Δημόσιο συγκρότημα κατοικιών με ηλιακή πρωτοπορία

Διαβάστηκε από 1593 αναγνώστες -

Το δημόσιο συγκρότημα κατοικιών Villa Garcia στο Σαν Χοσέ της Καλιφόρνια, έχει πλέον μετατραπεί σε μια ιστορία επιτυχίας δημόσιας στέγασης, με μια κοινοτική ηλιακή εγκατάσταση.

 

Μετά την εγκατάσταση νέων οροφών, δαπέδων, υδραυλικών, ηλεκτρικών και μετά τη διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου, η Αρχή της στέγασης, Josiah Denmark,  αποφάσισε ότι το 80-μονάδων συγκρότημα, θα αποτελέσει ένα ιδανικό μέρος για το καινοτόμο πρόγραμμα ηλιακής ενέργειας.

Το συγκρότημα στην οδό Clarendon, τροφοδοτείται, τώρα, από μια ηλιακή συστοιχία στις στέγες των carports της, χρησιμοποιώντας ένα προηγμένο ηλιακό σύστημα που προσφέρει τη δυνατότητα στους χρήστες να παρακολουθούν τη χρήση του από κάθε διαμέρισμα στο συγκρότημα.

Χρησιμοποιώντας εικονικό net metering, ένας ηλιακός κήπος επιτρέπει στους κατοίκους να πάρουν ενέργεια από μια ηλιακή συστοιχία μίλια μακριά, χωρίς να χρειάζεται η εγκατάσταση πάνελ στις στέγες των σπιτιών τους. Η ενέργεια αυτή ονομάζεται εικονική, διότι πραγματικά πηγαίνει κατ ευθείαν στο δίκτυο, όχι απευθείας στα διαμερίσματα. Μετρητές σε κάθε μονάδα, επιτρέπουν στην Pacific Gas & Electric, τη μέτρηση της ενέργειας που χρησιμοποιείται από κάθε διαμέρισμα.

Το ηλιακό έργο, κόστους περίπου $1 εκατ. για 72 πάνελ, παράγει περίπου 210kW για 82 οικιακές μονάδες. Με την άφθονη ηλιοφάνεια του Σαν Χοσέ, η απόδοση των επενδύσεων θα να είναι ταχεία, σύμφωνα με τον Tyson Grul της Sunetric, η οποία εγκατέστησε το ηλιακό σύστημα.

Το ηλιακό έργο στη Villa Garcia προωθείται με τη χρήση μικρο-μετατροπέων, οι οποίοι έχουν πολλά πλεονεκτήματα έναντι των συμβατικών κεντρικών μετατροπέων. Με τους μικρο-μετατροπείς, οι μικρές ποσότητες σκιάς, τα συντρίμμια ή το χιόνι σε κάθε ένα ηλιακό πάνελ, ή ακόμα και μια πλήρης αποτυχία κάποιου πάνελ, δεν θα μειώσει δυσανάλογα την παραγωγή ολόκληρης της ηλιακής συστοιχίας.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ