Βαλβίδα για να καις 30% λιγότερο πετρέλαιο!

23.229 επισκέψεις στο άρθρο

Η θερμοστατική βαλβίδα στα καλοριφέρ σου επιτρέπει να έχεις διαφορετική θερμοκρασία σε κάθε δωμάτιο του σπιτιού, ενώ εξοικονομείς περίπου 30% σε καύσιμο.

GRUNDFOS
  • Τοποθετώντας βαλβίδα σε κάθε ένα σώμα του σπιτιού εξασφαλίζεις αυτονομία σε κάθε χώρο. Επομένως, κάθε δωμάτιο έχει τη θερμοκρασία που θες, ενώ κάποια τα απομονώνεις από τη θέρμανση (πχ αποθήκες ή υπόγεια).

Η θερμοστατική κεφαλή τοποθετείται σε κάθε θερμαντικό σώμα της εγκατάστασης και, μέσω του διακόπτη, ρυθμίζει την κυκλοφορία του θερμού νερού στο σώμα, ανάλογα με την επιθυμητή σε αυτό θερμοκρασία. Έτσι, το θερμαντικό σώμα αποδίδει στο χώρο την θερμότητα που ο χρήστης επιθυμεί. Επιπλέον, είναι δυνατόν να «απομονωθούν» κατά βούληση από τη θέρμανση ορισμένα μέρη του σπιτιού, όπως η αποθήκη ή το υπόγειο.
 
  • Αποτελεί την πιο οικονομική λύση για εξοικονόμηση καυσίμου και χρημάτων. Κοστίζει μόνο 30 ευρώ.
 
Η τιμή μιας θερμοστατικής βαλβίδας ξεκινά από 30 ευρώ. Επομένως αν θέλετε να τοποθετήσετε σε 10 σώματα θα δώσετε 300 ευρώ, στα οποία , ωστόσο, θα κάνετε άμεση απόσβεση μέσα στο επόμενο δίμηνο. Αντί, λοιπόν, να αλλάξετε σύστημα θέρμανσης, δαπανώντας αρκετές χιλιάδες ευρώ, γιατί να μην χρησιμοποιήσετε μια θερμοστατική βαλβίδα των 30 ευρώ;
 
 
  •  Καλό είναι να αποφεύγεται η τοποθέτησή τους σε σώματα που είναι σκεπασμένα με έπιπλα-ξύλινα ράφια ή οτιδήποτε άλλο.
 
Ο λόγος είναι ότι η θερμότητα εγκλωβίζεται, η βαλβίδα θα παραμένει σχεδόν πάντα κλειστή και ο χώρος σας θα είναι πάντα κρύος. Χρήσιμο είναι να γνωρίζετε ότι ένα σώμα πρέπει να μένει χωρίς βαλβίδα (εκεί όπου βρίσκεται ο κεντρικός θερμοστάτης), ώστε να επιτρέπεται η κυκλοφορία του ζεστού νερού στο δίκτυο, σε περίπτωση που όλα τα σώματα είναι κλειστά.
 
  • Με τη χρήση μιας θερμοστατικής βαλβίδας/κεφαλής επιτυγχάνεται εξοικονόμηση καυσίμου έως και 30%!
 
Το σύστημα αυτό έχει αποδείξει ότι χωρίς την αλλαγή νοοτροπίας του χρήστη (η οποία μπορεί να συνεισφέρει σε μεγάλο βαθμό στην εξοικονόμηση), μπορεί να επιφέρει μια εξοικονόμηση της τάξης του 20%-30%, δίνοντας βέβαια πολύ μεγαλύτερες δυνατότητες εξοικονόμησης στον χρήστη.

GENEM (ΓΕΝΕΜ) - Χ.Α. ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ & ΣΙΑ Ο.Ε.