Ένα έξυπνο σπίτι για όλους!

5.047 επισκέψεις στο άρθρο

Αναβαθμισμένο τεχνολογικά σπίτι που προσφέρει στον ιδιοκτήτη περισσότερη άνεση και καλύτερο επίπεδο ζωής! Οι έξυπνες οικιακές συσκευές σου λύνουν τα χέρια. Τώρα μπορείς να ελέγξεις τη θέρμανση, τον κλιματισμό, την κουζίνα και την τηλεόραση σου πατώντας απλά ένα κουμπί του κινητού σου!

GRUNDFOS
  • Μια κατοικία με αυτοματοποιημένες λειτουργίες καλύπτει ανάγκες προσφέροντας μας περισσότερο ελεύθερο χρόνο και ανεβάζοντας το επίπεδο της καθημερινότητάς μας.
     
  • Είναι «πράσινη».  Δηλαδή έχει υψηλή ενεργειακή βαθμίδα προκειμένου να έχει χαμηλά λειτουργικά έξοδα αλλά και ενδιαφέρουσα μελλοντική αξία μεταπώλησης.
  • Είναι έτοιμη  να γίνει μέρος της μελλοντικής έξυπνης πόλης, εκμεταλλευόμενη τα χαμηλά τιμολόγια συγκεκριμένων ωρών και αυξομειώνοντας τις ανάγκες σε ενέργεια κάνει οικονομία όσο και μειώνει τους οικιακούς ρύπους.
  • Μπορεί να ενημερώνει  για την κατάσταση της «υγείας» της, όπως για παράδειγμα για το αν λειτουργεί σωστά η ψύξη, η θέρμανση, αν υπάρχει κάποια διαρροή νερού.
  • Προσφέρει αυξημένη ασφάλεια. Για παράδειγμα όταν γυρίζετε από την εργασία σας το βράδυ, να είναι ενεργοποιημένος ο φωτισμός ασφαλείας έτσι ώστε να μην είναι σκοτάδι και αισθάνεστε ανασφάλεια.
  • Παρέχει επιπλέον άνεση.  Η νέα κατοικία μπορεί με ένα πλήκτρο που γράφει «Φεύγω Σπιτάκι μου» να ενεργοποιεί την Εξομοίωση Παρουσίας, θα κλείσουν τα ρολά όταν πρέπει, θα οπλίσει το σύστημα ασφαλείας, τα πλυντήρια θα λειτουργήσουν όταν θα είναι οικονομικό το ρεύμα.
  • Παραδίδει μία ενισχυμένη αισθητηριακή ψυχαγωγική εμπειρία. Για παράδειγμα, ως εμπειρία φωτισμού αντί για ένα φωτιστικό που κρέμεται στο κέντρο των δωματίων/χώρων θα είχαμε έναν πιο έγχρωμο δυναμικό φωτισμό που να αλλάζει το χαρακτήρα των χώρων ανάλογα με την διάθεσή μας, αλλά και σύμφωνα με το  τι κάνουμε στο δωμάτιο που είμαστε.
  • Μπορεί να δεχτεί την όποια μελλοντική τεχνολογική εξέλιξη που θα μπορούσε να ανεβάσει πολυπλεύρως την αξία της.
  • Είναι επεκτάσιμη, σύμφωνα με τις οικονομικές μας δυνατότητες. Δηλαδή είναι δυνατόν να προστεθεί η τεχνολογία που θέλουμε, την στιγμή που την θέλουμε.
  • Έχει τη δυνατότητα να ελέγχεται από οπουδήποτε στον κόσμο. Με μια smart device έχετε τον απόλυτο έλεγχο της οικίας σας όπου στον κόσμο και αν βρίσκεστε.      

     
  • Με το κινητό σου μπορείς να ελέγξεις τη θέρμανση και τον κλιματισμό σου.
Πριν πας στο σπίτι, με το κινητό σου μπορείς να στείλεις εντολή μέσω internet στον έξυπνο θερμοστάτη ή στο high tech κλιματιστικό σου και να έχουν ήδη πιάσει την τέλεια θερμοκρασία πριν ανοίξεις την πόρτα. Δεν χρειάζεται πλέον να περιμένεις ένα μισάωρο μέχρι να γίνει η θερμοκρασία του σπιτιού υποφερτή.
 
  • Μπορείς  να τσεκάρεις τα ψώνια σου και τις τροφές που λείπουν από το ψυγείο σου.
Πήγες super market και δεν είσαι σίγουρος ότι έχεις ψωνίσει ότι χρειάζεσαι. Βλέπεις στο κινητό ακριβώς τι λείπει απ το ψυγείο. Τα ψυγεία νέας γενιάς έχουν αισθητήρες θέσης, καταγράφουν τι προϊόντα λείπουν και συνδέονται μέσω Internet στο κινητό σου για να ξέρεις κι εσύ. Επίσης σε ειδοποιούν με μήνυμα όταν αδειάζουν για να μην ξεχάσεις να αγοράσεις τρόφιμα.
 
  • Πατώντας ένα κουμπί μπορείς να δώσεις εντολή στο φούρνο σου!
Με τον ίδιο τρόπο, με το πάτημα ενός κουμπιού στο κινητό σου, μπορείς κάθε μέρα γυρνώντας από την δουλειά να έχεις έτοιμο το ταψί με το παστίτσιο που έβαλες στο φούρνο το πρωί. Μπορείς να ρυθμίζεις στους πόσους βαθμούς και για πόση ώρα θα δουλέψει ο φούρνος.
 
Εσύ θα κάνεις το σπίτι σου «έξυπνο»; 

GENEM (ΓΕΝΕΜ) - Χ.Α. ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ & ΣΙΑ Ο.Ε.