Θέρμανση από τον ήλιο

Διαβάστηκε από 2682 αναγνώστες -

Η NanoDomi, αποκλειστικός αντιπρόσωπος στην Ελλάδα και την Κύπρο της EnergyPanel, προσφέρει την βέλτιστη λύση εξοικονόμησης ενέργειας έως και 80% για θέρμανση νερού χρήσης, θέρμανση χώρου και νερού πισίνας.

 
Τα θερμοδυναμικά συστήματα παρέχουν ζεστό νερό, ανεξαρτήτως κλιματολογικών συνθηκών έως τους -5 βαθμούς Κελσίου, 24 ώρες/ημέρα, 365 ημέρες/χρόνο, μειώνοντας σημαντικά την ενεργειακή κατανάλωση των οικιακών και των επαγγελματικών χώρων και αυξάνοντας συγχρόνως την αποτελεσματικότητα κάθε εγκατάστασης και την ποιότητα ζωής των ενοίκων/χρηστών.

Η χρήση ηλιακά υποβοηθούμενων αντλιών θερμότητας της εταιρείας EnergyPanel μπορεί να μειώσει τα έξοδα θέρμανσης μιας τυπικής ελληνικής κατοικίας σε πολύ χαμηλά επίπεδα σε σύγκριση με τις συμβατικές μορφές θέρμανσης και να βελτιώσει την ποιότητα ζωής των ενοίκων της, χάρη στην πλήρως αυτόματη λειτουργία και την απουσία ρυθμίσεων κατά την χρήση (ανεφοδιασμός, ρύθμιση πολλαπλών συσκευών κλπ). Χάρη στο εξωτερικό παθητικό στοιχείο εκτόνωσης/εξάτμισης, οι αντλίες θερμότητας της EnergyPanel μπορούν να παραλάβουν θερμικά φορτία από οποιεσδήποτε εξωτερικές καιρικές συνθήκες, συμπεριλαμβανομένης και της ηλιακής ακτινοβολίας. 

Κατά την διάρκεια της ηλιοφάνειας ο βαθμός απόδοσης της αντλίας (COP) λαμβάνει τιμές που καμία ανταγωνιστική τεχνολογία δεν είναι ικανή να πετύχει, και η συνολική ηλεκτρική κατανάλωση της μονάδας πέφτει μειώνοντας στο ελάχιστο το συνολικό ποσό που πληρώνει o χρήστης για θέρμανση. 

Αναλύοντας τα  παρακάτω γραφήματα – αποτελέσματα μελέτης θερμικών απωλειών και κάλυψη αυτών με διάφορες μορφές θέρμανσης - η μείωση της ενεργειακής και οικονομικής κατανάλωσης μιας οικίας είναι παραπάνω από προφανής. Η μελέτη αφορά κτίριο συνολικής επιφάνειας 120τ.μ. με κακή μόνωση στην Αττική και αφορά τις τρέχουσες τιμές ορυκτών καυσίμων και τιμή ηλεκτρικής ενέργειας 0,14 ευρώ/kW.

Πόσα κερδίζετε;
Η ενεργειακή κατανάλωση (ευρώ/έτος) για μία κατοικία 4 ατόμων στην Αθήνα (μέση κατανάλωση νερού ανά άτομο 40 λίτρα/ημέρα), υπολογίζεται ως εξής:
• Φυσικό αέριο: 172,8  ευρώ/έτος  
• Πετρέλαιο: 230,5 ευρώ/έτος  
• Ηλεκτρισμός: 221,3 ευρώ/έτος  
• Thermoboil: 71,9 ευρώ/έτος  

Οπότε με χρήση EnergyPanel Thermboil απολαμβάνουμε:
• Εξοικονόμηση χρημάτων έως και
160 ευρώ/έτος
• Μειωμένο ετήσιο κόστος έως και 70%
• Ποιότητα ζωής: Ζεστό νερό χρήσης
24 ώρες/24ώρο, 365μέρες/έτος


NanoDomi
www.nanodomi.gr
210 3629581

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

προτασεισ αγορασ: ΗΛΙΟΘΕΡΜΙΑ