Φωτοβολταϊκή κάμερα

Philips DLA 2263 Solar Rechargeable Pack

Hλιακός ανεμιστήρας

Ηλιακό επαναφορτιζόμενο φανάρι

Ηλιακοί αποθηκευτές ενέργειας

Hλιακός αποθηκευτής ενέργειας σε USB

Gadgets για την παραλία

Διαβάστηκε από 3305 αναγνώστες -

Μιας και το καλοκαίρι πλέον δεν πλησιάζει, αλλά είναι εδώ, για όσους δεν το έχουν καταλάβει, ίσως είναι μια καλή στιγμή να δούμε πως μπορούμε να κάνουμε οικολογικά την ζωή μας πιο άνετη στις παραλίες και στα campings που παραθερίζουμε. Mε βάση αυτό, ρίχνουμε μια ματιά σε κάποια πρακτικά gadgets, των οποίων η βασική τους λειτουργία βασίζεται εξ ολοκλήρου στη συλλογή ηλιακής ενέργειας αλλά και gadgets, των οποίων η λειτουργία βασίζεται στο νερό.

 
Φωτοβολταϊκή κάµερα
Μια πολύ ενδιαφέρουσα ψηφιακή κάµερα hdv είναι η HDV-T900 Dual Solar Rechargeable που έχει ενσωµατωµένα φωτοβολταϊκά στοιχεία για συλλογή ενέργειας δίνοντας µας τη δυνατότητα να τραβήξουµε πολλές ώρες βίντεο ή µεγάλο αριθµό φωτογραφιών, χωρίς να βασιζόµαστε στις µπαταρίες. Την ηλιακή κάµερα µπορείτε να την βρείτε στο e-bay µε τιµή κοντά στα 100 δολάρια, µια πολύ καλή τιµή για τα χαρακτηριστικά της.

Philips DLA 2263 Solar Rechargeable Pack
Ο ηλιακός φορτιστής της Philips έχει µεγάλες δυνατότητες αποθήκευσης, µε αποτέλεσµα να µπορεί να υποστηρίξει και τη µπαταρία κάποιου laptop. Το σύστηµα περιλαµβάνει ενσωµατωµένη µπαταρία 1300mAh µε δείκτη φόρτισης και, εκτός από όσους κινούνται σε µέρη χωρίς πρίζα, απευθύνεται και σε όλους όσοι σκέφτονται πράσινα.

Hλιακός ανεµιστήρας
Μια πρακτική λύση για ανάσες δροσιάς είναι ο συγκεκριµένος ανεµιστήρας που λειτουργεί µε την δύναµη του ήλιου. H ενσωµατωµένη φωτοβολταϊκή πλάκα τροφοδοτείται από τις ηλιακές ακτίνες και το κύκλωµα µετατρέπει την ηλιακή ενέργεια σε ηλεκτρική. Με το κλιπ που διαθέτει, µπορείτε να το στερεώσετε στη θέση που σας βολεύει. Μοναδική παράµετρος για να λειτουργήσει είναι η µετωπική στον ήλιο τοποθέτηση. Διαστάσεις ανεµιστήρα: 6 cm Μέγιστες στροφές : 2800 ανά λεπτό

Ηλιακό επαναφορτιζόµενο φανάρι
Το ηλιακά επαναφορτιζόµενο φανάρι µε ενσωµατωµένο ράδιο am/fm έχει σχεδιαστεί για χρήση εσωτερική είτε εξωτερική. Μια φόρτιση γύρω στις 8 ώρες αποδίδει µέχρι και 3 ώρες αυτονοµία. Επίσης, παρέχεται αντάπτορας αυτοκινήτου µε τον οποίον εξασφαλίζονται έως και 18-20 ώρες αυτονοµίας. Τέλος, έχει 4 διαφορετικούς τύπους φωτισµού αναλόγως µε τις ανάγκες (διάχυση, φακός, strobo κ.α.).

Ηλιακοί αποθηκευτές ενέργειας
Τα ηλιακά επαναφορτιζόµενα gadgets είναι εξαιρετική ιδέα που µπορεί να αξιοποιηθεί µε τέτοιο τρόπο, ώστε να αποθηκευτεί ενέργεια για άλλα gadgets που δεν έχουν ενσωµατωµένα φωτοβολταϊκά στοιχεία. Αυτό γίνεται χάρη σε ηλιακούς συλλέκτες που αποθηκεύουν ενέργεια και µε κατάλληλους αντάπτορες τη διοχετεύουν σε αναπόσπαστα ψηφιακά gadjets της καθηµερινής αστικής µας ζωής, όπως είναι το κινητό µας, το MP3 player, τη φωτογραφική µας µηχανή και άλλα. Το FreeLoader Pro έχει ένα εύρος συµβατότητας περίπου 500 διαφορετικών συσκευών καθώς και οποιαδήποτε φωτογραφική µηχανή Canon και Nikon. Τέλος προσφέρει την δυνατότητα φόρτισης και από USB όποτε υπάρχει πρόσβαση σε ηλεκτρικό ρεύµα.

Hλιακός αποθηκευτής ενέργειας σε USB
Το συγκεκριµένο USB αποθηκεύει ενέργεια και µπορεί να τροφοδοτήσει µικρές συσκευές σε ώρες ανάγκης όπως κινητά. Σύµφωνα µε τους κατασκευαστές µπορεί να παρέχει αυτονοµία περίπου µια ώρα σε κινητό. Επίσης παρέχει δυνατότητα αποθήκευσης δεδοµένων σε 2,4,8 ή 12GB, άρα µπορούµε στην παραλία να φορτίσουµε το κινητό µας και να αποθηκεύσουµε και τις φωτογραφίες που βγάλαµε ή το βίντεο που τραβήξαµε.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ