Τα κτίρια μηδενικής καταναλωσης χρησιμοποιούν τις ιδιότητες των υλικών και νέες τεχνολογίες για να εξοικονομούμε περισσότερο

Φάκελος: Παθητικά κτίρια

Διαβάστηκε από 3290 αναγνώστες -

Τα κτίρια μηδενικής κατανάλωσης αφορούν κάποια στάνταρ που μπαίνουν σε οικίες ή οποιονδήποτε χώρο στέγασης με σκοπό να συνδυάσουμε ενεργειακή απόδοση, άνεση και οικονομία.

 
Μια από τις βασικές αρχές αυτής της φιλοσοφίας είναι να είναι εύκολα εφαρμόσιμη από όλους για όλες τις περιπτώσεις στέγασης.

Δεν αφορά δηλαδή μόνο την ελαχιστοποιημένη κατανάλωση:
 1. Ένα τέτοιο κτίριο έχει έως και 90% εξοικονόμηση ενέργειας σε σχέση με τα παλιά κτίρια και 75% σε σχέση με αυτά που χτίζονται τα τελευταία χρόνια. Χρησιμοποιούν περίπου 1.5l/πετρέλαιο ή  1.5 m3 φυσικό αέριο για την θέρμανση ενός τετραγωνικού του σπιτιού μας για ένα χρόνο. Αρκετά λιγότερο δηλαδή και από τα σπίτια χαμηλής κατανάλωσης. Ειδικά σε κλίματα θερμά όπως της Ελλάδας παρατηρείται ακόμα περισσότερη οικονομία αφού δεν χρειάζονται ενεργό σύστημα ψύξης.
 2. Τα παθητικά κτίρια χρησιμοποιούν καταλλήλως την ενέργεια από τον ήλιο, εσωτερικές πηγές θέρμανσης και αναπλήρωσης της ζέστης μειώνοντας την χρήση συμβατικών μεθόδων θέρμανσης στο ελάχιστο. Ακόμα και κατά του ζεστούς μήνες με τη σωστή χρήση σκιών και τεχνικών παθητικής ψύξης βοηθάνε πολύ στο να κρατάμε τα επίπεδα της θερμοκρασίας σε άνετα επίπεδα.
 3. Με τη σωστή εγκατάσταση σύγχρονων υλικών, όπως ενεργειακά τζάμια, κουφώματα και χρώματα, την αναγκαία εξωτερική θερμομόνωση σε ένα παθητικό κτίριο οι συνθήκες διαβίωσης είναι αρκετά άνετες χωρίς να χρειάζεται σπατάλη ενέργειας από τον καταναλωτή.
 4. Τέλος με την βοήθεια ενός σύγχρονου συστήματος εξαερισμού κρατάμε φρέσκο τον αέρα που αναπνέουμε, τον κρατάμε σε υψηλά επίπεδα ποιότητας και σε συνδυασμό με μία εγκατάσταση ανακύκλωσης του, φέρνουμε ξανά στο χώρο μας ζέστη ή κρύο ανάλογα τι χρειαζόμαστε.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

προτασεισ αγορασ: ΚΤΙΡΙΑ ΜΗΔΕΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ

 • Ανάπτυξη και χρηματοδότηση έργων ΕΕ και ΑΠΕ

  Ενεργειακός και περιβαλλοντικός σχεδιασμός ΕΠΕ. Ενεργειακές επιθεωρήσεις κτηρίων και εγκαταστάσεων, αδειοδότηση, μελέτη και εγκατάσταση Φ/Β (net metering), υβριδικών συστημάτων ηλεκτροδότησης και παραγωγής νερού καθώς και θερμογράφηση κτιρίων. τηλ: 210 6446330 Περισσότερα
 • Η ιδανική επιλογή!

  Η τεχνική εταιρεία ΑΦΟΙ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗ ΤΕΧΝΙΚΗ Ο.Ε. δραστηριοποιείται στο χώρο της κατασκευής από το 1980. Το αντικείμενο είναι μελέτη επίβλεψη και κατασκευή ιδιωτικών έργων, τα οποία είναι κατοικίες αλλά και επαγγελματικοί χώροι. Τα τελευταία πέντε χρόνια έχουμε επεκταθεί και σε ανακαινίσεις κατοικιών με έμφαση στην ενεργειακή αναβάθμισή τους. τηλ: 210 6199391 Περισσότερα
 • Εξοικονομούμε ενέργεια και χρήμα!

  ΜΥΡΙΝΟΥΣ ΤΕΧΝΙΚΗ Ε.Π.Ε.: Υπεργολαβία Δημοσίων Έργων και Εμπορική Προώθηση και Πώληση ειδικού Εξοπλισμού κατοικιών. Αναλαμβάνει την ένταξή σας στο «Εξοικονομώ Kατ΄ οίκον». τηλ: 22990 22932 Περισσότερα

Ένα σπίτι φτιαγμένο από 20.000 οδοντόβουρτσες και όχι μόνο!

Το άχυρο στη μόνωση σε θωρακίζει!

Αναβαθμίσου και μηδένισε τα έξοδα του σπιτιού σου!

Σπίτι σε 4 μέρες με ένα κατσαβίδι!

High tech σπίτι με μηδενικά έξοδα!

Ανέξοδο σπίτι, βήμα βήμα!

Ούτε φράγκο για κλιματισμό και ρεύμα

Σπίτι έτοιμο σε 10 ημέρες; Και όμως ΓΙΝΕΤΑΙ!

Κι όμως την έβγαλε με 150 λίτρα πετρέλαιο όλο το χειμώνα

Σπίτι σε 4 μόνο μέρες με ένα κατσαβίδι!

Μόνωσε με άχυρο: όφελος μέχρι και 90%

Αναβάθμισε το σπίτι σου σε 10 απλά βήματα

Μόνωσε με άχυρο: όφελος μέχρι και 90%!

10 απλά βήματα που μειώνουν κατά 70% τα χρήματα που δίνεις στο σπίτι!

Έτοιμο σπίτι σε 10 ημέρες; Και όμως ΓΙΝΕΤΑΙ!

Την έβγαλε όλο το χειμώνα με 150 λίτρα πετρέλαιο

Μόνωσε με άχυρο, όφελος μέχρι και 90%

Ένα παθητικό σπίτι έτοιμο μόνο σε 10 ημέρες!

Όλο το χειμώνα μόνο με 150 λίτρα πετρέλαιο!

Ενεργειακή αναβάθμιση σε 10 απλά βήματα!

περισσότερα »