Minim House: Κινητή κατοικία εκτός δικτύου

Διαβάστηκε από 1967 αναγνώστες -

Το Minim House, αποτελεί ακόμη μια εκδοχή του κινήματος tiny house, το οποίο αναπτύσσεται με ταχύτητα.

 

Βασισμένο στη νοοτροπία του τροχόσπιτου, το Minim House έχει τη δυνατότητα να είναι λειτουργικό εκτός δικτύου, προσφέροντας ανέσεις, οι οποίες συχνά συναντώνται σε μεγαλύτερες κατοικίες.

Προϊόν της συνεργασίας μεταξύ των Foundry Architects και Brian Levy, το Minim House κατασκευάστηκε πρόσφατα από την Element + Design Build, και είναι εγκατεστημένο στα Boneyard Studios της Ουάσιγκτον, μια κοινότητα μικροσκοπικών κατοικιών που ιδρύθηκε το 2012.

Μέσα στο 19,5 τ.μ. σπίτι, ένα σχέδιο ανοιχτού εσωτερικού χώρου προσφέρει μια 3 μέτρων κουζίνα, με επιφάνειες πολλαπλών χρήσεων, ψυγείο, καθώς και άφθονο χώρο αποθήκευσης. Λόγω αυτής της διάταξης, το κύριο σαλόνι βρίσκεται στη μεγαλύτερη πλευρά του «μικρού σπιτιού», και η Levy αναφέρει ότι ο καναπές μπορεί να φιλοξενήσει πέντε ενήλικες, με χώρο για πολλά περισσότερα άτομα σε καθίσματα, τα οποία μπορούν να προστεθούν γύρω στο σπίτι.

Οι εγκαταστάσεις διασκέδασης περιλαμβάνουν ένα παράθυρο που μετατρέπεται σε κινηματογραφική οθόνη, όταν τραβηχτεί ένα σκίαστρο από το ταβάνι, και τεθεί σε λειτουργία ένας μικρός προβολέας LED. Υπάρχει, επίσης, ένας μικρός χώρος γραφείου με επιφάνεια που ανυψώνεται, αποκαλύπτοντας ένα μουσικό πληκτρολόγιο.

Ένα διπλό κρεβάτι βγαίνει κάτω από την ανυψωμένη πλατφόρμα του γραφείου, χρησιμεύοντας ως υπνοδωμάτιο, και το μπάνιο είναι ένα άνετο δωμάτιο με τουαλέτα, η οποία μπορεί να καλυφθεί με μια κουρτίνα, όταν χρησιμοποιείται το ντους.

Το σύνηθες εύρος της off-grid τεχνολογίας εμφανίζεται στο σπίτι, συμπεριλαμβανομένης μιας προαιρετικής τουαλέτας λιπασματοποίησης και μιας ηλιακή συστοιχία 960W στη στέγη, με ενσωματωμένο σύστημα αποθήκευσης ενέργειας. Ο φωτισμός LED, η συλλογή βρόχινου νερού και η διήθηση υπάρχουν, επίσης, και το σπίτι χρησιμοποιεί, κυρίως, είδος συσκευών χαμηλής ισχύος, συχνά απαντώμενες σε μικρές βάρκες, αλλά έχει επίσης και μια σύνδεση για πλήρη παροχή ρεύματος.

Το Minim House κατασκευάστηκε με τη χρήση τυποποιημένων SIPs (διαρθρωτικά μονωμένα πάνελ), με κυπαρίσσι πρόσοψη η οποία θα καταλήξει με τον καιρό σε ένα ανοιχτό γκρι χρώμα. Σύμφωνα με την Levy, η απλή κατασκευή και τα τυποποιημένα υλικά επιτρέπουν σε δύο άτομα να κατασκευάσουν το σπίτι μέσα σε μόλις πέντε ημέρες.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ