Κατοικίες υψηλής αισθητικής με σεβασμό στο περιβάλλον

Διαβάστηκε από 1050 αναγνώστες -

Συνέντευξη του Διευθύνοντος Συμβούλου της εταιρείας OikoΠΑΡΟΣ, κ. Γιώργου Στεφανόπουλου

 
Την εστίαση της OikoΠΑΡΟΣ στη δημιουργία κατοικιών με μειωμένο περιβαλλοντικό «αποτύπωμα», οι οποίες συνδυάζουν παράλληλα και την καλαισθησία με τη λειτουργικότητα, τονίζει στη συνέντευξή του στο «Πράσινο Σπίτι & Κτίριο», ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, 
κ. Γιώργος Στεφανόπουλος.

Ποια είναι η δραστηριότητα της OikoΠΑΡΟΣ;

Η OikoΠΑΡΟΣ είναι κατασκευαστική εταιρία που ιδρύθηκε το 2003. Ωστόσο προσωπικά δραστηριοποιούμαι στον τομέα των κατασκευών εδώ και 20 χρόνια. Η ίδρυση της εταιρίας ήταν, λοιπόν, το επόμενο επιχειρηματικό βήμα για την εξέλιξη της δραστηριότητας μου.
Έχουμε δικά μας έργα και αναλαμβάνουμε επίσης για λογαριασμό των πελατών μας καινούργιες κατασκευές και ανακαινίσεις. Προσφέρουμε ένα ολοκληρωμένο πακέτο υπηρεσιών από την έκδοση της άδειας ή ακόμη και την εύρεση του κατάλληλου οικοπέδου για τον πελάτη μας μέχρι την παράδοση του έργου.

Υπάρχει κάποια ιδιαίτερη ταυτότητα στην OikoΠΑΡΟΣ;

Σαφώς. Η OikoΠΑΡΟΣ δίνει έμφαση στην τοπική παραδοσιακή αρχιτεκτονική η οποία όμως τελικά υπηρετεί τις σύγχρονες ανάγκες μιας πολυτελούς κατοικίας, αλλά και τις ειδικές και ξεχωριστές ανάγκες κάθε πελάτη μας.
Ο στόχος μας, λοιπόν, είναι να χτίσουμε υψηλής αισθητικής και λειτουργικότητας κατοικίες με παραδοσιακά υλικά που εναρμονίζονται πλήρως με την αρχιτεκτονική του νησιού, αλλά και με το φυσικό τοπίο, ενώ παράλληλα σέβονται το περιβάλλον και αξιοποιούν φυσικές τεχνικές λύσεις περιορίζοντας κατά το δυνατό τις περιβαλλοντολογικές επιβαρύνσεις.
Είναι τελικά αυτός ο συνδυασμός, το «πάντρεμα» που μας «δυσκολεύει», μας εμπνέει και μας ωθεί κάθε φορά να αναζητούμε νέες ιδέες και καλύτερες λύσεις.

Με ποιον τρόπο και ποιες τεχνικές το καταφέρνετε αυτό;

Με πολλούς τρόπους και ανάλογα με την κάθε κατοικία. Ως βασική αρχή προτιμάμε πάντα φυσικά υλικά όπως πέτρα, ξύλο, μάρμαρο, βότσαλο κλπ ιδανικά τοπικής προέλευσης.
Επίσης, προσέχουμε το φυσικό προσανατολισμό του κτιρίου και αξιοποιούμε στο μέγιστο την τοποθεσία του οικοπέδου.
Και άλλο ένα πολύ σημαντικό στοιχείο είναι ότι προσφέρουμε στους πελάτες μας εναλλακτικές τεχνικές λύσεις π.χ. για την εξοικονόμηση ενέργειας και πόρων, τη σωστή λειτουργία του κτιρίου και τη μείωση της επιβάρυνσης του περιβάλλοντος.
Για παράδειγμα, εδώ και 4 χρόνια όλες οι καινούργιες κατασκευές μας έχουν βιολογικό σύστημα  επεξεργασίας λυμάτων του οποίου τα πλεονεκτήματα είναι πολλαπλά χωρίς, καμία συντήρηση, καμία κατανάλωση ρεύματος και δωρεάν πότισμα του κήπου.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ