Πράσινη ταράτσα για ποτό και...εξοικονόμηση!

Διαβάστηκε από 10051 αναγνώστες -

Η πράσινη στέγη αυξάνει τη διάρκεια ζωής του κτιρίου, θωρακίζοντάς το σε περίπτωση ακραίων καιρικών φαινομένων, εμποδίζει τις αυξομειώσεις της θερμοκρασίας, ενισχύει την ηχομόνωση, ενώ σε συνδυασμό με ένα φωτοβολταϊκό σύστημα σου εξασφαλίζει μέγιστη παραγωγή ενέργειας!

 
Συνδυάζοντας φωτοβολταϊκό και roof garden πετυχαίνεις την μέγιστη παραγωγή ενέργειας για το κτίριό σου με τεράστια περιβαλλοντικά οφέλη!
Η συνδυαστική χρήση των φωτοβολταϊκών συστημάτων με τις πράσινες στέγες οδηγεί στα μέγιστα ενεργειακά και περιβαλλοντικά οφέλη. Το roof garden μειώνει τοπικά τη θερμοκρασία στην επιφάνεια της στέγης, μέσω της διαπνοής των φυτών και της εξάτμισης υγρασίας, με αποτέλεσμα τη βελτιστοποίηση της απόδοσης των φωτοβολταϊκών συστημάτων. Με το συνδυασμό των δύο φιλικών προς το περιβάλλον τεχνολογιών έχουμε την μέγιστη παραγωγή ενέργειας για το κτίριο, ενώ ταυτόχρονα φροντίζουμε την προστασία του κτιρίου από τις ακραίες μεταβολές των εξωτερικών συνθηκών του περιβάλλοντος (άνεμος, χαλάζι, δυνατές βροχές, υψηλές θερμοκρασίες). 
 
Τα roof gardens απορροφούν την ακτινοβολία, εμποδίζουν τις αυξομειώσεις της θερμοκρασίας και προστατεύουν το κτίριο από τα ακραία καιρικά φαινόμενα. Έτσι αυξάνεται η διάρκεια ζωής του κτιρίου!
Η πράσινη στέγη μπορεί να προστατέψει τα υποκείμενα μονωτικά υλικά του κτιρίου (θερμομονωτικά, υγρομονωτικά) από τις φθορές της ηλιακής ακτινοβολίας, της υπεριώδους ακτινοβολίας και των αυξομειώσεων της θερμοκρασίας. Αυτό διότι τα φυτά απορροφούν την ηλιακή ακτινοβολία για τις διεργασίες τους όπως η φωτοσύνθεση, προστατεύοντας, έτσι, το κτίριο και αυξάνοντας τη διάρκεια ζωής της μόνωσης. Επιπλέον, το roof garden προστατεύει από ακραία καιρικά φαινόμενα το κέλυφος όπως είναι ο άνεμος, το χαλάζι και οι δυνατές βροχές, ενώ, μειωμένος είναι και ο κίνδυνος για πυρκαγιά.
 
Με ένα roof garden εξοικονομείς ενέργεια έως και 30%!
Με την ύπαρξη roof garden η διακύμανση των θερμοκρασιών κατά τη διάρκεια του έτους είναι πιο ήπια σε σχέση με ένα απλό δώμα το οποίο δεσμεύει την ηλιακή ακτινοβολία, καθώς τα φυτά περιορίζουν τις υψηλές θερμοκρασίες. Συγκεκριμένα η κατανάλωση ενέργειας για ψύξη μπορεί να μειωθεί ακόμα και 30% το καλοκαίρι.
Η ηλιακή ακτινοβολία εμποδίζεται από το να φτάσει στο κτιριακό κέλυφος λόγω της σκιάς των φυτών. Παράλληλα, τα φυτά δεσμεύουν το διοξείδιο του άνθρακα απελευθερώνοντας οξυγόνο, συμβάλλοντας έτσι στη μείωση των τοξικών ρύπων της ατμόσφαιρας. 
 
Ζεις στην πόλη και τρελαίνεσαι από τους ασταμάτητους θορύβους; Το roof garden ενισχύει την ηχομόνωση!
Ο ανακλώμενος ήχος στην επιφάνεια της οροφής απορροφάται από τη μαλακή επιφάνεια των φυτών. Η ένταση του ήχου στο κτίριο μπορεί να μειωθεί έως και 8 dB, γεγονός που παρέχει ένα ακόμη σημαντικό πλεονέκτημα για την επιλογή του «πράσινου» δώματος.
 
Εσύ γνώριζες τα οφέλη της πράσινης στέγης;
 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ