SOL: Το ηλιακό laptop

Διαβάστηκε από 1871 αναγνώστες -

Το SOL είναι ένα laptop με λειτουργικό Ubuntu, εξοπλισμένο με ένα αποσπώμενο ηλιακό πάνελ, το οποίο έχει τη δυνατότητα να παρέχει μέχρι και 10 ώρες διάρκεια ζωής της μπαταρίας, μετά από μόλις 2 ώρες στον ήλιο.

 

Η WeWi Telecommunications Inc έχει αναπτύξει το SOL, έναν ανθεκτικό φορητό υπολογιστή που δεν βασίζεται σε πρίζα ρεύματος για να μείνει φορτισμένο. Ο Ubuntu Linux-powered υπολογιστής, αντίθετα, είναι εξοπλισμένος με ένα αποσπώμενο ηλιακό πάνελ, το οποίο, σύμφωνα με τους σχεδιαστές, μπορεί να παρέχει έως και 10 ώρες διάρκεια ζωής της μπαταρίας, μετά από μόλις δύο ώρες στον ήλιο.

Η WeWi υποστηρίζει ότι το SOL στην πραγματικότητα ποτέ δεν χρειάζεται να συνδεθεί σε μια ηλεκτρική πρίζα για να φορτιστεί, αλλά εξακολουθεί να έχει αυτή τη δυνατότητα σε περίπτωση που χρειάζεται για εργασία μέχρι αργά τη νύχτα. Το ηλιακό πάνελ μπορεί, επίσης, να αποκολληθεί και να συνδεθεί σε ένα καλώδιο επέκτασης, ώστε να μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε εσωτερικό χώρο τον υπολογιστή και να εξακολουθεί να το κρατά φορτισμένο με το ηλιακό φως.

Σύμφωνα με τους σχεδιαστές, κάθε υπολογιστής SOL θα μπορούσε να αποτρέψει περίπου έναν τόνο εκπομπών CO2 από το να απελευθερώνονται στην ατμόσφαιρα κατά τη διάρκεια της ζωής του, απλά με το να μην φορτίζεται αποκλειστικά μέσω μιας πρίζας ρεύματος.

Στο εσωτερικό του το SOL αποτελείται από έναν επεξεργαστή Intel Atom D2500 1.86 GHz Duo Core, με ένα Intel 945GSE chipset, σκληρό δίσκο 320 GB και μνήμη 2 ως 4 GB, σύμφωνα με την προτίμηση του αγοραστή. Η built-in κάρτα γραφικών του είναι μια Intel GMA3600 σε μια LCD HD οθόνη 13,3 ιντσών. Ακόμη διαθέτει webcam 3 MegaPixel, ηχεία και μικρόφωνο, θύρες USB 2.0, HDMI, δυνατότητα σύνδεσης με Wi-Fi, 3G, 4G, LTE, Bluetooth και GPS.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ