PIPELIFE

Διαβάστηκε από 22688 αναγνώστες -

Στην πρότυπη παθητική κατοικία του έργου Passivistas, έγινε εγκατάσταση συστημάτων σωληνώσεων της Pipelife που καλύπτουν πλήρως τις ανάγκες της κατοικίας για:

  • Αερισμό Χώρων 
  • Αποχέτευση 
  • Δίκτυο Ζεστού- Κρύου νερού 

Αερισμός Χώρων 
Το σύστημα αερισμού χώρων Airtherm της Pipelife αποτελεί την ιδανική λύση για εγκαταστάσεις παθητικών κατοικιών. Το σύστημα περιλαμβάνει την σωλήνωση του εναλλάκτη θερμότητας καθώς και την σωλήνωση της διανομής αέρα (απαγωγή & προσαγωγή). Ο εξωτερικός φρέσκος αέρας θερμαίνεται μέσω του εναλλάκτη θερμότητας και στην συνέχεια εισάγεται μέσω ενός συστήματος σωληνώσεων στις περιοχές παροχής αέρα, όπως καθιστικό, τραπεζαρία, κρεβατοκάμαρα και παιδικά δωμάτια. Ένα δεύτερο σύστημα σωληνώσεων αποτελεί το κύκλωμα απαγαγωγής αέρα από δωμάτια όπως κουζίνα και WC.

Το σύστημα Airtherm της Pipelife περιλαμβάνει:
Για το σύστημα του εναλλάκτη:
  • Φίλτρο εισαγωγής του αέρα.
  • Σωλήνες με ειδική επίστρωση με αντιβακτηριδιακές ιδιότητες που διατίθενται είτε σε ευθύγραμμα άκαμπτα μήκη καθώς και σχετικά εξαρτήματα όπως καμπύλες αλλά και ειδικό μηχανισμό σιφωνισμού για την αποχέτευση των συμπυκνωμάτων.
Για το σύστημα προσαγωγής & Απαγωγής του αέρα:
  • Σωλήνες με ειδική επίστρωση με αντιβακτηριδιακές ιδιότητες που διατίθενται είτε σε ευθύγραμμα άκαμπτα μήκη είτε σε έυκαμπτο ρολό.
  • Διακλαδωτές υψηλής ηχομονωσης.
  • Προσαρμογείς και πλαίσια βαβλίδων προσαγωγής και απαγωγής.
  • Βαλβίδες σε διάφορα σχήματα για την προσαγωγή και απαγωγή του αέρα.

Αποχέτευση

Το σύστημα αποχέτευσης Master 3 περιλαμβάνει σωλήνες και εξαρτήματα πολυπροπυλενίου. Οι σωλήνες είναι τριών στρωμάτων από πολυπροπυλένιο και παράγονται σύμφωνα με τις Ευρωπαϊκές προδιαγραφές ΕΝ 1451. Η δομή αυτή των σωλήνων MASTER 3 εξασφαλίζει μεγάλη ακαμψία δακτυλίου (ring stiffness), υψηλές ηχομονωτικές ιδιότητες και μεγάλη αντοχή στην κρούση. Ασφαλώς εξασφαλίζονται και τα πλεονεκτήματα των κλασσικών σωλήνων πολυπροπυλενίου, όπως εύκολη τοποθέτηση, τέλεια εφαρμογή και στεγανοποίηση, συμβατότητα με άλλα δίκτυα, εξαιρετική αντοχή σε χημικές ουσίες και υψηλή αντοχή στην κρούση. Οι σωλήνες και τα εξαρτήματα έχουν ενσωματωμένο σύνδεσμο με προσαρμοσμένο ελαστικό δακτύλιο στεγανότητας.

Δίκτυο Ζεστού/Κρύου νερού
Το σύστημα Radopress για εφαρμογές δικτύων ζεστού/κρύου νερού περιλαμβάνει πολυστρωματικούς σωλήνες με αλουμίνιο, καθώς και ορειχάλκινα πρεσαριστά εξαρτήματα. Ο πολυστρωματικός σωλήνας Radopress συνδυάζει:
  • Ιδιότητες του δικτυωμένου πολυαιθυλενίου: αντοχή σε διάβρωση, ελαστικότητα, αντοχή στον σχηματισμό ρωμών λόγω τάσεων, αντοχή στον σχίσιμο, αντοχή στην επίδραση χημικών ουσιών.
  • Ιδιότητες του αλουμινίου: αντοχή σε υψηλές θερμοκρασίες και πιέσεις, σταθερότητα σχήματος, φραγή οξυγόνου, μικρό συντελεστή θερμικής διαστολής.
Οι σωλήνες Radopress διατίθενται μονωμένοι με μόνωση διογκωμένου δικτυωμένου πολυαιθυλενίου με εξωτερική προστασία UV σε 6mm με συντελεστή θερμικής αγωγιμότητας 0,035 W/m.K, εξασφαλίζοντας έτσι ελαχιστοποίηση των θερμικών απωλειών των δικτύων ζεστού νερού και μειώνοντας την ανάγκη και μεγάλα ποσά ενέργειας για την θέρμανση του νερού του δικτύου.
Τα εξαρτήματα του συστήματος Radopress είναι ορειχάλκινα και η μέθοδος σύνδεσης εξασφαλίζει απόλυτη στεγανότητα.

PIPELIFE
5ο Χλμ. Παλαιάς Εθνικής Οδού Θήβας Χαλκίδας, Θέση Χάλκος Τ.Κ.32200, Τηλ.: 22620.21400 Φαξ:22620.25666
Email : [email protected]
www.pipelife.gr

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ