Το άχυρο στη μόνωση σε θωρακίζει!

32.866 επισκέψεις στο άρθρο

Νέα τεχνολογία σπιτιών με άχυρο για υπερ-μόνωση που σε γλιτώνουν 90% από τα έξοδα για θέρμανση και ψύξη αναπτύσσεται στην Ελλάδα!

ΑΦΟΙ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗ ΤΕΧΝΙΚΗ Ο.Ε.
  • Το άχυρο προσφέρει μια υπερ-μονωμένη, υψηλής απόδοσης κατοικία !
Τα σπίτια με άχυρο που ολοκληρώθηκαν μέχρι σήμερα υπάρχουν σε μια ποικιλία από σχήματα και μεγέθη, στα οποία περιλαμβάνονται μονοκατοικίες τριών υπνοδωματίων και διαμερίσματα ενός υπνοδωματίου, αποδεικνύοντας την ευελιξία του συστήματος. Πρόκειται για υπερ-μονωμένες, υψηλής απόδοσης, χαμηλής ενέργειας «παθητικές» κατοικίες που κατασκευάζονται χρησιμοποιώντας ανανεώσιμα υλικά που περιλαμβάνουν άχυρο. Κάτι σαν «στροφή» στις εναλλακτικές μορφές δόμησης!  
 
  • Το σημαντικότερο πλεονέκτημα των κατοικιών με άχυρο είναι η εξοικονόμηση ενέργειας, η οποία φτάνει σε ποσοστό 90%
 Στα αχυρόσπιτα το κόστος θέρμανσης και το κόστος ψύξης μπορεί να είναι έως και 90% μικρότερο σε ετήσια βάση, σε σύγκριση με μία συμβατική κατοικία. Γι αυτό ευθύνεται η super μόνωση που διαθέτουν, η οποία υπολογίζεται ως και 3 φορές καλύτερη απΆ ότι στις απλές κατοικίες.
  • Το σπίτια με άχυρο είναι φιλικά προς το περιβάλλον…  
Κι αυτό γιατί το άχυρο είναι ανανεώσιμο, φυσικό υλικό, που  επιτρέπει στους τοίχους να αναπνέουν ! Προσφέρει ένα υγιεινό περιβάλλον, ιδανικό για εκείνους που υποφέρουν από αλλεργίες.  
 
  • Η κατασκευή μιας κατοικίας με άχυρο είναι απλή και οικονομική ! Ωστόσο χρειάζεται χρόνο και την πιθανή συνδρομή κάποιου ειδικού για ζητήματα περεταίρω προστασίας λ.χ. από την υγρασία!
Η τεχνική κατασκευής σπιτιών με άχυρο είναι σχετικά απλή και δεν χρειάζονται ιδιαίτερα εξειδικευμένοι τεχνίτες ή μηχανήματα.  Χρειάζεται, ωστόσο, χρόνος για κάποιες επιπλέον εργασίες, όπως οι λύσεις προστασίας από τη βροχή και την υγρασία!

Ποια είναι η δική σας γνώμη για τις εναλλακτικές μορφές δόμησης;
Θα τολμούσατε να χτίσετε ένα σπίτι από άχυρο;