Πατέντα συστήματος διαχείρισης ηλιακής ενέργειας από την Apple

Διαβάστηκε από 2086 αναγνώστες -

Η Apple έκανε αίτηση διπλώματος ευρεσιτεχνίας στο Γραφείο Ευρεσιτεχνιών και Εμπορικών Σημάτων την Πέμπτη, για ένα σύστημα διαχείρισης ενέργειας φορητών ηλιακών πάνελ.

 

Το σύστημα της Apple χρησιμοποιεί ηλιακή ενέργεια για Macbooks, iPhones και iPod touch, χωρίς να χρειάζεται σύνδεση σε πρίζα για επαναφόρτιση. Η χρήση της ηλιακής ενέργειας θα βοηθούσε συσκευές που εξαρτώνται σήμερα από την πρίζα για τροφοδοσία και επαναφόρτιση.

Το σύστημα θα δέχεται συνεχές ρεύμα (DC) από τους ηλιακούς συλλέκτες και εναλλασσόμενο (AC) ρεύμα χρησιμοποιώντας ένα σύστημα μικρο-ελεγκτή (SMC), σε ένα προσαρμογέα AC-DC, έτσι ώστε οι συσκευές να μπορούν να χρησιμοποιούν τόσο την ηλιακή ενέργεια, όσο και έναν προσαρμογέα.

Χρησιμοποιεί υπάρχουσες τεχνολογίες όπως η Maximum Power Point Tracking (MPPT), χωρίς τη χρήση κυκλώματος μετατροπής, επιτρέποντας την ταυτόχρονη χρήση προσαρμογέα και ηλιακής ενέργειας για τροφοδοσία ή επαναφόρτιση.

Προηγουμένως τα ηλιακά πάνελ θεωρούνταν πάρα πολύ ογκώδη για τα προϊόντα της Apple, αλλά ένα φορητό εξάρτημα σύνδεσης ηλιακών πάνελ σε συσκευές μέσω USB, ή και άλλων θυρών, θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί με το σύστημα διαχείρισης ενέργειας για την αύξηση της φορητότητας. Το σύστημα διαχείρισης ενέργειας θα μπορούσε, επίσης, να επιτρέψει στις συσκευές να είναι ελαφρύτερες και μικρότερες.

Εναλλακτικές ενεργειακές λύσεις γίνονται όλο και πιο δημοφιλής για εκείνους που έχουν ανάγκη τροφοδοσίας εν κινήσει και δεν είναι σε θέση να χρησιμοποιήσουν έναν προσαρμογέα ή μια παροχή ρεύματος. 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ