Απώλειες θερμότητας: Τα συγκεκριμένα ποσοστά εξαρτώνται από την φυσιολογία του κάθε σπιτιού ή οποία σίγουρα διαφέρει από κατοικία σε κατοικία και αφορά στις απώλειες θέρμανσης που προκαλούνται από την έλλειψη σωστής μόνωσης.

Επεμβάσεις οικονομίας

Διαβάστηκε από 3233 αναγνώστες -

Ανακαλύψτε πώς μπορείτε να μειώσετε τις δαπάνες της κατοικίας σας, αναβαθμίζοντας την υποδομή και τις συσκευές της κατοικίας σας.

 
Οι τρόποι είναι 2:

A. Απλές επεμβάσεις, με μικρό κόστος
B. Ενεργειακή αναβάθμιση

Παράδειγμα:  Κατοικία 100m2 για μία οικογένεια 4 ατόμων.

1. Εγκαταστήστε ηλιακό θερμοσίφωνα για το ζεστό νερό χρήσης. Εγκαταστήστε έναν ηλιακό θερμοσίφωνα για την παραγωγή ζεστού νερού χρήσης, μειώνοντας δραματικά την χρήση ηλεκτρικού ρεύματος. Θα εξοικονομήσετε έως 200 ¤ ετησίως.

2. Χρησιμοποιείτε λαμπτήρες led ή οικονομίας. Αντικαταστήστε όλους τους παλιούς λαμπτήρες, με νέους λαμπτήρες οικονομίας και εξοικονομήστε έως 100 ¤ ετησίως. 

3. Μονώστε όλες τις σωλήνες θέρμανσης και ζεστού νερού χρήσης. Ελέγξτε όλες τις σωλήνες της κεντρικής θέρμανσης και του ζεστού νερού χρήσης και μονώστε όπου δεν υπάρχει μόνωση, ή αντικαταστήστε την φθαρμένη. Θα εξοικονομήσετε έως 80 ¤ ετησίως.

4. Στεγανοποιήστε όλα τα παλιά κουφώματα (πόρτες, παράθυρα). Εξοικονομήστε έως 50 ¤ ετησίως, σφραγίζοντας τις χαραμάδες των κουφωμάτων, χρησιμοποιώντας κατάλληλα υλικά (βουρτσάκι και ειδικές μονωτικές ταινίες).

5. Αντικαταστήστε τα παλιά κουφώματα. Αντικαταστήστε τα παλιά κουφώματα της κατοικίας σας με νέα θερμομονωτικά κουφώματα, με διπλά τζάμια. Θα μειώσετε την δαπάνη θέρμανσης έως και 300 ¤ ετησίως.

6. Θερμομονώστε την οροφή (ταράτσα ή σκεπή) της κατοικίας. Θερμομονώνοντας την οροφή σας μπορείτε να επιτύχετε μείωση στην δαπάνη θέρμανσης έως 250 ¤ ετησίως.    

7. Θερμομονώστε τους εξωτερικούς τοίχους της κατοικίας σας. Θερμομονώνοντας την εξωτερική τοιχοποιία, απαιτείται λιγότερη ενέργεια για να θερμανθεί η κατοικία και μπορείτε να επιτύχετε μείωση στην δαπάνη θέρμανσης έως 700 ¤ ετησίως.    

8. Μην αφήνετε τις ηλεκτρικές σας συσκευές σε κατάσταση αναμονής (standby). Μπορείτε να εξοικονομήσετε έως και 50 ¤ ετησίως, απενεργοποιώντας τελείως συσκευές όπως η τηλεόραση, στερεοφωνικό κλπ και όχι αφήνοντάς τις σε κατάσταση αναμονής.    

9. Αναβαθμίστε ενεργειακά τις ηλεκτρικές σας συσκευές. Αντικαταστήστε το παλιό σας ψυγείο, καταψύκτη, βραστήρα, πλυντήριο κλπ  με νέες συσκευές, ανώτερης ενεργειακής κλάσης. Για παράδειγμα, αντικαθιστώντας το παλιό σας ψυγείο με ένα σύγχρονο, μπορείτε να εξοικονομήστε έως 50 ¤ ετησίως.  

10. Εγκαταστήστε αντλία θερμότητας για τη θέρμανση του σπιτιού σας. Απεμπλακείτε από τη χρήση του ακριβού πετρελαίου και θα εξοικονομήσετε έως 900 ¤ ετησίως.

11. Εγκαταστήστε θερμοστατικές κεφαλές στα σώματα καλοριφέρ. Με τον τρόπο αυτό εξασφαλίζετε αποδοτικότερη λειτουργία των σωμάτων καλοριφέρ και ως εκ τούτου μπορείτε να έχετε εξοικονόμηση στην δαπάνη θέρμανσης έως 200 ¤ ετησίως.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

προτασεισ αγορασ: ΚΤΙΡΙΑ ΜΗΔΕΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ

  • Η ιδανική επιλογή!

    Η τεχνική εταιρεία ΑΦΟΙ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗ ΤΕΧΝΙΚΗ Ο.Ε.  δραστηριοποιείται στο χώρο της κατασκευής από το 1980. Το αντικείμενο είναι μελέτη επίβλεψη και κατασκευή ιδιωτικών έργων, τα οποία είναι κατοικίες αλλά και επαγγελματικοί χώροι. Τα τελευταία πέντε χρόνια έχουν επεκταθεί και σε ανακαινίσεις κατοικιών με έμφαση στην ενεργειακή αναβάθμισή τους. τηλ: 210 6199391 Περισσότερα
  • Ανάπτυξη και χρηματοδότηση έργων ΕΕ και ΑΠΕ

    Ενεργειακός και περιβαλλοντικός σχεδιασμός ΕΠΕ από την εταιρεία ΕΥΔΙΤΗ. Ενεργειακός έλεγχος κτιρίων και εγκαταστάσεων, αδειοδότηση, μελέτη και εγκατάσταση ΦΒ (net metering), υβριδικά συστήματα ηλεκτροδότησης και παραγωγής νερού καθώς και θερμογράφηση κτιρίων. τηλ: 210 6446330 Περισσότερα