Δημόσιο συγκρότημα κατοικιών με ηλιακή πρωτοπορία

Διαβάστηκε από 1056 αναγνώστες -

Το δημόσιο συγκρότημα κατοικιών Villa Garcia στο Σαν Χοσέ της Καλιφόρνια, έχει πλέον μετατραπεί σε μια ιστορία επιτυχίας δημόσιας στέγασης, με μια κοινοτική ηλιακή εγκατάσταση.

 

Μετά την εγκατάσταση νέων οροφών, δαπέδων, υδραυλικών, ηλεκτρικών και μετά τη διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου, η Αρχή της στέγασης, Josiah Denmark,  αποφάσισε ότι το 80-μονάδων συγκρότημα, θα αποτελέσει ένα ιδανικό μέρος για το καινοτόμο πρόγραμμα ηλιακής ενέργειας.

Το συγκρότημα στην οδό Clarendon, τροφοδοτείται, τώρα, από μια ηλιακή συστοιχία στις στέγες των carports της, χρησιμοποιώντας ένα προηγμένο ηλιακό σύστημα που προσφέρει τη δυνατότητα στους χρήστες να παρακολουθούν τη χρήση του από κάθε διαμέρισμα στο συγκρότημα.

Χρησιμοποιώντας εικονικό net metering, ένας ηλιακός κήπος επιτρέπει στους κατοίκους να πάρουν ενέργεια από μια ηλιακή συστοιχία μίλια μακριά, χωρίς να χρειάζεται η εγκατάσταση πάνελ στις στέγες των σπιτιών τους. Η ενέργεια αυτή ονομάζεται εικονική, διότι πραγματικά πηγαίνει κατ ευθείαν στο δίκτυο, όχι απευθείας στα διαμερίσματα. Μετρητές σε κάθε μονάδα, επιτρέπουν στην Pacific Gas & Electric, τη μέτρηση της ενέργειας που χρησιμοποιείται από κάθε διαμέρισμα.

Το ηλιακό έργο, κόστους περίπου $1 εκατ. για 72 πάνελ, παράγει περίπου 210kW για 82 οικιακές μονάδες. Με την άφθονη ηλιοφάνεια του Σαν Χοσέ, η απόδοση των επενδύσεων θα να είναι ταχεία, σύμφωνα με τον Tyson Grul της Sunetric, η οποία εγκατέστησε το ηλιακό σύστημα.

Το ηλιακό έργο στη Villa Garcia προωθείται με τη χρήση μικρο-μετατροπέων, οι οποίοι έχουν πολλά πλεονεκτήματα έναντι των συμβατικών κεντρικών μετατροπέων. Με τους μικρο-μετατροπείς, οι μικρές ποσότητες σκιάς, τα συντρίμμια ή το χιόνι σε κάθε ένα ηλιακό πάνελ, ή ακόμα και μια πλήρης αποτυχία κάποιου πάνελ, δεν θα μειώσει δυσανάλογα την παραγωγή ολόκληρης της ηλιακής συστοιχίας.

Tags: VIRAL
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Εορτασμοί για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Η πρώτη υποβρύχια βίλα έρχεται στις Μαλδίβες!

H περιβαλλοντική αλλαγή απειλεί...τη σοκολάτα!

Γλυπτά από πάγο ύψους 30 μέτρων!

Τελικά, πότε έκανε την εμφάνισή του ο Homo sapiens;

Η Ford γεμίζει το Λονδίνο «έξυπνα» παγκάκια!

Το καλύτερο λίπασμα είναι τα σκουπίδια σου!

Ανακαλύφθηκε μύκητας που διασπά το πλαστικό

Θαλάσσιο τέρας σε παραλία του Τέξας μετά τον τυφώνα Χάρβεϊ!

Δολοφονήθηκε η διάσημη φώκια Αργυρώ στη Σάμο (VIDEO)

Φουτουριστικό γιοτ που πλοηγείται μέσω iPad στην Κέρκυρα

Αποδέξου την πρόκληση της Greenpeace!!

Το αρχαιότερο απολίθωμα μανιταριού είναι 115 εκ. ετών!

Xάρτης με δεδομένα ρύπανσης από τη Google!

Τα μικροπλαστικά φτάνουν και στο αλάτι!

Υπόγειοι κάδοι στο κέντρο της Λάρισας

«Πράσινο» σπίτι… ακολουθεί τον ήλιο!

Σπατάλησε μόνο όσο νερό χρειάζεσαι (VID)

Ξύλινοι γίγαντες στα δάση της Κοπεγχάγης!

Βιταμίνες για ρύπανση!

περισσότερα »