Φορητό μόνιτορ για τον έλεγχο του αέρα

Διαβάστηκε από 2816 αναγνώστες -

Το νέο Node της AirVisual ενσωματώνει σε πραγματικό χρόνο τα αιωρούμενα σωματίδια (PM) και τις μετρήσεις του CO2, μαζί με τη θερμοκρασία και την υγρασία.

 
Το να εντοπίσει κανείς της «βρωμιά» στα πιάτα, τα ρούχα ή τα έπιπλα ενός σπιτιού και να τα καθαρίσει, είναι μια απλή διαδικασία. Τι γίνετε όμως με την αόρατη «βρωμιά»; Πως μπορεί κανείς να αντιμετωπίσει το μολυσμένο αέρα και τις υψηλές ποσότητες διοξειδίου του άνθρακα, στον αέρα που αναπνέει, ακόμη και μέσα στο σπίτι του;

Τη λύση σε αυτό το πρόβλημα, δίνουν πλέον, από εφαρμογές σε smartphone, μέχρι ειδικά γκάτζετ με αισθητήρες ποιότητας αέρα, αλλά μία από τις πιο σύγχρονες λύσεις που έχουν ξεχωρίσει το τελευταίο διάστημα στην αγορά, αποτελεί το νέο Node της AirVisual. Πρόκειται για μία συσκευή, ιδιαίτερα εύχρηστη, η οποία σε αντίθεση με τις εφαρμογές των κινητών, δεν χρειάζονται την παρουσία του κινητού στον εκάστοτε χώρο, έχοντας τη δυνατότητα να ελέγχεται από διαφορετικούς ανθρώπους και μέσω κινητών, αλλά και αυτόνομα. Διαθέτει δε, όλη την τελευταία τεχνολογία των μετρήσεων και ειδικά alert που ειδοποιούν τον κάτοχο για οποιοδήποτε ασυνήθιστο χαρακτηριστικό του αέρα στο σπίτι ή το γραφείο.

Το Node, που σήμερα βρίσκεται σε φάση χρηματοδότησης, μετά και την επιτυχημένη καμπάνια της Indiegogo, ενσωματώνει σε πραγματικό χρόνο τα αιωρούμενα σωματίδια (PM) και τις μετρήσεις του CO2, μαζί με τη θερμοκρασία και την υγρασία των εκάστοτε χώρων, ενώ όλες αυτές οι μετρήσεις εμφανίζονται σε μία οθόνη LED 5 ιντσών.

Επίσης έχει τη δυνατότητα για προβλέψεις τριημέρου της ποιότητας του αέρα σε ένα χώρο, ενώ μπορεί να συνδεθεί σε ένα μεγαλύτερο δίκτυο μόνιτορ σε όλο τον κόσμο, το οποίο και αριθμεί πλέον 8.000 μέλη, τα οποία και δίνουν διαρκώς δεδομένα στην AirVisual, δημιουργώντας έναν παγκόσμιο χάρτη ποιότητας του αέρα.

Στο βίντεο που ακολουθεί δε, επισημαίνεται -μεταξύ άλλων- ότι οι έρευνες στις ΗΠΑ, δείχνουν ότι ένας στους τρεις Αμερικανούς κινδυνεύει από προβλήματα υγείας που προέρχονται από τη μόλυνση του αέρα και ως εκ τούτου είναι ιδιαίτερα σημαντικός ο έλεγχος του αέρα που αναπνέουμε.



Πηγή: treehugger.com

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ