Διεθνής πιστοποίηση EnerPHit για ελληνικό κτίριο

Διαβάστηκε από 1464 αναγνώστες -

Χώρο εκπαίδευσης και ενημέρωσης αποτελεί πλέον το παθητικό κτίριο του Ελληνικού Ινστιτούτου Παθητικού Κτιρίου που έλαβε πρώτο, τη διεθνή πιστοποίηση EnerPHit.

 
Ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2016 η διεθνής πιστοποίηση του κτιρίου ως EnerPHit, δηλαδή ως Παθητικού Κτιρίου από ανακαίνιση και ενεργειακή αναβάθμιση.
Όπως διαπιστώνει κανείς και στο πιστοποιητικό, το κτίριο ικανοποιεί και τις απαιτήσεις ενός νέου Παθητικού Κτιρίου, η πιστοποίηση EnerPHit είναι όμως εξαιρετικά σημαντική, μια και το Γερμανικό Ινστιτούτο Παθητικών Κτιρίων αποφάσισε μόλις το 2015 να πιστοποιεί κτίρια από ανακαίνιση σε θερμά κλίματα και το κτίριο είναι ένα από τα πρώτα με αυτήν την πιστοποίηση στον κόσμο και το πρώτο στην ΝΑ Μεσόγειο.

Το εγχείρημα ολοκληρώθηκε, το κτίριο λειτουργεί και επαληθεύει τις προσδοκίες των εμπνευστών του. Όμως, είναι μόνο η αρχή. Η πιστοποίηση του κτιρίου στην Αθήνα, όπως και αυτή των Σπιτιών στο Βόλο, τα νέα κτίρια σε Κοζάνη, Κέρκυρα, Χαλκιδική, Πτολεμαϊδα, Πάτρα, Θεσσαλονίκη, Πόρτο Ράφτη και την Κύπρο, οι συνεχώς αυξανόμενες δράσεις του Ελληνικού Ινστιτούτου Παθητικού Κτιρίου, όλων των στελεχών και μελών του, τεκμηριώνουν πια ότι το Παθητικό Κτίριο υπάρχει και λειτουργεί και στην Ελλάδα, όπως και σε κάθε άλλη μεριά του πλανήτη.

Το κτίριο του Παπάγου ήδη άρχισε το «ταξίδι» του για τα επόμενα 7 χρόνια, ανοιχτό στο πολίτη, στον μηχανικό, στον τεχνίτη. Οι χώροι του είναι πια καθημερινά χώροι εκπαίδευσης και ενημέρωσης. Κάθε μέρα 9.00-15.00 μπορείτε να επισκέπτεστε το κτίριο, να ξεναγείστε στους χώρους του, να δείτε τα βήματα της κατασκευής, τον τρόπο λειτουργίας του, να ρωτήσετε για το κόστος της αναβάθμισης, για τα υλικά και τους εξοπλισμούς που χρησιμοποιήθηκαν, να λύσετε κάθε απορία σας για το παθητικό κτίριο.
Το σπίτι του 2020 είναι εδώ για όλους, όσους πραγματικά ενδιαφέρονται για το περιβάλλον, την ποιότητα ζωής και την εξοικονόμηση ενέργειας.

Περισσότερες πληροφορίες για το Ινστιτούτο, καθώς και για το έργο θα βρείτε στην ιστοσελίδα του ΕΙΠΑΚ.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ