The Y Plug το οικολογικό πολύπριζο

The Y Plug το οικολογικό πολύπριζο

Απενεργοποιήστε όλες τις συσκευές με το πάτημα ενός κουμπιού

Απενεργοποιήστε όλες τις συσκευές με το πάτημα ενός κουμπιού

Πράσινος διακόπτης

Εξοικονομήστε νερό στο σπίτι

Εξοικονομήστε νερό στο σπίτι

Ηλιακό πληκτρολόγιο

Μόνωση για το καλοριφέρ

Μόνωση για το καλοριφέρ

Gadgets Εξοικονόμησης Ενέργειας

Διαβάστηκε από 5222 αναγνώστες -

Όλοι θέλουμε να καταναλώνουμε λιγότερη ενέργεια, όπου αυτό είναι δυνατό. Δεν είναι όμως πάντα εύκολο και η δύναμη της συνήθειας μάς εμποδίζει να κάνουμε ακόμη κι ένα μικρό βήμα προς τη μείωση της κατανάλωσης, μολονότι αυτό σημαίνει λιγότερα χρήματα στους λογαριασμούς και συντελεί, κατά κύριο λόγο, στην προστασία του περιβάλλοντος. Διάφορα gadgets εντούτοις, μας βοηθάνε να προχωρήσουμε αυτό το βήμα παραπέρα.

 
The Y Plug το οικολογικό πολύπριζο
Το Y Plug είναι κατασκευασµένο από PLA, ένα συνθετικό υλικό από καλαµπόκι ή ζαχαροκάλαµο, που έχει την ιδιότητα να βιοδιασπάται. Αλλά αυτό δεν είναι το µοναδικό οικολογικό χαρακτηριστικό του. Το πολύπριζο έχει δύο παραλλαγές. Στην πρώτη, το ίδιο το πολύπριζο λάµπει καθ’ όλη τη διάρκεια που κάποια συσκευή, που είναι συνδεδεµένη σε αυτό, καταναλώνει ενέργεια. Έτσι, µας θυµίζει ότι αρκετές από τις ηλεκτρικές µας συσκευές, ακόµα και όταν είναι σε κατάσταση αναµονής, καταναλώνουν ενέργεια και µας προτρέπει να τις απενεργοποιήσουµε εντελώς. Στη δεύτερη παραλλαγή, το πολύπριζο έχει µια µικρή οθόνη που καταγράφει την κατανάλωση ενέργειας ανά ώρα από τις συνδεδεµένες συσκευές. Με ένα απλό άγγιγµα της οθόνης, ο χρήστης µπορεί να δει την ποσότητα που καταναλώνει η κάθε συσκευή ξεχωριστά. Πρόκειται δηλ. για ένα πολύ έξυπνο πολύπριζο µε οικολογική συνείδηση που µπορεί να µας βοηθήσει να µειώσουµε το οικολογικό µας αποτύπωµα.

Απενεργοποιήστε όλες τις συσκευές µε το πάτηµα ενός κουµπιού
Ένας τρόπος να καταναλώνουµε λιγότερη ενέργεια είναι απενεργοποιώντας όλες τις συσκευές που αφήνουµε σε κατάσταση αναµονής, όπως είναι το στερεοφωνικό µας, η τηλεόραση ή ο υπολογιστής µας. Συχνά όµως αυτό δεν είναι και τόσο εύκολο, καθώς ορισµένες συσκευές πρέπει να τις βγάλουµε από την πρίζα που µπορεί να βρίσκεται οπουδήποτε, πίσω από κάποιο έπιπλο, κάτω από το γραφείο ή και σε διάφορα άλλα δύσκολα σηµεία. Η Belkin βρήκε τη λύση δηµιουργώντας ένα πολύπριζο µε τηλεχειριστήριο, στο οποίο µπορούµε να συνδέσουµε όλες αυτές τις συσκευές και µε το πάτηµα ενός κουµπιού να τις απενεργοποιήσουµε καθώς φεύγουµε από το δωµάτιο ή από το σπίτι. Το συγκεκριµένο µοντέλο κοστίζει περίπου 28 ευρώ και µπορείτε να το βρείτε στο www.amazon.de.

Πράσινος διακόπτης
Αν θέλετε κάτι για να σας υπενθυµίζει ότι κλείνοντας τα φώτα προστατεύετε το περιβάλλον, αυτός ο διακόπτης είναι ο ιδανικός. Ο πράσινος διακόπτης, µε έναν πολύ όµορφο τρόπο, µας θυµίζει συνεχώς το γεγονός ότι η κάθε µας κίνηση επηρεάζει το περιβάλλον γύρω µας. Σχεδιασµένος από τον Andrew Harmon, ο πράσινος διακόπτης ελπίζουµε σύντοµα να κυκλοφορήσει στην αγορά.

Εξοικονοµήστε νερό στο σπίτι
Με δύο πολύ απλά gadgets για τη βρύση και το καζανάκι µπορούµε να εξοικονοµήσουµε πολύ µεγάλες ποσότητες νερού βοηθώντας το περιβάλλον αλλά και την τσέπη µας. Συγκεκριµένα, ο αισθητήρας που τοποθετείται στη βρύση µας γλιτώνει µέχρι και 85% κατανάλωση αφήνοντας το νερό να τρέχει µόνο όταν το χρειαζόµαστε. Αν χρειαζόµαστε συνεχή ροή, ο διακόπτης απενεργοποιείται µε ένα απλό στρίψιµο. Ο διακόπτης που τοποθετείται στο καζανάκι επιτρέπει τη ροή, µόνο όσο κρατάµε το καζανάκι πατηµένο, χωρίς να σπαταλάει µεγάλες ποσότητες νερού, όταν δεν τις χρειαζόµαστε. Σε µια οικογένεια 4 ατόµων, η οικονοµία φτάνει τα 30.000 λίτρα ετησίως, περίπου δηλαδή στο 70%!

Ηλιακό πληκτρολόγιο
Το νέο ασύρµατο πληκτρολόγιο της Logitech δε χρειάζεται µπαταρίες. Το µόνο που χρειάζεται είναι µια µικρή ποσότητα φωτός ακόµα και εσωτερικού χώρου. Αλλά ακόµα και στο απόλυτο σκοτάδι, το πληκτρολόγιο έχει τη δυνατότητα να λειτουργεί για τρεις ολόκληρους µήνες πριν χρειαστεί να το φορτίσετε. Ένα επιπλέον χαρακτηριστικό του είναι τα υλικά του που το καθιστούν πλήρως ανακυκλώσιµο, ώστε µετά τη λειτουργία του να µην επιβαρύνει το περιβάλλον. Το πληκτρολόγιο συνοδεύεται από ένα πρόγραµµα που σας ειδοποιεί για τα επίπεδα της µπαταρίας έτσι, ώστε να ξέρετε πότε χρειάζεται φόρτιση, αν και η παραµικρή πηγή φωτός είναι αρκετή για να λειτουργεί για πολύ µεγάλα διαστήµατα.

Μόνωση για το καλοριφέρ
Η EcoSavers παρουσιάζει ένα νέο τύπο µόνωσης για τα καλοριφέρ. Ένα λεπτό φύλλο αλουµινίου που τοποθετείται στην πίσω µεριά του σώµατος αντανακλά τη θερµότητα στο εσωτερικό του δωµατίου, αντί να την αφήσει να απορροφηθεί από τον τοίχο και να χαθεί. Η EcoSavers προτείνει επίσης και το Radiator Booster, µια µικρή συσκευή που τοποθετείται πάνω στο σώµα του καλοριφέρ και µε τη βοήθεια ενός µικρού ανεµιστήρα διευκολύνει την κυκλοφορία του ζεστού αέρα στο δωµάτιο. Τα δύο προϊόντα αυξάνουν την απόδοση του σώµατος, µε αποτέλεσµα να χρησιµοποιούµε λιγότερη ενέργεια για τη θέρµανση του χώρου µας χωρίς απώλειες.

Tags: ECO GADGETS
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ