Τα κτίρια μηδενικής καταναλωσης χρησιμοποιούν τις ιδιότητες των υλικών και νέες τεχνολογίες για να εξοικονομούμε περισσότερο

Φάκελος: Παθητικά κτίρια

Διαβάστηκε από 19077 αναγνώστες -

Τα κτίρια μηδενικής κατανάλωσης αφορούν κάποια στάνταρ που μπαίνουν σε οικίες ή οποιονδήποτε χώρο στέγασης με σκοπό να συνδυάσουμε ενεργειακή απόδοση, άνεση και οικονομία.

 
Μια από τις βασικές αρχές αυτής της φιλοσοφίας είναι να είναι εύκολα εφαρμόσιμη από όλους για όλες τις περιπτώσεις στέγασης.

Δεν αφορά δηλαδή μόνο την ελαχιστοποιημένη κατανάλωση:
  1. Ένα τέτοιο κτίριο έχει έως και 90% εξοικονόμηση ενέργειας σε σχέση με τα παλιά κτίρια και 75% σε σχέση με αυτά που χτίζονται τα τελευταία χρόνια. Χρησιμοποιούν περίπου 1.5l/πετρέλαιο ή  1.5 m3 φυσικό αέριο για την θέρμανση ενός τετραγωνικού του σπιτιού μας για ένα χρόνο. Αρκετά λιγότερο δηλαδή και από τα σπίτια χαμηλής κατανάλωσης. Ειδικά σε κλίματα θερμά όπως της Ελλάδας παρατηρείται ακόμα περισσότερη οικονομία αφού δεν χρειάζονται ενεργό σύστημα ψύξης.
  2. Τα παθητικά κτίρια χρησιμοποιούν καταλλήλως την ενέργεια από τον ήλιο, εσωτερικές πηγές θέρμανσης και αναπλήρωσης της ζέστης μειώνοντας την χρήση συμβατικών μεθόδων θέρμανσης στο ελάχιστο. Ακόμα και κατά του ζεστούς μήνες με τη σωστή χρήση σκιών και τεχνικών παθητικής ψύξης βοηθάνε πολύ στο να κρατάμε τα επίπεδα της θερμοκρασίας σε άνετα επίπεδα.
  3. Με τη σωστή εγκατάσταση σύγχρονων υλικών, όπως ενεργειακά τζάμια, κουφώματα και χρώματα, την αναγκαία εξωτερική θερμομόνωση σε ένα παθητικό κτίριο οι συνθήκες διαβίωσης είναι αρκετά άνετες χωρίς να χρειάζεται σπατάλη ενέργειας από τον καταναλωτή.
  4. Τέλος με την βοήθεια ενός σύγχρονου συστήματος εξαερισμού κρατάμε φρέσκο τον αέρα που αναπνέουμε, τον κρατάμε σε υψηλά επίπεδα ποιότητας και σε συνδυασμό με μία εγκατάσταση ανακύκλωσης του, φέρνουμε ξανά στο χώρο μας ζέστη ή κρύο ανάλογα τι χρειαζόμαστε.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

προτασεισ αγορασ: ΚΤΙΡΙΑ ΜΗΔΕΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ

  • Η ιδανική επιλογή!

    Η τεχνική εταιρεία ΑΦΟΙ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗ ΤΕΧΝΙΚΗ Ο.Ε.  δραστηριοποιείται στο χώρο της κατασκευής από το 1980. Το αντικείμενο είναι μελέτη επίβλεψη και κατασκευή ιδιωτικών έργων, τα οποία είναι κατοικίες αλλά και επαγγελματικοί χώροι. Τα τελευταία πέντε χρόνια έχουν επεκταθεί και σε ανακαινίσεις κατοικιών με έμφαση στην ενεργειακή αναβάθμισή τους. τηλ: 210 6199391 Περισσότερα
  • Ανάπτυξη και χρηματοδότηση έργων ΕΕ και ΑΠΕ

    Ενεργειακός και περιβαλλοντικός σχεδιασμός ΕΠΕ από την εταιρεία ΕΥΔΙΤΗ. Ενεργειακός έλεγχος κτιρίων και εγκαταστάσεων, αδειοδότηση, μελέτη και εγκατάσταση ΦΒ (net metering), υβριδικά συστήματα ηλεκτροδότησης και παραγωγής νερού καθώς και θερμογράφηση κτιρίων. τηλ: 210 6446330 Περισσότερα