Η ιστορία των 50 ετών της BAU, την έχει καθιερώσει στη πρώτη θέση των εκθέσεων στον κλάδο της οικοδομής παγκοσμίως.

Η ΕΤΕΜ, ιδρύθηκε το 1971, εταιρεία σχεδιασμού και παραγωγής ολοκληρωμένων αρχιτεκτονικών συστημάτων και προφίλ αλουμινίου για βιομηχανικές εφαρμογές στην Ελλάδα.

H ETEM για 10η φορά στη BAU.

Έκθεση Δομικών Υλικών

Διαβάστηκε από 3591 αναγνώστες -

Με ένα καινοτόμο, παραμετρικού σχεδιασμού περίπτερο κατέβηκε φέτος η ETEM στη BAU, για 10η συνεχόμενη χρονιά.

 
Περισσότεροι από 250.000 επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να δουν εκθέτες από 40 περίπου χώρες, μεταξύ των οποίων και η ETEM, η οποία παρουσίασε μεταξύ άλλων πρωτοπόρων λύσεων, 3 state of art συστήματα:
  • Ένα high-end σύστημα façade - διαχωριστικό χώρου, το ETEM “fluid flow glazing”(FFG), κατάλληλο για θέρμανση και ψύξη, με κυκλική ροή υγρού μέσα στο τζάμι, που δημιουργεί ένα άνετο και υγιεινό κλίμα. Το ETEM FFG σύστημα έχει αναπτυχθεί στα πλαίσια του Industrial Development of Water Flow Glazing, με τη συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού προγράμματος Έρευνας & Καινοτομίας, Horizon 2020.
     
  • Την αισθητικά τροποποιημένη έκδοση της ETEM Ε75, η ETEM Ε75 Retro. Η ETEM Ε75 Retro, σχεδιάστηκε ειδικά για κτήρια πολιτιστικής κληρονομιάς, με αισθητική που προσομοιάζει παλαιά ξύλινα ή χαλύβδινα κουφώματα και ταυτόχρονα προσφέρει χαρακτηριστικά λειτουργίας, εξοικονόμησης ενέργειας και ηχομείωσης που απαιτεί το σύγχρονο κούφωμα.
     
  • Σύστημα αεριζόμενων προσόψεων VFS (Ventilated Façade System) με υλικό επικάλυψης LAMELA. Το σύστημα αεριζόμενων προσόψεων δίνει την δυνατότητα να επικαλυφθεί ένα κτήριο με οποιοδήποτε υλικό επιλογής, δίνοντας το αισθητικό αποτέλεσμα που θέλουμε. Ιδανική λύση τόσο για νέα κτήρια όσο και αναπαλαιώσεις, καθώς με τα συστήματα αυτά, μπορεί και να αναβαθμιστεί το κτήριο αισθητικά και να εκσυγχρονιστεί ενεργειακά, βελτιώνοντας σημαντικά τη διαβίωση των χρηστών.
Η BAU έλαβε χώρα στο Μόναχο Γερμανίας 16 – 21 Ιανουαρίου, σε ένα χώρο 180.000 τμ με 17 διαφορετικά exhibition halls.

Πρόκειται για μία από τις ελάχιστες πλέον διεθνείς εκθέσεις Αρχιτεκτονικής, υλικών και συστημάτων δόμησης, στην οποία διαχρονικά συμμετέχουν όλο και περισσότεροι εκθέτες και επισκέπτες. 
 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ