Ιδιοφυές ψυγείο από την LG

Διαβάστηκε από 1506 αναγνώστες -

Βασισμένο στην τεχνολογία Inverter Linear Compressor της LG, το έξυπνο ψυγείο έρχεται εξοπλισμένο με μια σειρά από έξυπνες λειτουργίες.

 
Πρώτη απ όλες η λειτουργία Smart Manager, μια τεχνολογία που μετατρέπει το ψυγείο σε ένα ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης τροφίμων. Ο χρήστης μπορεί να χρησιμοποιήσει την οθόνη LCD του ψυγείου ή το smartphone του προκειμένου να ελέγξει τι υπάρχει μέσα, χωρίς να ανοίξει την πόρτα. Με το Smart Managers Freshness Tracker, μπορεί να εισάγει διάφορα τρόφιμα και να ελέγξει την ημερομηνία λήξης τους. Επιπλέον, μπορεί να προτείνει συγκεκριμένες συνταγές, βάσει των υλικών που υπάρχουν διαθέσιμα στο ψυγείο. 

Η λειτουργία Smart Access επιτρέπει στο χρήστη όπου και αν βρίσκεται να παρακολουθεί την κατάσταση λειτουργίας των οικιακών συσκευών LG. Έτσι, αντί να πρέπει να θυμηθεί να πάρει μαζί του τη λίστα με τα ψώνια, ο κάτοχος ενός έξυπνου ψυγείου LG μπορεί απλά να ενημερωθεί για το περιεχόμενό του τη στιγμή που βρίσκεται στο σουπερμάρκετ, μέσω της iOS ή Android συσκευής τους και της εφαρμογής LG Smart Refrigerator.

Το Smart Shopping  είναι μια ακόμη καινούρια λειτουργία του Smart Manager η οποία επιτρέπει στο χρήστη να κάνει τα ψώνια του online, κατευθείαν από την οθόνη LCD του ψυγείου. Η αγορά μπορεί να γίνεται αυτόματα όταν μειώνεται το απόθεμα σε κάποιο είδος ή χειροκίνητα, κατ επιλογή του χρήστη. Με το Smart Shopping μειώνεται η ανάγκη μετάβασης στο σουπερμάρκετ, με προφανή οφέλη σε χρόνο, κόστος μετακίνησης και εξυπηρέτηση.

Η λειτουργία Health Manager1, μία αποκλειστικότητα της LG, συστήνει μεμονωμένες συνταγές, καθώς και ημερήσιο ή εβδομαδιαίο πρόγραμμα διατροφής, με βάση το προσωπικό προφίλ του χρήστη. Η ηλικία, το φύλο, το ύψος και το βάρος του χρήστη εισάγονται σε μία βάση δεδομένων, μαζί με άλλες πληροφορίες, όπως πιθανές αλλεργίες, ώστε να δημιουργηθεί ένα κατάλληλο πλάνο διατροφής, προσαρμοσμένο στις ανάγκες του συγκεκριμένου προσώπου.

Μετά από μια εντυπωσιακή αναβάθμιση, η λειτουργία LG Smart Diagnosis™ επιτρέπει στις έξυπνες συσκευές LG να κάνουν από μόνες του καλύτερη διάγνωση κάποιου πιθανού προβλήματος και να ενημερώνουν τον χρήστη σχετικά. Μέσω Wi-Fi, NFC tagging και ηχητικών ειδοποιήσεων (alerts), o χρήστης μαθαίνει γρήγορα οποιοδήποτε θέμα αφορά τη συσκευή του όπως, γεγονός που τον βοηθά να αποφύγει το κόστος κλήσεων στο κέντρο εξυπηρέτησης αλλά και μιας επίσκεψης τεχνικού.

Το έξυπνο ψυγείο της LG είναι, επίσης, Smart Grid Ready, γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί να προσαρμόζει αυτόματα τη θερμοκρασία και τις άλλες παραμέτρους λειτουργίας ώστε να φτιάξει ένα πλάνο εξοικονόμησης ενέργειας. Το έξυπνο ψυγείο της LG διαθέτει, επίσης, λειτουργίες όπως το Delay Defrost, η οποία μπορεί να μειώσει την κατανάλωση ενέργειας σε συγκεκριμένες ώρες της ημέρας, ενώ είναι σε θέση να προτείνει συγκεκριμένες συνταγές με βάση τα υλικά που υπάρχουν ήδη στο εσωτερικό του, και μάλιστα αντί για τις συνηθισμένες βήμα-βήμα οδηγίες παρασκευής μέσω προβολής video στην οθόνη του.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ