Μινιατούρα ανεμογεννήτρια

Chameleon 6 in 1 Solar kit

Juice Bag - ProFolio

Wilting Flowers (το λουλούδι που μαραίνεται)

Μονάδα ηλιακής φόρτισης για iPod

‘Spin’ Eco Media Player

Monitor Ντους Εξοικονόμησης νερού με χρονοδιακόπτη

Piranha Eco ξυριστική μηχανή

Staplers Συρραπτικό

Eco Gadgets εντός και εκτός σπιτιού

Διαβάστηκε από 4128 αναγνώστες -

Προσπαθώντας να εισάγουμε στη ζωή μας τη λειτουργικότητα αλλά και την οικολογική συμπεριφορά, στοχοποιούμε την εξοικονόμηση ενέργειας με διαφόρους τρόπους. Αυτή η αντίληψη ξεκινάει από μικρά πράγματα της καθημερινότητας που τελικά είναι εκείνα που κάνουν τη διαφορά σε βάθος χρόνου. Ως εκ τούτου, προτείνουμε κάποια eco gadgets που έχουν πρακτικό και ευέλικτο design για χρήση εντός και εκτός σπιτιού. Αυτό είναι, η βασικότερη εφαρμογή της ενεργειακής αυτονομίας είτε μιλάμε για ένα φακό είτε για ένα αμάξι.

 
Μινιατούρα ανεµογεννήτρια
Μια πολύ ενδιαφέρουσα ψηφιακή κάµερα hdv είναι η HDV-T900 Dual Solar Rechargeable που έχει ενσωµατωµένα φωτοβολταϊκά στοιχεία για συλλογή ενέργειας δίνοντας µας τη δυνατότητα να τραβήξουµε πολλές ώρες βίντεο ή µεγάλο αριθµό φωτογραφιών, χωρίς να βασιζόµαστε στις µπαταρίες. Την ηλιακή κάµερα µπορείτε να την βρείτε στο e-bay µε τιµή κοντά στα 100 δολάρια, µια πολύ καλή τιµή για τα χαρακτηριστικά της.

Chameleon 6 in 1 Solar kit
Ο χαµαιλέων είναι ένα ηλιακά φορτιζόµενο παιχνίδι 6 σε 1. Η χαρά που προσφέρει σε µεγάλους και µικρούς σε συνδυασµό µε τον εκπαιδευτικό χαρακτήρα του παιχνιδιού το καθιστούν πολύ ενδιαφέρον. Έξι διαφορετικά ηλιακά φορτιζόµενα µοντέλα ζωντανεύουν όταν εκτεθούν στον ήλιο. Κάθε µοντέλο συναρµολογείται εύκολα εξασφαλίζοντας ευχάριστο αλλά και συνάµα δηµιουργικό χρόνο. το µοντέλο µπορεί να πάρει τις εξής µορφές.
- βάρκα
- αµάξι
- ανεµόµυλος
- αεροπλάνο
- σκύλος
- όρθιος ανεµιστήρας

Juice Bag - ProFolio
Η συγκεκριµένη τσάντα συνδυάζει τον κλασικό χαρτοφύλακα µε µία τσάντα µεταφοράς laptop (17”) µε τη διαφορά ότι, χάρη στα πάνελ στο πλάι της δίνει τη δυνατότητα να φορτίσουµε παράλληλα µικρά gadgets ανάλογα µε το χρόνο έκθεσης στον ήλιο. Μοναδικό µειονέκτηµα είναι το πρόσθετο βάρος που µπορεί να αποβεί κουραστικό, λόγω των πάνελ που ζυγίζουν λίγο περισσότερο από ένα κιλό.

Wilting Flowers (το λουλούδι που µαραίνεται)
Το Wilting Flower είναι η µια συσκευή που έχει µοναδικές τεχνικές εξοικονόµησης ενέργειας και ένα εξαιρετικό design. Παρέχει µια οπτική πληροφορία από το ποσό της ενέργειας την οποία καταναλώνουν οι διάφορες συσκευές στο σπίτι σας. Λόγω του σχεδιασµού του, τείνει να ξεχάσει κάνεις ότι στην πραγµατικότητα είναι συσκευή εξοικονόµησης ενέργειας. Ο σχεδιασµός είναι του Carl Smith. Τα λουλούδια δουλεύουν µε ένα ασύρµατο ποµπό και µια οθόνη για την εκτέλεση των λειτουργιών του. Παρακολουθεί την ενέργεια που χρησιµοποιείται από συσκευές που δεν είναι σε χρήση και τις αποσυνδέει αυτόµατα. Κύριο χαρακτηριστικό της είναι ότι, σύµφωνα µε την κατανάλωση ενέργειας του σπιτιού, τα λουλούδια αλλάζουν τη µορφή και το χρώµα τους.

Μονάδα ηλιακής φόρτισης για iPod
Οι λάτρεις των Mac gadgets και όχι µόνο, µπορούν να καλύψουν τις ενεργειακές ανάγκες τους µε αυτή την εξαιρετική φορητή µονάδα ηλιακής φόρτισης για I Pod. Είναι συµβατή µε τα iPods, iPhones και MP3 players. H συγκεκριµένη συσκευή έχει στιβαρό αδιάβροχο σχεδιασµό και το πιο σηµαντικό είναι ότι, συνδυάζεται µε µια βάση µε στερεοφωνικά ηχεία. Τέλος, µαζί µε τη βάση παρέχεται και αντίστοιχο τηλεχειριστήριο, πράγµα πρακτικό για στιγµές οκνηρίας ή κούρασης. Η ανθεκτικότητα του φαίνεται ικανοποιητική και έρχεται µαζί µε εγγύηση ενός χρόνου.

‘Spin’ Eco Media Player
Επισήµως γνωστό ως το βραβευµένο «Reveloution», αυτή η συσκευή έχει σχεδιαστεί από τον Trevor Baylis. Είναι µια συσκευή υψηλής απόδοσης µε έγχρωµη TFT LCD οθόνη (2”) και 24bit digital audio player συµβατό µε µορφές αρχείων όπως MP3 / WMA / OGG / AAC / WAV. Μπορεί επίσης να υποστηρίξει κάρτες SD / SDHC µέχρι 16GB. Η συγκεκριµένη συσκευή είναι ενεργειακά ανεξάρτητη καθώς έχει ενσωµατωµένο φορτιστή. 1 λεπτό φόρτισης προσφέρει 45 λεπτά αναπαραγωγής υψηλής ποιότητας µε τη χρήση µικρής τριφασικής γεννήτριας. Σε πλήρη φόρτιση παρέχει 55 ώρες αυτονοµίας. Επιπλέον, διατίθεται µαζί µε ένα USB καλώδιο φόρτισης για µεγαλύτερη άνεση, ώστε να µπορείτε να την έχετε πλήρως φορτισµένη πριν φύγετε από το σπίτι. Ο συνδυασµός ενός κλασικού µέσου αναπαραγωγής οπτικών και ακουστικών αρχείων τύπου mp4 µε πλήρη αυτονοµία δηµιουργεί ένα πολύ ελκυστικό προϊόν. Διαστάσεις119 x 60 x 25mm

Monitor Ντους Εξοικονόµησης νερού µε χρονοδιακόπτη
Αυτό το Monitor παρακολουθεί την ποσότητα νερού που καταναλώνουµε στο ντους. Θα είστε σε θέση να γνωρίζετε την κατανάλωση νερού κάθε φορά που κάνετε το µπάνιο σας. Η κατανάλωση νερού από το µπάνιο σε µια κατοικία συνήθως αγγίζει σχεδόν το 40% του συνόλου απ’ όλο το σπίτι. Έτσι, το ντους γίνεται το ιδανικό µέρος για να αρχίσει κανείς εξοικονόµηση ενέργειας. Με το monitor αυτό µπορείτε να θέσετε στόχους για τη χρήση του νερού και ένας ψηφιακός δείκτης θα σας ειδοποιήσει, όταν επιτευχθεί η επιθυµητή κατανάλωση. Η εγκατάσταση και χρήση είναι αρκετά εύκολες, ενώ στο πακέτο περιλαµβάνεται κι ένα οικολογικό δοχείο που χρησιµοποιείται για τη µέτρηση του ρυθµού ροής των ντους ή του µπάνιου.

Piranha Eco ξυριστική µηχανή
Το ενσωµατωµένο δυναµό της επαναφορτιζόµενης ξυριστικής µηχανής Piranha Eco την καθιστά µια ευέλικτη συσκευή για το σπίτι ή εν κινήσει. Έρχεται πλήρης µε ένα φορτιστή ρεύµατος και βούρτσα καθαρισµού. Απολαύστε την ελευθερία του ξυρίσµατος οποιαδήποτε στιγµή, οπουδήποτε χωρίς τροφοδοτικό. Έχει δύο ισχυρές κεφαλές αλλά και συνάµα ευέλικτες. Η πιθανότητα διακοπής του ξυρίσµατος λόγω ενεργειακής ανεπάρκειας εξαλείφεται καθώς το δυναµό θα παράγει ενέργεια για την εσωτερική µπαταρία της Piranha. Εκτός από το δυναµό φόρτισης, µπορείτε επίσης να την επαναφορτίσετε χρησιµοποιώντας τον παρεχόµενο A / C φορτιστή. Ξυριστικές κεφαλές για αντικατάσταση διατίθενται κατόπιν αιτήσεως. ¶λλη µια συσκευή για έξω αλλά και για µέσα στο σπίτι.

Staplers Συρραπτικό
Ένα πολύ έξυπνο καινοτόµο µικρό gadget που πραγµατικά λειτουργεί καλά. Χρησιµοποιώντας ένα πατενταρισµένο µηχανισµό κλειδώµατος που δεν απαιτεί συνδετήρες, το συγκεκριµένο συρραπτικό µπορεί να συράψει 2-6 σελίδες αποτελεσµατικά χωρίς µεταλλικό έλασµα. Είναι ανθεκτικό και πολύ µικρό σε µέγεθος. Έτσι αυτοµάτως ξεχνάµε το κλασικό άνοιγµα συρραµένων σελίδων. Γιατί όµως µπορεί να θεωρηθεί ένα ecogadget; Η αλήθεια είναι ότι, εκτιµάται πως πάνω από 200 τόνοι συνδετήρων από συρραπτικό χρησιµοποιούνται στο Ηνωµένο Βασίλειο κάθε χρόνο και, µάντεψε τι, το µέσο ποσό των σελίδων που συρράπτονται είναι 2-6!

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ