, με το άριστο επίπεδο θερμικής προστασίας, το υψηλό επίπεδο στεγανότητας του κτιριακού κελύφους, την κατασκευή που μειώνει σε μεγάλο βαθμό τις θερμογέφυρες και ένα σύστημα εξαερισμού με ανάκτηση θερμότητας. Ένας μεγάλος αριθμός διαφορετικών συστημάτων εξαερισμού είχε μάλιστα εγκατασταθεί αρχικά για σύγκριση.
Επιπλέον, μια γεωθερμική αντλία θερμότητας παρέχει το μικρό ποσό της πρόσθετης θέρμανσης και ζεστού νερού που απαιτείται. Τυχόν πλεόνασμα ενέργειας που παράγεται μέσω του φωτοβολταϊκού συστήματος, εν τω μεταξύ, τροφοδοτείται πίσω στο δίκτυο

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ